Kam vylévat přepálený olej?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3383
24.6.17 12:03

Kam vylévat přepálený olej?

Ahoj holky, jak likvidujete přepálený olej, jedná se hlavně z fritézy, kde je vetší množství, než z pánve. Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Janli
24.6.17 12:05

Slévám do pet lahve a když vyvážíme větší odpad, odevzdáváme na sběrném dvoře.

• Citovat
  • Upravit
22465
24.6.17 12:06
@LLenule111 píše:
Ahoj holky, jak likvidujete přepálený olej, jedná se hlavně z fritézy, kde je vetší množství, než z pánve. Díky

Do petky a tu do speciálního kontejnejru na přepálený olej. Sběrné místo všelijakého odpadu je na několika místech ve městě, u mě tak 500 metrů od baráku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3736
24.6.17 12:06

Já to vždycky přeleju do pet láhví a moje mamka do zavařovaček :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6945
24.6.17 12:36

@Janli ano přesně do pet lahve a odnáším do speciálního kontejneru :), ale i sběrný dvůr,
někdy to liju i do zavařovaček :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Doe_Jane
24.6.17 12:44

Já teda nemám friťák a ani nepoužívám hodně oleje, ale překvapuje mě že se to takhle musí likvidovat, nikdo mě o tom nikdy nepoučil teda :D

• Citovat
  • Upravit
6945
24.6.17 12:48

@Doe_Jane mělo by se mno :), friťák nepoužívám, spoustu oleje, a řízky nebo něco smaženého teda smažím na pánvi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13729
24.6.17 13:34

Větší množství oleje by se nemělo vylevat do dřezu, protože to pak dělá problémy v cistirne odp. vod. Takže buď na sběrné místo anebo do petlahve a do kose.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11035
24.6.17 13:34

Slévám do PET lahve a nosím do speciálního kontejneru. Máme ho i zde, v malé vesnici ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
296
24.6.17 14:04

U nás to vyléváme na uhlí, co máme ve sklepě. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
24.6.17 14:38

Moje mamka to sleva do petlahve, co je s tim dal netusim :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25094
24.6.17 15:25
@Doe_Jane píše:
Já teda nemám friťák a ani nepoužívám hodně oleje, ale překvapuje mě že se to takhle musí likvidovat, nikdo mě o tom nikdy nepoučil teda :D

Já to vím, ale jak píšeš, naše spotřeba je tak minimální, že bych to sbírala doslova po kapkách. Ale i tak jsem si říkala, že by to za to asi stálo. Možná bych jednu PET lahev za rok nastřádala, když sem tam dělám řízky nebo topinku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25094
24.6.17 15:26
@Issobel píše:
Slévám do PET lahve a nosím do speciálního kontejneru. Máme ho i zde, v malé vesnici ;)

O sběrňáku vím, ale že jsou kontejnery, to netuším. My máme jen plast, papír, sklo a bio. Ani tetra pack nemáme. Jste pokrokovější vesnice ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3383
24.6.17 18:37

Takže až toho bude více, tak odvést do sběrného dvoru jo? A budu za to něco platit, že to zlikvidují?? Kontejnery tady máme jen na sklo, papír, plasty, kov, bio odpad a textil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11035
24.6.17 19:09
@Aries6 píše:
O sběrňáku vím, ale že jsou kontejnery, to netuším. My máme jen plast, papír, sklo a bio. Ani tetra pack nemáme. Jste pokrokovější vesnice ;)

my tady máme na sklo 2×, papír 4×, plasty 4×, plechovky 1×, drobnou elektroniku a baterie 1×, bioodpad (velký kontejner na trávu, listí a shnilé ovoce) a ty oleje 1× a jsme vesnice s 400 obyvateli :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný