6letý bez kamarádů

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
6.3.12 12:47

kamaradi

Pisu sem poprve a to na popud me rodiny. Odstehovali jsme se na vesnici. Syn Ma 6 let, po prazdninach jde do skoly. Ma 2 krouzky, deti ma rad, ale problem je v tom, ze vedle nas proste nejsou deti stejneho veku. Samozrejme , ze jsou, ale nejsme s nimi v kontaktu. Nezname se s rodici a je divny zatukat na dvere a zeptat se jestli si pujde jejich syn hrat s nasim. Litat po vesnici sam mi prijde brzo.No a nasi mi proste vytykaji, jak je chudak bez kamaradu. Ale co am delat. Az bude starsi, tak si proste kamarady najde. Jak to mate vy?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24320
6.3.12 12:52

Ja bych tam zaklapala.A rekla ze nikoho neznate jestli si aspon kluci nemuzou hrat spolu.............

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
6.3.12 12:54

Co jít se synem po vsi, třeba se dá sám do řeči s dalšími dětmi. My se přistěhovali na ves jako bezdětní, když se narodili děti, tak jsme se postupně seznamovali. Nejčastěji právě na hřišti, při vožení kočárků atd. Prostě zase přes ty děti, to jde nejlíp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
6.3.12 12:55

Taky mi přijde blbé klepat na sousedy když je vůbec neznáte.Ještě by to šlo nějak zakombinovat na velikoncoe tam ťuknout na šmigrust, nebo pokud jste se teď přestěhovali, tak se snyem zajít za novými sousedy je pozdravit a něco jim donést-něco upečeného, mls nebo tak…Ale já osobně bych nešla ?yslím, že si syn najde hodně kamarádů ve škole.
A už teď je pěkné počasí, stačí vyrazit na nějaké hřiště v okolí a pozná se s dětmi z vesnice.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.3.12 12:58

Taky si myslim, ze to bude jine az bude chodit do skoly,seznami se raz dva. Bohuzel vedle nemame zadne sousedy s detma, jinak kdyby byly hned vedle, tak to ani neresim. V tom jsou asi lepsi ty panelaky

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.3.12 13:00

Jinak jak to mate vy, kdyz prijde dite domu ze skolky , nechate ho litat po vesnici?

• Citovat
  • Upravit
23864
6.3.12 13:03

Tak já bych teda k někomu zaťukat taky nešla protože bych se bála že je otravuju. Ale zase na druhou stranu kdyby takhle k nám někdo přišel tak by mě to potešilo a ráda bych se seznámila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
487
6.3.12 13:12

Tak to já bych teda zaťukat šla. A kdyby je to otravovalo a dali to najevo, tak bych aspoň věděla, že s takovejma lidma se zas asi moc stýkat nechci…a kdyby to znát nedali, tak bude mít aspoň kluk nové kamarády a o to jde, ne :-D
Jinak já jsem si našla dost známejch taky tím, že jsme se zřečili přes děti (na plavání, na těhu cvičení, v lese s kočárem nebo na hřišti…ale kdyby nebyla jiná možnost, šla bych na ně zaklepat taky. Vždyť dřív to bylo naprosto normální - zvlášť na vesnici…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
6.3.12 13:15
Anonymní píše:
Jinak jak to mate vy, kdyz prijde dite domu ze skolky , nechate ho litat po vesnici?

Staršího (5,5) pustím samotného ven, protože vím, že mi bez dovolení neodejde ze zahrady nebo od domu. Většinou se přijde zeptat, jestli může k sousedům nebo sousedovic děti k nám na zahradu. Sousedi = v podstatě prostorově neomezeno :lol: . Ale naše vesnice má asi 800 obyvatel, z toho tak 30 dětí +/- v jeho věku.
Mladšího (2,5) pustím jen se starším na zahradu. Na běhání u sousedů nebo jako starší sám do obchodu, s tříděným odpadem atd. ještě není dost velký.
Jinak samotné je po vsi lítat nenechám, vždycky musí být alespoň nějaký dospělý v dosahu (a samozřejmě to s ním musí být domluvené - nespolíhám se, že tam prostě někdo bude).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
2.5.12 16:24

Pro děti se holt musíme někdy obětovat. za zkoušku nic nedáte.. upečte buchtu a uvidíte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí