Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojky, třeba mi tu někdo poradí co s tím, nebo jestli to mám někam nahlásit. Bydlíme v panelovém domě a v přízemí bydlí starý pán, od kterého jde z bytu neuvěřitelný zápach.. není schopný se o sebe starat, rodina na něho kašle.. Ten zápach už je tak hrozný, že když jdeme kolem jeho zavřených dveří, tak je to opravdu dost cítit. Je to hrozně nepříjemné, stydím se i pozvat návštěvu, rodinu… ![]()
@lussy3028 nahlásit na družstvo, pokud je družstevní, popř na město u městského.. Pokud je majitelem, tak hygiena.. Tak jak tak to bude na dlouhé lokte ![]()
@martina.se no je to obecný byt a už jsem jednou psala anonym na obec, kvůli zápachu z bytu a byli u něho a vyhodili mu starý krámy co tam měl a koberce. Jenomže zapach nebyl tak 2 měsíce…
Když je to obecný byt, myslíš že když budu kontaktovat hygienu, že s tím něco udělají? ![]()
Kdy jsi ho viděla naposled?? zápach se poslední dny zhoršil nebo je stav setrvalý? já osobně bych si vzala rukavice a šla mu pomoct vyházet staré věci, bordel, špajzku, rohožky.. často mají třeba pomočené rohožky - koupelna, wc, tak to vyhodit nebo mu pomoct u něj vyprat.. zkusit s ním či jeho rodinou probrat možnost pečovatelky/paní na úklid, třeba aspoň 2× týdně, někdy je zřizovatelem podobných služeb i město, řešit případně na sociálním odboru.. on za to nemůže, prostě to nezvládá, možná bys mu místo anonymu mohla pomoct vyřídit příspěvek právě na tu pečovatelku… tyhle věci se nikdy samy nezlepší, bohužel mají opačný „progres“ a jednou odtud polezou červi, protože bude více dní mrtvý.. modli se, aby to nebylo v létě, není to pěkný pohled a nejde to ani pořádně vyvětrat. Zkus k tomu přistoupit trochu aktivně, když na něj rodina kašle.
@Lucy75 viděla jsem ho včera. Za tím pánem chodí tady jedna paní, která mu nosí jídlo a pere mu. Staré krámy už vyházely, takže tam toho moc nemá. Největší problém je v tom, že má v bytě jedno malé okénko, takže nemůže ani pořádně vyvětrat ![]()
Neporadím…ale nechápu proč se stydět pozvat návštěvu, u tebe doma to předpokládam od něj nesmrdí… a cestu k vám vysvětlím…
Taky máme v přízemí takového souseda. Navíc zásadně místo otevření okna ven vetra otevřením dveří na společnou chodbu. Naučili jsme se zdržovat dech a chodit rychle. A hodně větrat doma, protože občas ten smrad dojde až do druhého patra.
@lussy3028 píše:
@martina.se no je to obecný byt a už jsem jednou psala anonym na obec, kvůli zápachu z bytu a byli u něho a vyhodili mu starý krámy co tam měl a koberce. Jenomže zapach nebyl tak 2 měsíce…
Když je to obecný byt, myslíš že když budu kontaktovat hygienu, že s tím něco udělají?
Tak musíte všichni a opakovaně.. Na toto prostě jiná metoda není..
Pokud je to městský byt tak musíš opakovaně. Oni to uklidili a tím to z jejich pohledu končí. Pokud se zápach objeví znovu musíš znovu napsat. A tak pořád dokola a oni pak budou hledat jiné možnosti - přesunou pána do domova s pečovatelskou službou nebo cokoliv takového. U nás chodí ze státních bytů starší lidé do bytů s pečovatelkou službou které má taky město. Takže je to hezky provázané.
Jeziš, to mi připomíná jednu paní v bytě, v domě, kde jsem bydlela s expritelem jako student ještě. Naprosto stejný problém. Přízemí, přímo u výtahu, bylo to hrozné. Je to blbé napsat, ale naštěstí pak umřela, nehli jsme s tím 8 let.
Víte co je nejhorší, že ten pán je takhle spokojený a nikam jinam nechce 😒 Obec už mu i nabízela, že mu zařídí bydlení v domově důchodců, pečovatelku.. ale nechce.