Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Osobne se nedivim, ze se s vama uz nechce stykat,,myslim, ze je to naopak spravne rozhodnuti, mel by se obklopit lidma, kteri mu budou sebevedomi zvedat a ne snizovat.
Pokud je na tom takhle spatne, tak samozrejme potrebuje na sobe pracovat, pokud to nezvlada sam, tak potrebuje odbornika, prinejmensim kouce nebo terapeuta.
Tak mu vyřiď, že plešatí chlapi mají obrovské charisma a údajně jsou nejlepší v intimnich věcech. Můj manzel začal stresem a depresemi plešaťet už někdy v 19, to jsme se nevzali. Bývalá ho opustila…naštěstí…je to úžasný chlap a pro mě hezký.
Každé „zboží“ má svého kupce, tudíž i on jednou narazí na ženskou, která se na něho bude dívat jinak…takže bude mít třeba šanci na stabilnější vztah… Ten kdo se posklebuje vzhledu je ubožák. Mám pár kamarádů a známých plesatych, nebo poloplesatych a žijou normální životy, mají stabilní partnerky a jsou spokojeni. Hlavu vzhůru a hlavně nebrat si kecy k srdci, tak se kamarádi nechovají…jste zvláštní parta, pokud si najdete někoho ve vaší řadě a bavíte se na úkor jeho…nad tím bych se důrazně zamyslela, ne každý je splachovací a mě osobně to nepřijde v pořádku, lecos to o vaší partě vypovídá. Pokud jste kamarádi tak se mu jděte omluvit a dejte mu najevo, že patří mezi vás. Promin za hnusnou upřímnost…jednou jsem tohle zažila taky, takže vím jaké to je…no obměnila jsem přátelé, asi tak.
Tak já preferuji holohlave muže. Třeba ten jak hrál v Mumii byl totálně sexy. Jiná nesnáším lidi, co nejsou dost inteligentní na to, aby měli i inteligentní druh humoru. Dělat si srandu na něčí účet dokáže kazdej KO k ot. Kamarádovi bych asertivne řekla, ze není ten, za koho jsi ho považovala, když se nechá par dementa m a rozhodit a at se kouká sebrat, nebo dopadne jako mu ti KO KO ti předpověděli. Starej dědek bez ženský. At si klidně pustí film práva blondýnka. Jestli se mi na sobě neco nelíbí, at na sobě pracuje. A jestli chce vlasy, muže si je klidně nechat udělat. Dneska už to není problém.
Tohle je blbý a v té hospodě se stal pěknej trapas. Na druhou stranu on taky reaguje celkem neadekvátně, takhle se zahrabat kvůli opileckým kecům, to je asi slušnej mindrák. Spousta chlapů je plešatých záměrně a jsou frajírci, charismatičtí. Já včera potkala Roberta Jaskówa v pekárně a mám mokrý kalhotky ještě dneska.
Myslím, že ta vaše skupinka je dost zakomplexovaná, když mají tohle zapotřebí. A je hezké, že mu chceš pomoct, ale dotklo se ho to a nejlepší bude, když ho necháte být.
@bjetuschka mindrák mají spíš ti rádoby “kamarádi”. Celý večer poslouchat kecy od svých přátel, tak je taky pošlu k šípku. Kamarádi tě mají podpořit.
Mi třeba taky vlasy vypadaly dost brzo. A tak nějak to neřeším. Ale častokrát jsem slyšel, že bych si měl hlavu vyholit úplně, že takhle jak to mám to není pěkné. Vrch mi už slezl prakticky úplně, takže mám jen boky a zadek, tzv. vavřínový věnec
Je mi občas vyčítáno, že takhle to mají důchodci,… Ale já mám třeba důvody, proč nechci chodit s úplně holou hlavou.
Neřekl bych, že holohlavý chlap, nebo chlap s pleší je nějak přitažlivější. To je jen klišé. Já třeba u žen nemám nějak zvlášť velký úspěch, ale to jsem neměl ani když jsem měl vlasy. Když jsem měl na seznamce inzerát a měl jsem tam, že dělám architekta, tak mi nějaká ženská psala, jestli tu pleš mám od helmy. Samozřejmě to byla z její strany jen blbá narážka. Říká se, že ztráta vlasů je způsobena vysokou hladinou testosteronu. Ale taky to může být i nízkou hladinou, nebo je to třeba způsobeno nějakou nemocí, geny… Člověk si tohle dobrovolně nevybírá. A posměšky na vzhled patří do kategorie 11-17 let. Starší lidé by měli mít větší nadhled na tohle.
A taky si myslím, že udělal dobře, že se od vás takhle distancoval. Lepší být ve společnosti lidí, kteří si mě váží a berou mě takového jaký jsem, než mezi lidmi, kteří neznají hranici a dobírají si mě celý večer.
Muj muž, jsme spolu 16 let, 3 děti neměl vlasy už 26 letech, kdy jsme se dali dohromady…
Nikdy s problémy s holkám neměl, spíš naopak, vždy dostal tu co chtěl…
Vůbec to není o vlasech ale o tom, co z člověka vyzařuje…
@lklk píše:
@bjetuschka mindrák mají spíš ti rádoby “kamarádi”. Celý večer poslouchat kecy od svých přátel, tak je taky pošlu k šípku. Kamarádi tě mají podpořit.
Beze sporu máš pravdu. Nicméně ten kluk by se měl srovnat, protože se může zase časem najít nejakej pablb, co si ho vybere jako terč a zase ho bude urážet.
Aspoň se ti de. bilove ukázali v pravem svetle relativne brzy, to mu vyrid. Je mlady, má šanci najít si novou normální partu a lepší kamarády, co ho nebudou ponizovat.
Ano, některým chlapům se to stává, takoví pak jdou dohola úplně. Nemyslím si, ze by to ženám vadilo, některé to naopak vyhledávají a muži bez vlasů se jim velmi líbí. Koncekoncu muj muž má dlouhé vlasy a to se mi vždy líbilo, ale kdyby oplesatel nebo se ostříhal, milovala bych ho úplně stejně přeci ![]()
Dělat si legraci z věcí, které jsou vrozené a nebo se s nimi nedá nic dělat, to je prostě ubohé a delaji to děti a chudáci. Plesatost, slepota, koktani, šilhání, velikost atd. to jsou témata blbc. ů v hospodě. Tím se povysujinad ty, kteří nějaký ten hendikep mají. Hned jim pták naroste o půl metru a je jim dobře.
![]()
Měla by ses stydět za svého přítele a kamarády, se kterými se stýkáte. Takovou ubohost může udělat svému kamarádovi jen naprostý primitiv. Je dobře, že se s vámi nechce bavit. Vůbec že jste tam seděli a zřejmě nic pořádného neudělali. Měli jste se třeba i zvednout a odejít, když se vaší chlapi chovali jako kret.ni.
@bjetuschka píše:
Beze sporu máš pravdu. Nicméně ten kluk by se měl srovnat, protože se může zase časem najít nejakej pablb, co si ho vybere jako terč a zase ho bude urážet.
No tipuju, že už něco takového zažil a tohle byla poslední kapka od lidí, kteří mu mají být nejblíže.
Podle mě je to dano historicky. Plesatej chlap je prostě vnímán jako zoufalej ocas. Takže má pocit, že na něj tak všichni pohlíží.
Zdravím, mám kamaráda, kterému je čerstvě 27 let. Zhruba někdy ve 22 letech zjistil, že mu začínají řídnout vlasy. Nebyla to žádná katastrofa, po určité době jako by se to i zastavilo. Asi před měsícem jsme se viděli po zhruba třech nebo čtyřech měsících (jsme taková parta několika lidí + naši partneři) v hospodě. Během té doby, co jsme se neviděli, mu ty vlasy prořídly dost podstatně. Pod normálním světlem nebylo nic vidět, ale pod zářivkama v hospodě bylo vidět, že mu začíná vepředu prosvítat hlava. Pochopitelně si toho všimli kamarádi, především kluci a začali do něj rýpat (mezi nimi byl i můj přítel). Nebylo to asi nic zlého, ale takové ty rádoby chytré řeči, že plešatý chlap je poloviční chlap a že teď už mu zbývají jenom kárované bačkory. Jeden kamarád ho dokonce provokoval tím, že se mu na tu hlavu celý večer díval. Nám holkám už to pak bylo trapné, ale prostě byli rozjetí jak dráha. Od té doby se kamarád neohlásil. Neodpovídal na zprávy prakticky nikde, doma se na něj nešlo dozvonit. To už mi nedalo, tak jsem šla k němu do práce. Tam mi řekli, že si vzal už před měsícem homeoffice a od té doby chodí jenom jednou týdně vyřídit to nejnutnější (má práci, která to dovoluje), ale že se vždycky chová divně, moc nemluví a honem rychle jde zase domů. Nakonec jsem se k němu doslova lstí dostala, ale doslova jsem musela vrazit nohu mezi dveře, protože mi chtěl zavřít před nosem. Vzal si ty opilecké řeči kluků doslova k srdci. Nechce nikam chodit, protože vypadá jak de*il, všichni mají v jeho věku krásné účesy a on je jak koleno. Že ví, že to byly jenom takové kecy, ale prostě všichni jsou vlasatí. A že která by chtěla mít na svatebních fotkách plešouna. A pak mě požádal jestli bych už odešla, že má spoustu práce. To si myslím, že je ten hlavní důvod. Všichni kluci v naší partě, ať už jeho kamarádi nebo přítelové nás kamarádek, jsou vlasatí a všichni do jednoho zadaní. On je už tři roky sám a nemůže narazit na kloudnou ženskou. Žádná ho prý nechce. A on si někdy na přelomu loňského a letošního roku vsugeroval, že je to kvůli vzhledu. Předtím nikdy tyhle řeči neměl, takže pochybuju, že by se tak mohl projevovat před nimi (znám ho od školky). Co jsem tak pochopila, tak se mu líbí jedna slečna v práci a asi hodně. Jenže ta ho má jak pejska na špagátě a vztah s ním nechce. A do toho ty řeči kamarádů. Já bych mu strašně chtěla pomoct, ale nevím jak. Je přesvědčený, že plešatý nemá nárok na vztah a že plešatí pod třicet nemají možnost si nikoho najít.