Kamarád nemá kde bydlet

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
8.7.16 00:03

Kamarad nema kde bydlet

Zdravim a rada bych par nazoru na nasledujici situaci - Kamaradka se rozesla s pritelem a pozadala mne zda by mohla zustat za nejakou castku u nas na chalupe. Bydlime v zahranici a momentalne nikdo chalupu neuziva. Posledni rok-dva chalupu obcas uzivala (s detma nebo i s milencem). Nikdy jsem po ni nechtela zadne penize.

Co se tyce delsiho bydleni, nejdrive jsem se zeptala na jak dlouho a kamaradky odpoved znela asi tak na rok, ale ze tam bude jen prespavat. Na chalupe je nutno vyvlozkovat komin, tak jsem navrhla, at kamaradka slozi misto najemneho, castku na opravu komina, ktera vyjde asi tak na 13000kc maximalne + bude platit energie. take jsem na rovinu oznamila, ze prestoze nemam problem, kdyz chalupu bude uzivat, nechci mit zadne dalsi vydaje. Od te doby se mi kamaradka neozvala. Docela mne to mrzi, zname se spoustu let. Myslela jsem si, ze ta nabidka byla supr, ale asi ne?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27247
8.7.16 00:20
@Anonymní píše:
Zdravim a rada bych par nazoru na nasledujici situaci - Kamaradka se rozesla s pritelem a pozadala mne zda by mohla zustat za nejakou castku u nas na chalupe. Bydlime v zahranici a momentalne nikdo chalupu neuziva. Posledni rok-dva chalupu obcas uzivala (s detma nebo i s milencem). Nikdy jsem po ni nechtela zadne penize.Co se tyce delsiho bydleni, nejdrive jsem se zeptala na jak dlouho a kamaradky odpoved znela asi tak na rok, ale ze tam bude jen prespavat. Na chalupe je nutno vyvlozkovat komin, tak jsem navrhla, at kamaradka slozi misto najemneho, castku na opravu komina, ktera vyjde asi tak na 13000kc maximalne + bude platit energie. take jsem na rovinu oznamila, ze prestoze nemam problem, kdyz chalupu bude uzivat, nechci mit zadne dalsi vydaje. Od te doby se mi kamaradka neozvala. Docela mne to mrzi, zname se spoustu let. Myslela jsem si, ze ta nabidka byla supr, ale asi ne?

Mno a co od nás chceš slyšet?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24002
8.7.16 00:20

No a co jako řešíš? Asi chtěla bydlet zadarmo. Pokud se jí tvá nabídka nelíbí, její smůla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
8.7.16 00:32

Nabídka super byla, ale holt se jí nezamlouvala :nevim: Nebo má prostě aktuálně úplně jiné problémy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.7.16 01:49

No chtela jsem slyset zda ta nabidka dobra byla, prislo mi take ze ano. To ze se nezamlouvala nabidka, to je v pohode, ale docela mne to vysoke ocekavani (bydlet rok zadarmo) docela mrzi. Od te doby jsem o kamaradce neslysela.. zname se vice jak 20 let.

• Citovat
  • Upravit
2740
8.7.16 02:09
@Anonymní píše:
No chtela jsem slyset zda ta nabidka dobra byla, prislo mi take ze ano. To ze se nezamlouvala nabidka, to je v pohode, ale docela mne to vysoke ocekavani (bydlet rok zadarmo) docela mrzi. Od te doby jsem o kamaradce neslysela.. zname se vice jak 20 let.

To víte, užívala si grátis a najednou chce po ní někdo něco zaplatit.
Myslím, že nemusíte litovat takového přátelství. Ona si určitě najde nějakou novou dojnou krávu (nemyslím to vůbec zle ;) ). Jenom jí velice rychle seberte klíče, ať vám v té chalupě ještě něco zbyde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
942
8.7.16 06:42

Myslím, že i když řekla „za nějakou částku“, tak čekala, že ji tam necháš maximálně za energie :)
Já bych si asi nevzala na starost opravu cizího komínu. Raději bych se fakt domluvila na částce za nájem.
Každopádně, není malé děcko, napsat mohla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
8.7.16 06:51
@Sojkka píše:
To víte, užívala si grátis a najednou chce po ní někdo něco zaplatit.
Myslím, že nemusíte litovat takového přátelství. Ona si určitě najde nějakou novou dojnou krávu (nemyslím to vůbec zle ;) ). Jenom jí velice rychle seberte klíče, ať vám v té chalupě ještě něco zbyde. [/či

Skvele receno!!! Kamoska se kazala v pravem svetle a neni o co stat. Propadla bych se hanbou te takto zneuzivat, a naopak bych se hned na zacatku zeptala kolik chces mesicne. Tva nabidka byla velkorysa-kamaradky jako ty bych si vazila a ona se urazi… 8o ale sama jsem se jiz presvedcila, ze absolutne nezalezi na delce pratelstvi. Nekdy ti, ktere zname kratce, se ukazou byt lepsimi prateli nez letiti kamaradi…hlavne se ji nijak nevtirej :lol: jinak bude mit pocit, ze chyba je na tve strane.Ja bych na tvym miste uz o kontakt nemela zajem, jen o navraceni tech klicu-a hned 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
8.7.16 07:00
@Anonymní píše:

upřímně, pokud by má kamarádka, se kterou se známe 20let, mělaproblém a chtěla bydlet na mé chalupě, kterou nevyužívám, protože jsme v zahraničí, taky bych jí to dala k dispozici a ještě bych byla ráda, že se mi o to někdo stará. Nechtěla bych po ní vložkovat komín. A totéž bych tedy očekávala od mé kamarádky, kdybych byla v průšvihu, a jsme si na hodně procent jistá, že i má kamarádka by reagovala jako já.
Takže mě to nepřijde super nabídka :oops: bavíme-li se o dvacetileté kamarádce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1606
8.7.16 07:12
@terinka4444 píše:
upřímně, pokud by má kamarádka, se kterou se známe 20let, mělaproblém a chtěla bydlet na mé chalupě, kterou nevyužívám, protože jsme v zahraničí, taky bych jí to dala k dispozici a ještě bych byla ráda, že se mi o to někdo stará. Nechtěla bych po ní vložkovat komín. A totéž bych tedy očekávala od mé kamarádky, kdybych byla v průšvihu, a jsme si na hodně procent jistá, že i má kamarádka by reagovala jako já.
Takže mě to nepřijde super nabídka :oops: bavíme-li se o dvacetileté kamarádce.

Jako ze bys za ni platila cely rok a mozna jeste dyl poplatky a jeste kvuli ni zaplatila vyvlozkovani kominu, protoze by to bylo v pripade dlouhodobeho uzivani chaty nezbytne nutne z bezpecnostniho hlediska?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
8.7.16 07:13

@terinka4444 asi se nedá topit bez vyvlozkovani :think: pak by bylo logické že to bude platit ten co tam bydlí. přece je to nebude ještě platit. Nebo si nenechá podpálit dum

• Citovat
  • Upravit
167
8.7.16 07:18

@terinka4444 kamaradce se nechtely platit evidentne zadne vydaje, takze jeji pobyt na chate zakladatelka sponzorovala /svitit a pustit vodu tam sem tam musi/a to je dost pritazeny za vlasy. Pise, ze kamoska sem tam dva roky chalupu uz uzivala bez toho, aby cokoliv zaplatila /neskutecne trapny…/Neco jinyho je azyl zadara na chvili, nez si neco najde, ale pokud tam chce zustat zadara tak dlouho, tak je to tak trochu vychcanek kamoska :mrgreen: ale co clovek, to nazor. Zakladatelka byla ochotna pomoci, ale delat ze sebe blbce by nemela, za takovou dobu volnyho uzivani bych jen opravu komina a energie brala porad jako super nabidku :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
8.7.16 07:25
@tronelka píše:
Jako ze bys za ni platila cely rok a mozna jeste dyl poplatky a jeste kvuli ni zaplatila vyvlozkovani kominu, protoze by to bylo v pripade dlouhodobeho uzivani chaty nezbytne nutne z bezpecnostniho hlediska?

tak poplatky jí určitě nezarazily. A ano, pokud by moje chata potřebovala vyvložkovat komín, za 13000, tak bych vyvložkovala komín za 13000. Stejně to bude muset majitelka své chaty jednou udělat, pokud jí bude chtít využívat a mít ji pojištěnou. Já osobně bych byla ráda, že je tam někdo, kdo o tu nemovitost pečuje a ještě je to někdo, kdo je mi blízký, komu můžu věřit a komu pomůžu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
8.7.16 07:26

Nabídka to byla luxusní, nevím jak dlouho se neozvala, ale buď si opravdu myslela, že tam bude zadarmo, nebo má jiné starosti a ještě se ozve. Já bych ještě požadovala pojištění, stát se může cokoliv a řešit pak, kdo škodu zaplati by se mi nechtělo, zvlášť ze zahraničí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
8.7.16 07:27

@ragnar evidentně nelíbily žádné výdaje? A jak tohle víš? To sis vydedukovala? Třeba je v nouzi a 13litrů nevyvalí a od kamarádky jí to vyrazilo dech. I mně by vyrazilo. Ale napsat, že je to vychcánek, který nechtěl platit ani elektřinu nebo spotřebovanou vodu…asi máš věšteckou kouli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný