Kamarádi pro dcéru

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
NicaJ.
22.10.22 17:39

Kamarádi pro dcéru

Ahojte, hledám už po několikátý krát kamarádku jak pro sebe tak taky i pro dcéru (4 roky)…Plzeň nebo blízke okolí 🙏.Najde se medzi vámi někdo?🙏.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24749
22.10.22 19:51

:kytka: držím ti palce,
ale asi je něco špatně
prostě se chovej ve školce-na hřišti- a všude jinde- Normálně!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
NicaJ.
22.10.22 20:06
@Lucy75 píše: :kytka: držím ti palce,
ale asi je něco špatně
prostě se chovej ve školce-na hřišti- a všude jinde- Normálně!!!

Děkuju 🙂
Ale to by někdo na ti hřiště i chodit musel a nemám ten pocit že bych se chovala neako nenormálně jen nejsem ten typ zalezlej zenskej nekam na kávickach v centre která se baví jenom o dětech a když se k někomu i ozvem nebo spíš má dcera a slysi slovenčinu tak zdrha 🤷

• Citovat
  • Upravit
5889
22.10.22 20:43

Tady tomu moc šancí nedávám. Já osobně nejsem moc společenský typ, že bych se zapojovala hned do rozhovorů před školou, na hřišti apod..Ale pár přátel mám a syn má kamarády ve škole a řekla jsem mu, že bych neměla problém vzít jednoho kamaráda o prázdninách s námi zase na dovolenou(sjíždět řeku).Ale to chce taky postupně, aby se pak nějaká maminka nebála ho s námi pustit, takže brzy třeba pár kamarádů pozve jen na odpoledne, pak třeba na přespávačku a pak uvidíme. Brzo bude mít syn narozeniny, tak by mohl třeba někdo přijít na dort apod…Dcera má už druhý rok kamarádku ve školce a s tou plánuji něco podobného, protože se spolu baví už druhý rok jako nejlepší kamarádky a když potkávám maminku její v šatně, tak vypadá v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
NicaJ.
22.10.22 21:12
@Fiveone píše:
Tady tomu moc šancí nedávám. Já osobně nejsem moc společenský typ, že bych se zapojovala hned do rozhovorů před školou, na hřišti apod..Ale pár přátel mám a syn má kamarády ve škole a řekla jsem mu, že bych neměla problém vzít jednoho kamaráda o prázdninách s námi zase na dovolenou(sjíždět řeku).Ale to chce taky postupně, aby se pak nějaká maminka nebála ho s námi pustit, takže brzy třeba pár kamarádů pozve jen na odpoledne, pak třeba na přespávačku a pak uvidíme. Brzo bude mít syn narozeniny, tak by mohl třeba někdo přijít na dort apod…Dcera má už druhý rok kamarádku ve školce a s tou plánuji něco podobného, protože se spolu baví už druhý rok jako nejlepší kamarádky a když potkávám maminku její v šatně, tak vypadá v pohodě.

Jako nikoho nenutim se zapojovat do rozhovoru ale hned házet ksichty a sebrat dítě a utéct?…a neříkám že nemám vůbec přátelé ale opravdu nechápu tuhle dobu být pořád někam zalezli anebo se ptát muze jestli můžu ven? 🤦 A jak jsem psala jsem Slovenka proc se lidi na cizincov dívají skrz prsty jsme jedna slušná rodina tak to nechápu a občas mně to docela mrzí 🙄 ve školce si kamarády hledat nejde jelikož tam jsou same ženské které jsou ve svých skupinkách a jedna pres druhu se natahují která je lepší a k tomu o hodně starší ode mne…vždy jsem si poradili a zabavili se i tak jenom to zkouším možná jak se říká motyka vystřelí 🙂

• Citovat
  • Upravit
5889
22.10.22 21:24
@NicaJ. píše:
Jako nikoho nenutim se zapojovat do rozhovoru ale hned házet ksichty a sebrat dítě a utéct?…a neříkám že nemám vůbec přátelé ale opravdu nechápu tuhle dobu být pořád někam zalezli anebo se ptát muze jestli můžu ven? 🤦 A jak jsem psala jsem Slovenka proc se lidi na cizincov dívají skrz prsty jsme jedna slušná rodina tak to nechápu a občas mně to docela mrzí 🙄 ve školce si kamarády hledat nejde jelikož tam jsou same ženské které jsou ve svých skupinkách a jedna pres druhu se natahují která je lepší a k tomu o hodně starší ode mne…vždy jsem si poradili a zabavili se i tak jenom to zkouším možná jak se říká motyka vystřelí 🙂

Je to sice za Plzní, ale zkuste to tady https://www.slunickotlucna.cz/ . Dělají různé akce apod. a třeba by se s někým z nich dalo seznámit a scházet se i mimo akce. Mají tam i kroužky pro děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1259
23.10.22 09:46

Teda sorry ale tvoje prispevky na me pusobi tak nas.rane a pruderne ze se moc nedivim…
Odsoudis ostatni smahem ze nesnasi slovaky a ze jsou to vymasteny pipiny co chodi jen do obchodaku a kavaren a kvokaj o detech. Jestli chodis s takovou aurou tak se vazne nediv ze jde od tebe kazdy pryc.
Ja za sebe nesnasim prave ty nadsene maminky do kamaradeni protoze se potkavame na pude skolky/skoly.
A pokud jsi doted nikoho neulovila tak jsi asi na spatnem miste…asi ve skolce proste zajem nemaji, nicmene muzes na jina hriste, drakiada, lampionivy pruvod, ted oblibene vside Dia de Los muertos…hlavne plzen a okoli ma porad dost a dost akci kde nemusis byt jako kul v plote.
Krouzek pro dceru ti taky muze otevrit dvere. A pokud je tam uz semknuta skupina tak neni nic hroznyho prijit a rict-dobry den, dcera sem zacala ted chodit a ja moc nevim co a jak, mizete mi nekdo pomoct se v tom zorientovat?? Apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1259
23.10.22 09:50

Jo a jeste…to ze jsou od tebe o hodne starsi…a jako co??? Zase tvoje odsouzeni.
Proc myslis ze zenska o 10 let vic bude spatna?? Taky ma deti a resi nejspis podobny veci jako ty pokid mate decka ve stejny tride. Ne??
Mam dost kamaradek o 8-10let starsi a fakt to nejsou mumie za hrobem. Dokonce mam kamosky i o 12 let mladsi nez sem ja-hele z jejich pohledu musim byt totalni staresina obce ale i tak se se mnou kamaradi a mame o cem mluvit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
23.10.22 09:52
@Khalesi píše:
Jo a jeste…to ze jsou od tebe o hodne starsi…a jako co??? Zase tvoje odsouzeni.
Proc myslis ze zenska o 10 let vic bude spatna?? Taky ma deti a resi nejspis podobny veci jako ty pokid mate decka ve stejny tride. Ne??
Mam dost kamaradek o 8-10let starsi a fakt to nejsou mumie za hrobem. Dokonce mam kamosky i o 12 let mladsi nez sem ja-hele z jejich pohledu musim byt totalni staresina obce ale i tak se se mnou kamaradi a mame o cem mluvit.

Moje nejlepší kamarádka by mohla být mou matkou(kdyby mě měla poměrně brzy).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6414
23.10.22 10:04
@NicaJ. píše:
Děkuju 🙂
Ale to by někdo na ti hřiště i chodit musel a nemám ten pocit že bych se chovala neako nenormálně jen nejsem ten typ zalezlej zenskej nekam na kávickach v centre která se baví jenom o dětech a když se k někomu i ozvem nebo spíš má dcera a slysi slovenčinu tak zdrha 🤷

Tak začni mluvit česky!:-)
Jinak dobrá cesta je, až bude tvoje dítě slavit narozeniny nebo svátek, tak pozvi její kamarádky ze školky na oslavu. U nás to bylo běžné. Stačí dort a nějaké tyčky, vymyslet pár her a zábava na 2 hodiny je super. Někdy byla oslava doma, někdy v herně, někdy v cukrárně s dětským koutkem. Děti se skamarádí a na oplátku pak pozvou tvou dceru. A žádné přátele s dětmi nemáte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
NicaJ.
23.10.22 12:47
@ZuzaM píše:
Tak začni mluvit česky!:-)
Jinak dobrá cesta je, až bude tvoje dítě slavit narozeniny nebo svátek, tak pozvi její kamarádky ze školky na oslavu. U nás to bylo běžné. Stačí dort a nějaké tyčky, vymyslet pár her a zábava na 2 hodiny je super. Někdy byla oslava doma, někdy v herně, někdy v cukrárně s dětským koutkem. Děti se skamarádí a na oplátku pak pozvou tvou dceru. A žádné přátele s dětmi nemáte?

Mluvím česky ale samozřejmě doma s mužem mluvime slovensky takže dcera je dvojjazyčná a prepiname a bohužel člověk i kdyby nevim jak chtěl přízvuk nikdy nedostane takže je to znát…a já neříkám že nemáme kamarádi prostě jenom hledam někoho kdo neni závislý na svých muzech a jde na výlet i bez povolení 🤦

• Citovat
  • Upravit
NicaJ.
23.10.22 12:57
@Khalesi píše:
Teda sorry ale tvoje prispevky na me pusobi tak nas.rane a pruderne ze se moc nedivim…
Odsoudis ostatni smahem ze nesnasi slovaky a ze jsou to vymasteny pipiny co chodi jen do obchodaku a kavaren a kvokaj o detech. Jestli chodis s takovou aurou tak se vazne nediv ze jde od tebe kazdy pryc.
Ja za sebe nesnasim prave ty nadsene maminky do kamaradeni protoze se potkavame na pude skolky/skoly.
A pokud jsi doted nikoho neulovila tak jsi asi na spatnem miste…asi ve skolce proste zajem nemaji, nicmene muzes na jina hriste, drakiada, lampionivy pruvod, ted oblibene vside Dia de Los muertos…hlavne plzen a okoli ma porad dost a dost akci kde nemusis byt jako kul v plote.
Krouzek pro dceru ti taky muze otevrit dvere. A pokud je tam uz semknuta skupina tak neni nic hroznyho prijit a rict-dobry den, dcera sem zacala ted chodit a ja moc nevim co a jak, mizete mi nekdo pomoct se v tom zorientovat?? Apod.

Já jsem nikoho neodsoudila jenom písem co mně potkalo a že jsou vymaštěný pipiny si napsala ty ne ja…jo a máš pravdu bohužel vždy když jsem někam jela byly semknuté skupiny a je docela tazko se zapojit když se ty ženský znají pomalu od mala bohužel nejsem z města takže sanca zapadnout do malej vesnice kde sa každý zná je občas těžko a no je to tak že lidi omnoho víc soudi cizincov než když to bolo před pár letmi…a nesoudím ani ženský co jsou starší taky mám kamarádky co jsou starší nebo převážně starší ode mne i mladší maminky a nehledám za každou cenu někoho jenom jsem to zkusila protože jsem na matersky a bude víc času na nějaké výlety a pod. tak kdyby se chtěl někdo přidat 🙂

• Citovat
  • Upravit
1259
23.10.22 14:00

@NicaJ. No jo ale ty se proste neslysis…cesky ani slovensky. Vubec nemusis sama psat o vymastenych pipinach…tvuj pristup a co z tebe vyzaruje to rika samo. To neni jen o tom to rict ale celkovy pristup. Zatim je to jen
Fnuk-uzavreny skupiny
Fnuk-sem slovenka a zdrhaj
Fnuk-same starsi a ode me mimo
Fnuk-povoleni od manzela

Budes muset zmenit svuj pristup a nahlizeni na spolecnost. Je uplne u zadku jestli mesto nebo vesnice, jestli cech nebo slovak, jestli 25 nebo 43…
Pokid davas porad najevo pohrdani ze se nektera musi domluvit s manzelem kdy muze nebo nemuze, ze se znaji zenske od skoly a maji vic spolecneho, ze se nektera narodil driv nez ty tak proste nezapadnes a budes s dcerou sama.

Je to skutecne jen o tvem pristupu. Az ho zmenis a bude se ti lepe dychat nejspis pochopis o cem mluvim. Dokud budes ale sesnerovana svym nikdonemaradalovaky a nikdonikdeneni bude to porad spatne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
NicaJ.
23.10.22 14:53
@Khalesi píše:
@NicaJ. No jo ale ty se proste neslysis…cesky ani slovensky. Vubec nemusis sama psat o vymastenych pipinach…tvuj pristup a co z tebe vyzaruje to rika samo. To neni jen o tom to rict ale celkovy pristup. Zatim je to jen
Fnuk-uzavreny skupiny
Fnuk-sem slovenka a zdrhaj
Fnuk-same starsi a ode me mimo
Fnuk-povoleni od manzela

Budes muset zmenit svuj pristup a nahlizeni na spolecnost. Je uplne u zadku jestli mesto nebo vesnice, jestli cech nebo slovak, jestli 25 nebo 43…
Pokid davas porad najevo pohrdani ze se nektera musi domluvit s manzelem kdy muze nebo nemuze, ze se znaji zenske od skoly a maji vic spolecneho, ze se nektera narodil driv nez ty tak proste nezapadnes a budes s dcerou sama.

Je to skutecne jen o tvem pristupu. Az ho zmenis a bude se ti lepe dychat nejspis pochopis o cem mluvim. Dokud budes ale sesnerovana svym nikdonemaradalovaky a nikdonikdeneni bude to porad spatne.

A ty mně znáš že o mne takhle pises? 🤔 A ne sama s dcerou určitě nejsem 😀 a snad nikdy nebudeš muset být nekde jako cizinka pak bys možno i ty některé věci chapala mnohem líp 🙂

• Citovat
  • Upravit
1259
23.10.22 14:59

Neznam. A ver mi ze mi to nevadi. Ale ty ses tady ptala verejne na nazor a dala si prostor k diskuzi. Prekvapive diskutuji. Vadi ti to?? Odhlas se.
Krome toho jsi zadala ve svych prispevcich dost informaci a cteni mezi radky aby si o tobe clovek udelal nejakou predstavu. A urcite sis všimla ze nejsem jedina kdo jde proti tobe. 95% co ti sem prispeli se shodli ze chyba bude jaksi nekde u tebe…
Klidne jako cizinka kdekoliv budu. Nejsem totiz uzkoprsa a nepotrebuji se ohanet tim ze se mnou nikdo neka protoze mam prizvuk.

Ale dobry, ty nechces slyset zadnou radu ani nazor. Ty jen potrebujes litovat jak te nikdo nema rad protoze si slovena. Tak lit lit jestli ti to teda pomuze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí