Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Pokial tam chce bývať dlhodobo tak by teda nejaké peniaze mala dávať.
@Sojkka píše:
@hanka.br. Zakl. ale také píše, že chalupu poslední rok- dva využívala s dětmi nebo milencem. Žádné finanční prostředky po ní zakl. nepožadovala. Takže lze tedy předpokládat, že spotřebu energií platila zakladatelka.
Jasně. Kdybych chtěla moralizovat, udělala bych to už dávno, nebo k tomu založila diskuzi tady. Kamarádky tohle mezi sebou moc neřeší, nikdo neví, proč toho milence měla - nakonec to je jedno. Kdybych jí tu chalupu půjčit nechtěla, neudělám to. Ale jak říkám - je to jen můj pohled na věc. Zakladatelka zdůrazňuje to dlouholeté přátelství a v takovém si podle mě pomáhají lidé naprosto nezištně.
Nebude spíš problém v tom, že 13.000 nedá dohromady najednou? ![]()
@ivvet píše:
@hanka.br. jenže kamarádka v nouzi není:-) Jistě ji ten milenec, se kterým na chalupu jezdila a manželovi zahýbala založí…
co to je, tohle? ![]()
@Tunrida může to být ten problém, ale pak nechápu, že se kamarádka místo reakce např. hele na to fakt nemám, anebo s tím jsem nepočítala, přestane ozvývat.
Tady zakladatelka. Děkuji za názory. Pro informaci, přestože jsem v zahraničí, o víkendu chalupu užívají take občas moji rodiče. Je to většinou přes léto. Jezdí tam mozna tak jednou za 14 dni. Tím ze se tam nastěhuje kamarádka, se samozřejmě omezí jejich přístup a i kdyz ja přijedu, tak ji nebudu moc užívat (i kdyz to je tak jednou za rok). Mojim rodiče souhlasili. Co se tyče komína, částku na opravu komína jsem chtěla hlavně kvůli bezpečnosti. co se tyče mých osobních financí, toto není zrovna momentálně moje priorita. Kamarádka se potřebuje vystěhovat, přítel Ji vyplatí docela slušnou částku, ale tu chce kamarádka použit v budoucnosti na koupi bytu. Energie souhlasila platit. Posledni dva roky jsem je platila pouze ja. Kdyby komín opraven byl, tak ji tam klidně nějakou dobu zdarma nechám. Tu opravu bych jako takovou zařídila sama.
Příspěvek upraven 09.07.16 v 10:02
@Anonymní píše:
Zdravim a rada bych par nazoru na nasledujici situaci - Kamaradka se rozesla s pritelem a pozadala mne zda by mohla zustat za nejakou castku u nas na chalupe. Bydlime v zahranici a momentalne nikdo chalupu neuziva. Posledni rok-dva chalupu obcas uzivala (s detma nebo i s milencem). Nikdy jsem po ni nechtela zadne penize.Co se tyce delsiho bydleni, nejdrive jsem se zeptala na jak dlouho a kamaradky odpoved znela asi tak na rok, ale ze tam bude jen prespavat. Na chalupe je nutno vyvlozkovat komin, tak jsem navrhla, at kamaradka slozi misto najemneho, castku na opravu komina, ktera vyjde asi tak na 13000kc maximalne + bude platit energie. take jsem na rovinu oznamila, ze prestoze nemam problem, kdyz chalupu bude uzivat, nechci mit zadne dalsi vydaje. Od te doby se mi kamaradka neozvala. Docela mne to mrzi, zname se spoustu let. Myslela jsem si, ze ta nabidka byla supr, ale asi ne?
Neres, nelituj. Podle me ta nabidka super je. Madam si asi myslela, ze bude bydlet uplne zadarmo. No tak at plati nekde najem plny, no.
@Tunrida píše:
Nebude spíš problém v tom, že 13.000 nedá dohromady najednou?
Ma pusu, ne? Tak se mohla se zakladatelkou zkusit dohodnout, ze ji to bude splacet mesicne.
@terinka4444 píše:
tak poplatky jí určitě nezarazily. A ano, pokud by moje chata potřebovala vyvložkovat komín, za 13000, tak bych vyvložkovala komín za 13000. Stejně to bude muset majitelka své chaty jednou udělat, pokud jí bude chtít využívat a mít ji pojištěnou. Já osobně bych byla ráda, že je tam někdo, kdo o tu nemovitost pečuje a ještě je to někdo, kdo je mi blízký, komu můžu věřit a komu pomůžu.
takhle to asi vnima moje kamaradka. Co se chalupy tyce, jednou vlastne mozna komin nebude ani stat na tom miste kde stoji nyni, proto se do te opravy komina nehrnu. A mas pravdu, kdyz se ti nekdo stara o nemovitost, tak to pomuze, ale na druhe strane ztratis soukromi. Na vikend, tyden mozna i mesic je jedna vec.. ale na cely rok…ted momentalne zacinam mit pochybnosti a te cele situaci a mozna kdyz se kamaradka opet ozve, tak se omluvim a reknu, ze jsem si to rozmyslela a nabidka jiz neplati. Pri takovem zacatku, z toho akorat bude problem.
@terinka4444 píše:
@ragnar to ty ssi vydedukovala, že si nechce platit energie. A vyvložkování komínu je věc majitele, to není doplácení na něčí pobyt, to je zhodnocení vlastní nemovitosti, stejně to bude muset majitelka udělat, ať tam kamarádka bydlí nebo nebydlí. A navíc bude mít udržovanou nemovitost, která letitou nepřítomností udržovatele trpí. Ale je evidentní, že se vždycky z každé situace musí vytřískat alespoň nějaký profit. Alespoň ten komín.
nikdo z toho opravdu nechce nic triskat. Kdyz z te chalupy budu chtit vydelavat, tak opravim komin a budu ji mestskym duchodcum pravidelne pronajimat.
Je jasné, že jí tam nenecháš zadarmo, ale platit 13000+energie měsíčně za chalupu? To mi přijde trochu moc…Já tebou tak bych byla ráda, že v chalupě někdo je a stará se mi o ní+budeš mít nějakou korunu z pronájmu (třeba na ten komín)
Je to jen můj názor ![]()
@maminka189 ale zakladatelka chtěla 13000 na komín jednorázově, aby se mohl vyvložkovat, když tam chce rok být, pak už by se platila jen energie. Nechtěla těch 13000 po kamarádce každý měsíc