Operace uší a porod

Anonymní
27.5.11 11:39

operace uší a porod

Ahoj holky omlouvám se za anonym ale je zde hodně známích a ne každý musí vědět o mým problémech. Chci se zeptat jestly je tady nějaká maminka po operaci uší konkrétně středouší a jak to měla s porodem?jestly jste mohly rodit přirozeně nebo ne??Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16291
27.5.11 12:10

Nevím co je středouší, ale jsem po oboustranné operaci otosklerozy v 18 letech a oba porody v pohodě (starší se narodil 4 roky po druhé operaci). Při tom co bylo mně (výměna kladívek za zlaté protezky) prý není problém následně rodit normálně. Střední ucho mám poškozené taky, ale nikdo mi nikdy neprozradil jak, krom toho že neudržím rovnováhu tolik jako „normální“ lidi :twisted:

Jako tlakový nápor na uši bych řekla že je horší rýma než porod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3839
27.5.11 13:35

Ahoj,
já měla 2× operované ucho v dětství kvůli chronickému zánětu středouší. Plastiku bubínku jsem se ale pak nenechala dělat, i když na to jedno hůř slyším.
Můj gynekolog i porodník o tom vědí a nějak se mi ani jeden nezmiňovali, že bych mohla mít potíž s normálním porodem. No uvidím, termín mám za 2 týdny a chci rodit spontánně.
Tobě říkali, v čem by mohl být problém u porodu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.5.11 14:13

Já jsem po revizi celého vnitřního ucha a plastice bubínku(mám ho nový udělaný z ušního boltce),bohužel na to jedno ucho už částečně neslyším,mám ještě lehkou převodní vadu sluchu.No jde o to že mám celou řadu omezení(nesmim do velkého hluku,potápět atd.)no a po operaci se dr zminoval že v tom tlačení během porodu by mohl být problém a ten nový bubínek tím tlakem prasknout,tudíž jsem již 2 roky smířená s tím že jednou budu rodit císařem,ale když říkáš že horší tlak je rýma..tak mi trochu svitla naděje:)) ale jěště jsem po několika jiný plastických operacá v obličeji tak se bojim aby to všechno dohromady nebyl problém. :nevim: samozřejmě se domluvim s mým dr ale neni nad zkušenosti jiných

• Citovat
  • Upravit
3839
27.5.11 14:51

tak takové souvislosti jsem ještě neslyšela… každopádně díky za info, zeptám se na to příští týden v Dr. porodnici, co na to říká a dám pak vědět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16291
27.5.11 14:54

Mi taky zakázali rodit, a když jsem mu pak řekla že jsem ho neposlechla, tak řekl, že to bylo myšleno jako že nemám rodit v nejbližší době po operaci :) Cca půl roku - rok. Tak ty dva roky by už snad mohly být v pohodě… Jinak díky rýmě jsem přišla o sluch v jednom uchu, nevratně, porod mi s ušima nedělal naprosto nic… Ale při každé rýmě si připadám jak kdybych měla v uších špunty a sluch o 80% dole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.5.11 16:46
Určitě mi dej vědět jakej má názor
Black_Orchids píše:
tak takové souvislosti jsem ještě neslyšela… každopádně díky za info, zeptám se na to příští týden v Dr. porodnici, co na to říká a dám pak vědět.

Určitě mi dej vědět co na to říkal tvůj dr.já to s tím mým ještě nekonzultovala,tyhle informace mám od mého lékaře z ORL,jinak mám taky ještě chronický zánět v obou uších.Já mám rodit konmcem července,no ale docela jste mě potěšili,já si vůbec nedovedu představit jaký to bude tlak během toho porodu,ale zase když budu správně tlačit tak by to mohlo být o.k.

• Citovat
  • Upravit
24798
28.5.11 12:44

Mi teda tlak na uši během porodu přišel mnohem menší, než při té rýmě např.
Musíš tlačit „správně“, do břicha, dolů, jako na záchodě=) (zkus to opatrně a uvidíš ten rozdíl)
Ale poradila bych se určitě s lékařem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1096
9.6.11 21:37
Anonymní píše:
Já jsem po revizi celého vnitřního ucha a plastice bubínku(mám ho nový udělaný z ušního boltce),bohužel na to jedno ucho už částečně neslyším,mám ještě lehkou převodní vadu sluchu.No jde o to že mám celou řadu omezení(nesmim do velkého hluku,potápět atd.)no a po operaci se dr zminoval že v tom tlačení během porodu by mohl být problém a ten nový bubínek tím tlakem prasknout,tudíž jsem již 2 roky smířená s tím že jednou budu rodit císařem,ale když říkáš že horší tlak je rýma..tak mi trochu svitla naděje:)) ale jěště jsem po několika jiný plastických operacá v obličeji tak se bojim aby to všechno dohromady nebyl problém. :nevim: samozřejmě se domluvim s mým dr ale neni nad zkušenosti jiných

prosím tě, ty jsi měla vrozenou vadu? a pokud ano jakou? mám syna s vrozenou vadou ucha a přijde mi, že jeho čeká, nebo by mohla čekat podobná operace, ne jedna, jako máš ty. děkuji za info

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí