Kam vysadit bylinky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6822
14.4.17 22:49
@warita píše:
Ono kdyz to sadis ze seminka, tak z nekterych bylinek bys teto rok asi moc nemela. Napr takovy tymian, rozmaryn nebo salvej rostou dost pomalu. Ale napr koriandr, bazalka nebo kopr rostou pred ocima.Co bys chtela vsechno mit?

Libeček, Mátu, petržel, oregano. Pažitku mám předpěstovanou ze semínka. Na ostatní jsem se vykvajzla a asi budu muset sehnat v obchodě. Alespon vím na příští jaro. Letos mě chytlo pěstování trvalek a na bylinky jsem zapoměla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2202
14.4.17 22:49

@pedigka Ano, je to na jižní straně, pod všechny záhonky jsme dávali černou netkanou textilii a navrch je kůra a u krajů oblázky, dobře to drží a neprorůstá tam tolik tráva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2098
14.4.17 22:53

@warita
Snek, to je napad. To jsem jeste u nikoho nevidela :pankac:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
14.4.17 22:57
@kacenka8 píše:
Libeček, Mátu, petržel, oregano. Pažitku mám předpěstovanou ze semínka. Na ostatní jsem se vykvajzla a asi budu muset sehnat v obchodě. Alespon vím na příští jaro. Letos mě chytlo pěstování trvalek a na bylinky jsem zapoměla

Na matu si dej majzla, to je normalne terorista mezi bylinkami. Nejlepe zasadit do kvenitace (hodne sirokeho, at se ma kam rozpinat) a pokud chces sadit do volne prirody, tak udelat zabranu na koreny. Protoze jeden trs maty je fajn, 20 metru ctverecnych maty uz mene. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
14.4.17 22:59
@pedigka píše:
@warita
Snek, to je napad. To jsem jeste u nikoho nevidela :pankac:.

jo jo je to fajn. Jahody takto taky nevypadaji spatne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6822
14.4.17 22:59
@warita píše:
Na matu si dej majzla, to je normalne terorista mezi bylinkami. Nejlepe zasadit do kvenitace (hodne sirokeho, at se ma kam rozpinat) a pokud chces sadit do volne prirody, tak udelat zabranu na koreny. Protoze jeden trs maty je fajn, 20 metru ctverecnych maty uz mene. :mrgreen:

Moc děkuji za radu, mátu bych měla letos poprvé tak alespon vím. Nejsem ještě zkušená v zahradnictví

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2098
14.4.17 23:01

@xstrasilka
Presne takhle to chci na zahonech taky udelat. Jenze nevim, kdyz zafouka vitr, jestli mi tu kuru nerozhazi po zahrade. Libi se mi, jak to vypada a hlavne zabrani to rustu plevelu? Pises, neprorusta tam tolik trava, takze uplne to plevel nevyresi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2098
14.4.17 23:06

@warita
Jee dekuju za tip :potlesk:. Pri sbirani jahod by pak z takoveho „zahonu“ nemusely bolet zada :palec:.
Co to je za kameny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2202
14.4.17 23:07

@pedigka Myslím tím trávu z trávníku, je to ohraničené jen tenkým „obrubníčkem“. Plevely tam fakt moc nerostou, určitě ne tolik zespodu, občas se nějaké semínko zachytí v kůře, ale to se snadno vytáhne. U nás dost fouká, občas něco za záhonku vyletí, ale není to žádné drama. Ono si to docela „sedne“, zvlášť u těch bylinek, kde máme jemnější kůru. V jiné části jsme dávali hrubší (dovezenou z pily) a tam ty větší kousky tolik nesednou k sobě, tak občas něco odlítne, ale nic hrozného. Určitě lepší, než pravidelně okopávat a plevelit ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2202
14.4.17 23:09

@kacenka8 To já měla na mátu štěstí, všem děsně prorůstá, a mě vloni dokonce zašla! Ale jinak se mi držela na místě, občas nějaký šlahoun vykouknul vedle, ale to jsem vytáhla. Asi nějaká mírná odrůda ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
14.4.17 23:15
@pedigka píše:
@warita
Jee dekuju za tip :potlesk:. Pri sbirani jahod by pak z takoveho „zahonu“ nemusely bolet zada :palec:.
Co to je za kameny?

piskovec, tusim. Da se koupit v takovych tech zahradnictvi, ktere vedou i sutry do zahrady. Ale nemusi to byt z tohoto kamene, da se pouzit defakto cokoliv, dokonce i drevene koliky jako na palisadove zabrany.

Mulcovaci kuru nam po zahrade vitr nikdy nerozfoukal, spis to maji rady kocky a hlavne slepice. Cerstve zamulcovana plocha vydrzi bez plevelu dost dlouho, ale casem se tam neco objevi. Vetsinou je to znamka toho, ze by bylo dobre opet zamulcovat.

My to teda v zahonku na bylinky nemame, mame zamulcenou predzahradku, ve ktere jsou ruze, vresy a kosodreviny.

U bylinkove zahradky by me zajimalo, jak budou snaset to, co se z te kury uvolnuje. Ono totiz pod jehlicnany neroste nic ne jenom proto, ze strom stini, ono to jehlici a kura ma lehce jedovate ucinky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
14.4.17 23:20

Jeste mne napadlo, mulcovani pomoci malych oblazku je taky zousob, jak drzet plevel v sachu, ale hodi se spis jenom na suchomilne bylinky: tymian, oregano, rozmaryn a pod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4898
14.4.17 23:24

Já si letos budu dávat bylinky do klasických skruží :) když jsme dělali studnu, tak nám dvě zbyly a aspoň mi v tom nebudou chodit psi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2098
14.4.17 23:27

@warita
Dekuju za zkusenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2098
14.4.17 23:33

@xstrasilka
Ja jsem si jednu matu koupila na trhu a ta se dost rozrusta.
Jiny druh maty jsem si odryla u mych rodicu (tusim, ze ji koupili v supermarketu pred par lety a zasadili do zeme) a ta se nerozrusta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí