Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj,
bydlim v zahranici, konkretne v Dansku a vzhledem ke zdravotni peci, ktera je podobna jako v Anglii a me prilis nevyhovuje, bych si rada nastudovala neco o porodu.
Probihaji tu i ty predporodni kurzy, ale nevladnou danstinou na takove urovni, abych to mohla absolvovat.
Rada bych si to nejak nastudovala dopredu, kdybych treba mela nejaky problem. Ctu si pravidelne denicky o porodech, ale stejne bych chtela vedet o nejakem dychani a tak podobne. Vim, ze kazdy porod je uplne jiny, ale chci byt aspon trochu pripravena.
Musim se taky naucit anglickou terminologii, takze pokud ty stranky budou v AJ, tak to nevadi, aspon se to budu ucit rovnou.
Dekuji
Lenule
www.porodnice.cz … základní informace na webu jsou v podstatě z Knihy o těhotenství a dítěti od MUDr. Pařízka. Jedna z nejlepších našich knih o těhotenství.
Hofko diky za radu na knizku, ale litat ted uz nemuzu a navstevu budu mit z CR az v srpnu, takze se k ni asi nedostanu vcas.
Ale jeste jednou dekuji. Stranky porodnice znam, ale prohlednu to jeste jednou.
L.
Na tom webu je právě z té knihy hodně, takže knihu shánět nemusíš ![]()
Ahojky, tak z vlastní zkušenosti si dovolím tvrdit, že kurz Tě na holou realitu u porodu opravdu nepřipraví. Jak sama píšeš, každý porod je jiný a každá žena jinak vnímá bolest a jinak na ni reaguje. Já jsem kurz absolvovat nestihla kvůli pobytu v nemocnici a následně předčasnému porodu. Kvůli blbému personálu jsem porodila prakticky sama a doktor přišel až když mimi bylo téměř venku. Kromě toho, že nesmím tlačit moc brzy jsem o porodu samotném moc nevěděla a tělo mě navedlo samo. Jak s dýcháním, tak s tlačením. Všechno prostě probíhalo tak nějak samovolně. Takže si z toho nedělej hlavu a věř sama sobě. Zvládneš to, držím pěsti ![]()
Holky, dekuji za rady. Procetla jsem si jeste ty stranky porodnice.cz, kde toho je opravdu hodne a nejak se zacinam asi trochu vice uklidnovat.
Snad proste pujde vsechno tak jak ma a ja budu chapat instrukce, az budu v porodnici ![]()
Lenule
Ahojky, ja taky rodim v zahranici, ceka me to kazdym dnem a me osobne nejvic pomohly prave tyhle stranky. Vzdycky, kdyz jsem narazila na neco, co by me zajimalo, zadala jsem to tady do hledani a precetla si treba i par let stare diskuze. Sice je kazdy porod jiny, ale me vyhovovalo precist si zazitky z porodu ostatnich, ty dobre i spatne, abych vedela, co vsechno me muze potkat, na co bych mela byt pripravena. Knizka o tehotenstvi mi tolik nedala ![]()
Tak preju, at tu taky najdes vse, co te zajima ![]()
carrera píše:
Ahojky, ja taky rodim v zahranici, ceka me to kazdym dnem a me osobne nejvic pomohly prave tyhle stranky. Vzdycky, kdyz jsem narazila na neco, co by me zajimalo, zadala jsem to tady do hledani a precetla si treba i par let stare diskuze. Sice je kazdy porod jiny, ale me vyhovovalo precist si zazitky z porodu ostatnich, ty dobre i spatne, abych vedela, co vsechno me muze potkat, na co bych mela byt pripravena. Knizka o tehotenstvi mi tolik nedala
Tak preju, at tu taky najdes vse, co te zajima
Ahoj,i já budu rodit v zahraničí,konkrétně v Itálii.I mě tento portál hrozně moc pomohl.Zjistila jsem tu spoustu zajímavostí a také to,že co jiný kraj,to jiný mrav.Tady jsou trochu odlišné postupy,ale nestěžuji si.