Kamarádka u porodu

Anonymní
30.5.11 13:21

Kamaradka u porodu

Zajimal by mne Vas nazor na kamaradku u porodu.

Manzel bude hlidat starsi ditko. Puvodne jsem myslela, ze druhe odrodim sama. Ted se mi to pomalu prestava libit - mam pocit, ze kdyz budu na sale sama, ze se personal muze chovat hur nez kdyz tam se mnou nekdo bude. A take bych chtela mit miminko natocene a ohlidane, kdyz o nej bude pak sestricka pecovat - pochybuju ze bude mit nekdo z personalu cas tento proces pro mne natacet.

Jen nevim jestli je to fer pozadat kamaradku, ktera jeste deti nema. Co kdyz to nebude probihat hladce a ja ji porod znechutim, ze pak nebude chtit deti?
No proste nevim jestli se ji zeptat nebo ne..... :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1626
30.5.11 13:26

Za zeptání nic nedáš.. Kamarádka jistě ví, že každej porod probíhá jinak a že zákonitě nemusí mít tak „strašný“ porod jako ty (samozřejmě přeju porod pohodový :kytka: )

Šla bych do toho. Já osobně bych bez doprovodu prostě nerodila :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
30.5.11 13:26

A nemohla by kamarádka hlídat to dítko? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
780
30.5.11 13:29

Já jsem byla kamaradce u porodu pred rokem a super zazitek idkyz uz v te dobe jsem jedno mimco mela ale stejne to bylo super vyzkouset si to a podporit kamaradku ktera si me tam prala :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22013
30.5.11 13:37

Bezdětnou kamarádku (ani svou sestru) bych si k porodu nevzala. Za prvé kvůli ní (třeba můj první porod byl velmi rychlý a skončil téměř kriticky, bezdětná holčina by z něj mohla chytit slušné trauma) - a za druhé kvůli sobě. Protože bezdětná žena neví, co si představit pod pojmem „kontrakce“, nechápe to a nevěřím, že by dokázala pomoci tak účinně jako ta, která to sama prožila.

Podotýkám, že manžel to samozřejmě taky neprožil :mrgreen: :mrgreen: ale s ním je to přece jen o něčem jiném.

Na Tvém místě, zakladatelko, bych dala kamarádce hlídat dítko a k porodu vzala manžela. Pokud to nejde, pak bych hledala jinou kamarádku, případně dulu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1626
30.5.11 13:48
BohunkaP píše:
Protože bezdětná žena neví, co si představit pod pojmem „kontrakce“, nechápe to a nevěřím, že by dokázala pomoci tak účinně jako ta, která to sama prožila.

To si nepředstaví ani manžel :palec: Byť poučený a 40 týdnů ležící v naučné literatuře :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
30.5.11 13:56
Angua píše:
A nemohla by kamarádka hlídat to dítko? :think:

Přesně tohle mě taky napadlo… :-D
(Pokud by teda manžel byl ochotný jít).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.5.11 13:56

taky už jsem o tom přemýšlela a právě ta kamarádka, kterou bych tam chtěla, tak zatím děti nemá a už tak se porodu bojí jak čert kříže, takže v mém případě to zavrhuji.Na druhé straně, zatím jsem to taky neprožila, ale kdyby mě osobně kamarádka požádala, tak bych šla moc ráda, takže se kamarádky zeptej, s tím, že se na ni nebudeš zlobit, když odmítne a popř. ještě vše proberte a dostatečně ji informuj o všem možném i nemožném :-)

• Citovat
  • Upravit
50725
30.5.11 13:57

Já teda ale nevím, jestli bych dokázala někomu účinně pomoct - vždyť každý má jiné bolesti, pomáhá mu něco jiného a každý si to beztak musí zkusit sám, co mu zabere… Navíc od toho je tam PA, která aspoň mně osobně teda říkala zkuste tohle, zkuste tamto, to by mohlo pomoct…

Doprovod jsem brala hlavně jako psychickou podporu a rychlého posla :lol: V případě mojí spolubydlící v porodnici, která rodila bez doprovodu a kterou na finiš předběhla jiná mamina o pár minut a bylo jí řečeno „ale pan doktor teď nemá čas“, i jako porodníka-amatéra :lol: :lol: :lol: A absolutně jsem nesnesla, aby na mě muž při kontrakcích jakkoli sahal.

Ale asi bych měla strach, že způsobím kamarádce nějaký blok :mrgreen: Ovšem jde i o povahu, já mám kámošku, která je schopná sledovat, jak jí řežou do ruky, o tu bych se třeba nebála :lol:

Ale stejně bych tam nejradši měla manžela…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
30.5.11 13:59

Mne teda u druhyho porodu hlidala dite kamaradka… Otazka ovsem je, jestli by na bezdetnou nepusobilo antikoncepcne i to hlidani :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.5.11 14:00
asha píše:
Mne teda u druhyho porodu hlidala dite kamaradka… Otazka ovsem je, jestli by na bezdetnou nepusobilo antikoncepcne i to hlidani :mrgreen:
:palec:
  • Citovat
  • Upravit
22013
30.5.11 14:00
asha píše:
Mne teda u druhyho porodu hlidala dite kamaradka… Otazka ovsem je, jestli by na bezdetnou nepusobilo antikoncepcne i to hlidani :mrgreen:

Tak na tom něco bude :mrgreen: :mrgreen: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
30.5.11 14:01

Já jsem taky měla v záloze kamarádku, ale byl to blízký člověk a navíc už měla po 2 porodech.
Ale měla jsem ji v záloze jen protože manžel pobývá často pracovně v zahraničí a neměla jsem jistotu, že porod vůbec stihne.
Nakonec to vyšlo ukázkově - přijel v 7h ráno a rodila jsem v 10.48h.

Mě by ani ta kamarádka nevadila, ale o bezdětné bych teda hodně přemýšlela - zda ano, či ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.5.11 14:03

Já vím, že přítel tak na 90% k porodu nepůjde. Přestože se zatím jen snažíme (aniž by teda o tom kdokoliv věděl), ptala jsem se na to jen tak starší sestry a ta by prý klidně jako doprovod šla. Že by jí zajímalo, jak to vypadá, když tomu člověk přihlíží. Ale porod za sebou už má. Já bych se jí klidně zeptala, ale rozhodně na ní nedělala nějakej nátlak. Buď řekne ano nebo ne. Osobně bych k porodu sama taky nechtěla, zvláště v případě naší porodnice. Kdybych neměla vůbec nikoho, tak bych asi uvažovala i o Dule.

• Citovat
  • Upravit
35029
30.5.11 14:04

Já jako bezdětná můžu říct, že mě by to určitě nevadilo, naopak, brala bych to jako dobrou přípravu :palec: Faktem ale je, že patřím asi, mezi ty otrlejší … a stejně bych pak možná mluvila jinak :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí