Koupání po porodu - vydržet do konce šestinedělí?

539
28.5.11 20:08

koupání po porodu

Ahojky maminky a těhulky.. moc se s vámi chci poradit. Budu rodit teď v červenci a chtěla sem se zeptat zda po porodu když se budu cítit dobře a nekrvácet jestli bych mohla tak za 3 týdny do našeho bazénu. nebo musím vydržet do šestinedělí? a až po něm se koupat. A koupání ve vaně? předem děkuji za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25324
28.5.11 20:09

jejda,tak to bych určitě počkala do konce šestinedělí,a i po návštěvě Dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
28.5.11 20:10

A navíc by ses měla jen sprchovat :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
28.5.11 20:15

Ahoj, vydržela bych šestinedělí. Jak koupání, tak bazén :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798

No tak nejde o to, jestli krvácíš, ale než se to po porodu všechno zahojí, mohla bys snadno přijít k nějaké infekci škaredé…
Nestálo by mi to za to.
Jenom jsem se sprchovala… (Rodila jsem sice na konci října, ale ani v létě bych neriskovala.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7631

Také bych počkala těch šest týdnů. Přeci jenom je tělo náchylnější na různé nachlazení nebo ofouknutí a hlavně bych se bála infekce. Nemá se ani koupat ve vaně, pouze sprchovat…Raději počkej, všechno chce svůj čas. Přeju hezký porod. Také jsem rodila v červenci, ale před třemi lety :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22075
28.5.11 20:18

„Když nebudu krvácet“… ale Ty budeš krvácet, očistky odcházejí v průběhu celého šestinedělí, nebudeš po třech týdnech bez vložek…

Krom toho, v šestinedělí bude Tvoje tělo náchylné k infekcím jako nikdy předtím. Po třech týdnech vlézt do bazénu, to považuji za hodně velkou hloupost.

A koupání ve vaně je úplně totéž. Za to riziko by mi to nestálo.

Každopádně přeji pohodový porod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
539
28.5.11 20:26

Děkuji moc za rady.. Tak já raději počkám do toho šestinedělí. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
28.5.11 20:58

z mojí zkušenosti, rodila jsem v létě, šílená vedra. Dole jsem měla 2 stehy, hojily se rychle a dobře. Krvácela jsem jen asi 8 dní. Takže jsem se koupala u kamarádky v bazénu cca 3 neděle po porodu. Bylo to fajn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
eMaminka
28.5.11 21:17
Lily007 píše:
Ahojky maminky a těhulky.. moc se s vámi chci poradit. Budu rodit teď v červenci a chtěla sem se zeptat zda po porodu když se budu cítit dobře a nekrvácet jestli bych mohla tak za 3 týdny do našeho bazénu. nebo musím vydržet do šestinedělí? a až po něm se koupat. A koupání ve vaně? předem děkuji za odpovědi

to určitě vydrž, vem si, že máš tělo laicky řečeno zcela otevřené a může se ti do něj dostat nějaká infekce co tě může kldině i zabít.. nesmí se koupat ve vaně natož někde venku, klidně vydrž bez koupání i déle.. já chápu, že je to otravné ale to jedno léto se to nezblázní si myslím, raději neriskuj ;)

• Citovat
  • Upravit
9868
28.5.11 21:19

Já jsem krvácela asi jen týden, a špinila ještě další týden. Byla jsem po revizi kvůli placentě, takže to bylo v pohodě.
Ale koupat jsem se šla taky až po 6ti nedělí, ono právě, tak dlouho trvá, než se dá mj. i děložní hrdlo do „svého stavu“ a je schopný nepustit do dělohy a dál nějakou infekci, do té doby je pořád pootevřené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3576
28.5.11 21:46

Nehlede na to, ze ocistky jsou samy o sobe dosti infekcni :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
826
28.5.11 21:54

Ahojky,
souhlasím s holkama…Já ještě po šestinedělí měla trošku problémy…Tak fakt se radši sprchuj…Nestojí ti za to mít nějaké problémy :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
28.5.11 21:54

Taky jsem rodila v červenci a pořád jsem si říkala, že to bude hrozný až budou vedra a já nebudu moc nikam k vodě. No nakonec jsem po nějaký koupačce ani nevzdechla :D
Já protože mám panickou hrůzu z gynekologických zánětů bych vydržela rozhodně do konce šestinedělí a ještě i na kontrolu a „požehnání“ doktora.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
28.5.11 23:52

Taky bych pockala, kdyz ne kvuli sebe, tak kvuli ostatnim - co by z tebe v tom bazene mohlo vypadnout? 8-o :cry:
Ja jsem taky mela problem i po sestinedeli, takze bych pockala hlavne na kontrolu doktora, ne na konec sestinedeli jako takoveho 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí