Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Záleží na situaci. Zakladatelka nepíše nic o tom, že by byla kamarádka sociální případ. Jen se rozešla s přítelem. A Když si najde dalšího tak se přestěhuje k němu(taky zadara?), anebo přítele taky nastěhuje do chaty? Byla by mi hanba někoho tak využívat. A zaplatit 13000 za rok je nic. Víc jsme v ČR platily za měsíc.
@terinka4444 Nevydedukovala, umim cist. Precti si ten prispevek znovu! Zakladatelka pise, ze tu chatu uzivala dva roky bez toho, aby tam cokoliv zaplatila, takze ja kamoska prinejmensim opravdu vychcanek. Ale pokud jsi ochotna ubytovat kamosky, co jsou treba v nouzi, na dva roky, aniz by platily za sebe aspon ty zakladni vydaje, kdyz uz neplati najem, a platila bys je za ne ty, tak bych chtela s tebou kamosit
Ale jak to tak vidim, ty se mnou asi ne
Hele, nebudu se dohadovat, pokud jsi ochotna sponzorovat vyzirky, co se tvari jako kamosky, tva volba. Pro me by to byl jasnej dukaz toho, jak kvalitni ta kamoska je. Jak jsem psala- na chvili zadara v nouzi ano, ale energie si platit musi tak i tak, ovsem na tak dlouho a zadara a jeste doplacet za jeji pobyt… neuveritelny…
@ragnar píše:
@terinka4444 Nevydedukovala, umim cist. Precti si ten prispevek znovu! Zakladatelka pise, ze tu chatu uzivala dva roky bez toho, aby tam cokoliv zaplatila, takze ja kamoska prinejmensim opravdu vychcanek. Ale pokud jsi ochotna ubytovat kamosky, co jsou treba v nouzi, na dva roky, aniz by platily za sebe aspon ty zakladni vydaje, kdyz uz neplati najem, a platila bys je za ne ty, tak bych chtela s tebou kamositAle jak to tak vidim, ty se mnou asi ne
Hele, nebudu se dohadovat, pokud jsi ochotna sponzorovat vyzirky, co se tvari jako kamosky, tva volba. Pro me by to byl jasnej dukaz toho, jak kvalitni ta kamoska je. Jak jsem psala- na chvili zadara v nouzi ano, ale energie si platit musi tak i tak, ovsem na tak dlouho a zadara a jeste doplacet za jeji pobyt… neuveritelny…
jako promiň, skutečně nechtěla. To že se tam sem na chatě kamarádka sem tam objevila, a to jako co bys požadovala po návštěvě? Aby si zapsala stav vodoměru a elektroměru a rozpočítala drobné a hodila je do kasičky? Ano, ke mně jezdí kamarádky, určitě častěji než tato na chatu a nerozpočítávám jim vodu a lektřinu, a co ještě navíc nemám pocit, že jsou to vyžírky a měly by se stydět. Takže mi nic neplatí a jsou to kvalitní kamarádky. A znovu, o tom, že by si neplatila energie, když tam bude rok bude bydlet nepadlo ani slovo, já si myslím, že ji dostal ten komín, dostal by i mně od kamarádky. Tak to prostě je. Je pravda, že krizová situace prověří přátelství.
@ragnar to ty ssi vydedukovala, že si nechce platit energie. A vyvložkování komínu je věc majitele, to není doplácení na něčí pobyt, to je zhodnocení vlastní nemovitosti, stejně to bude muset majitelka udělat, ať tam kamarádka bydlí nebo nebydlí. A navíc bude mít udržovanou nemovitost, která letitou nepřítomností udržovatele trpí. Ale je evidentní, že se vždycky z každé situace musí vytřískat alespoň nějaký profit. Alespoň ten komín.
@Anonymní píše:
Zdravim a rada bych par nazoru na nasledujici situaci - Kamaradka se rozesla s pritelem a pozadala mne zda by mohla zustat za nejakou castku u nas na chalupe. Bydlime v zahranici a momentalne nikdo chalupu neuziva. Posledni rok-dva chalupu obcas uzivala (s detma nebo i s milencem). Nikdy jsem po ni nechtela zadne penize.
Byla to dobrá nabídka, ale co by s tím kamoška dělala? Schánět opravu komína nejspíš neví jak a nechtělo se jí do toho…
Asi si našla něco nebo někoho jiného a ted nestíhá:-) Netrap se tím, to je jen komunikační šum.
Ale k tomu užívání zdarma…taky jsem za svobodna půjčovala kolegům byt, když jsem jela pryč…ale i když šlo třeba jen o 3-4 hodiny nebo celý víkend VŽDY jsem za to něco dostala - peníze, velký nákup v ledničce, nějakou pečínku, pytel pracího prášku…nejsem charita
Terinka4444 Hele, napis i jinym, co s tebou nesouhlasi, je nas tady vic a ty jsi si zasedla jen na me
Ja ti svoje napsala. Kamaradka ji tam lezla dva roky, takze tam urcite nelezla sem tam, a tim padem protocila urcite dost vody a energie, prinejmensim tam chodila na zachod a svitila, a za tu dobu to urcite nebylo par korun, ktery ted ma platit ta, co byla tak hodna a poskytla ji azyl. Je to prinejmensim od kamaradky sprosty jednani a o takovou kamosku bych ja osobne nestala. Ty evidentne ano, neberu ti to, klidne sve kamosky sponzoruj, ale mne to uz nevnucuj. Papa, jdu delat neco smysluplnyho
![]()
@ragnar píše:
Terinka4444 Hele, napis i jinym, co s tebou nesouhlasi, je nas tady vic a ty jsi si zasedla jen na meJa ti svoje napsala. Kamaradka ji tam lezla dva roky, takze tam urcite nelezla sem tam, a tim padem protocila urcite dost vody a energie, prinejmensim tam chodila na zachod a svitila, a za tu dobu to urcite nebylo par korun, ktery ted ma platit ta, co byla tak hodna a poskytla ji azyl. Je to prinejmensim od kamaradky sprosty jednani a o takovou kamosku bych ja osobne nestala. Ty evidentne ano, neberu ti to, klidne sve kamosky sponzoruj, ale mne to uz nevnucuj. Papa, jdu delat neco smysluplnyho
![]()
no tak tys reagovala na mě, ne obecně, prostě jsi mě oslovila a reagovala na mě, tak ti odpovídám. To je jaksi masakr tohle, nebuď tak vztahovačná, nejsi středobodem světa. Tys reagovala na mě jako první, tak já jen pokračuju v diskuzi.
Na reakce ostatních jiných na mě, jsme jim též zareagovala.
To se mi snad zdá tady ![]()
@terinka4444 píše:
tak poplatky jí určitě nezarazily. A ano, pokud by moje chata potřebovala vyvložkovat komín, za 13000, tak bych vyvložkovala komín za 13000. Stejně to bude muset majitelka své chaty jednou udělat, pokud jí bude chtít využívat a mít ji pojištěnou. Já osobně bych byla ráda, že je tam někdo, kdo o tu nemovitost pečuje a ještě je to někdo, kdo je mi blízký, komu můžu věřit a komu pomůžu.
Jenze zakladatelka chatu momentalne nevyuziva, takze komin vlozkovat nepotrebuje. Nevim, na kolik je jeji kamaradka v nouzi, jen ze se rozvadi. Zakladatelka nepsala nic o tom, ze by kamaradka prisla o praci, jen o tom, ze nema kde bydlet a ze chatu vyuzivala s detma, nebo milencem. Z vyse uvedeneho mi kamaradka zakladatelky neprijde jako chudinka v zivotni nouzi, ale spis jako vycuranek, ktery si myslel, ze bude zadarmo vyuzivat kamaradcine pohostinnosti.
Tak ona hlavne, kdydy kamaradka byla v akutni nouzi a potrebovala nekde hlavu slozit treba na 2-3 mesice nez si zaridi svoje bydleni, tak by to byla jina situace a asi by po ni nikdo nechtel vlozkovat komin. ale rovnou prisla s tim, ze na rok. coz uz neni stav akutni nouze a hlavne se diky tomu dostal na pretres komin, protoze pres zimu to bez nej nejde. ![]()
jo, mi by se taky do zarizovani nejake stavebni upravy na cizim dome nechtelo, ale dotycna taky mohla rict - vis co, tak me tam nechej jen tri mesice, protoze komin delat nebudu, nic o tom nevim, ale zaplatim energie a koupim ti tam par flasek vina, protoze mi to na ty 3 mesice aspon fakt pomuze.
@terinka4444 píše:
@ragnar evidentně nelíbily žádné výdaje? A jak tohle víš? To sis vydedukovala? Třeba je v nouzi a 13litrů nevyvalí a od kamarádky jí to vyrazilo dech. I mně by vyrazilo. Ale napsat, že je to vychcánek, který nechtěl platit ani elektřinu nebo spotřebovanou vodu…asi máš věšteckou kouli.
Nezlob se na mě, ale přece nemůže chtít bydlet zadarmo. Zakladatelka asi ví, proč chtěla nechat vyvložkovat komín a 13000 není tak horentní suma.
@Ali-Ali píše:
Tak ona hlavne, kdydy kamaradka byla v akutni nouzi a potrebovala nekde hlavu slozit treba na 2-3 mesice nez si zaridi svoje bydleni, tak by to byla jina situace a asi by po ni nikdo nechtel vlozkovat komin. ale rovnou prisla s tim, ze na rok. coz uz neni stav akutni nouze a hlavne se diky tomu dostal na pretres komin, protoze pres zimu to bez nej nejde.jo, mi by se taky do zarizovani nejake stavebni upravy na cizim dome nechtelo, ale dotycna taky mohla rict - vis co, tak me tam nechej jen tri mesice, protoze komin delat nebudu, nic o tom nevim, ale zaplatim energie a koupim ti tam par flasek vina, protoze mi to na ty 3 mesice aspon fakt pomuze.
Presne…a nebo rict „Dam ti 13 litru, ale zarid si ten komin sama. Nechci to mut na triku, ze vyberu treba blbyho remeslnika atd.“ ![]()
@arada píše:
Nezlob se na mě, ale přece nemůže chtít bydlet zadarmo. Zakladatelka asi ví, proč chtěla nechat vyvložkovat komín a 13000 není tak horentní suma.
Jo, to určitě ví, proč má vložkovat komín, a 13000 není horentní suma, ale takhle podané by se mi to nelíbilo. Prostě můj názor, měla říct chci tisícovku na měsíc a energie, když už tedy chtěla po kamarádce nájem. A u mě v domě mí blízcí taky bydlí zadarmo
platí si tedy energie, jasně že, ale opravy, pojistky, prostě platby spojené s domem hradím já, je to můj dům
No nic, asi jsme holt každý jiný. Doufám, že když budu jednou v nouzi, zachovají se ke mně moji bližní tak, jako se chovám já k nim.
@terinka4444 To, ze jsi si na me zasedla jsem napsala a na konci smajlika, cili jsem to samozrejme myslela ze srandy.
Ale ted uz fakt pa, tema uz sledovat nebude, uz jsem toho natlachala dost ![]()
Pronajmi chalupu me. Manžel ti tam udělá spoustu práce a energie si zaplatim
kamarádka je trochu vycurana.