Kamenná podlaha

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Janli
1.7.21 12:02
@Lifka píše:
Tak to nevím to mě nenapadlo, ale je to těsně u baráku, tak bych se i docela bála a hlavně si myslím, že bych si rozmlátila ty kameny.

Bát se toho nemusíš, ale netlučou se tím ty kameny, ale podklad. Makadam je hrubej štěrk, žula nebo rula. Písek bych tam nedávala, odplavuje ho voda a pak to víc sedá, já dávám jemnej štěrk, taky žulu a povrch dosypávám pro efekt oblázkovým kačírkem.

• Citovat
  • Upravit
14592
1.7.21 12:05
@Janli píše: Žaba :mrgreen:, ale na odvoz je potřeba vozejk a aspoň dva chlapy, má to asi 200kg

Aaaa děkuji :mrgreen: tak jsem se zase něco nového priucila.

Ale co jsem googlila, našla jsem i nejakej lehčí, co ma “pouze” 60 kg. A dlažbu lze tím hutnit přes gumovou podložku. No ale stejně, kameny nejsou dlažba, tak kdoví, co by to s nimi udělalo. Beztak by to tu gumovou podložku rozškubalo. Nicméně zajímavé téma ;)

Já osobně abych vyrejpavala ze země naky sutry, to bych se na to vytento rovnou. Já jsem vrchní domácí malíř/naterac/restaurátor :mrgreen: :mrgreen:

co nejde spravit lepenim, natrenim, šitím nebo precalounenim, to dela u nas naštěstí muž :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
1.7.21 12:18

@Semtex dlažba se tím hutní, pokud není udusanej podklad, ale já bych to nedělala a už vůbec ne kameny. Já dělám doma sakumpingl všechno… :mrgreen:. Když si to vymyslím, tak si to i udělám… :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
493
1.7.21 12:56

Děkuju, to je pravda, že se písek vymílá nad tím jsem nepřemýšlela. Bude nejlepší dát tam ten jemný štěrk, to je výborný nápad. Ale tu žábu (už vím jak se to jmenuje :-)) používat nebudu. Nevím jak ji sem dopravit sama a říkám si, že dřív to taky nějak speciálně nehutnili. Chci mít co nejmenší spáry, aby tam moc nerostl plevel a taky, aby šel dobře vytrhat. Jinak já doma dělám taky všechno. Před minulý rok jsem si vymyslela jezírko z vany a u toho malý hrad, tak jsem začala tvořit a máme hrad i s jezírkem a bylinkovou spirálou. Ale je pravda, že kolikrát to udělám špatně a pak to předělávám, ale zase chybami se člověk učí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
493
1.7.21 12:57

Ale zase několikrát tahat ty těžký kameny se mi taky nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
493
1.7.21 13:02
@Semtex píše:
Aaaa děkuji :mrgreen: tak jsem se zase něco nového priucila.

Ale co jsem googlila, našla jsem i nejakej lehčí, co ma “pouze” 60 kg. A dlažbu lze tím hutnit přes gumovou podložku. No ale stejně, kameny nejsou dlažba, tak kdoví, co by to s nimi udělalo. Beztak by to tu gumovou podložku rozškubalo. Nicméně zajímavé téma ;)

Já osobně abych vyrejpavala ze země naky sutry, to bych se na to vytento rovnou. Já jsem vrchní domácí malíř/naterac/restaurátor :mrgreen: :mrgreen:

co nejde spravit lepenim, natrenim, šitím nebo precalounenim, to dela u nas naštěstí muž :P

No já bych se na to taky vyprdla, ale zase to vypadá před barákem hnusně a když zaprší drží se v těch dírách voda a nejde to pak pořádně zamést. Chlap to neřeší, ale tak to je asi normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61085
1.7.21 13:25
@Janli píše:
@Semtex dlažba se tím hutní, pokud není udusanej podklad, ale já bych to nedělala a už vůbec ne kameny. Já dělám doma sakumpingl všechno… :mrgreen:. Když si to vymyslím, tak si to i udělám… :mrgreen:

No, třeba u zamkovky nejdřív zhutnis ty větší kameny, pak dáš ten drobnej štěrk, ten už se nehutní a pak se ma zhutnit ta zámkovka, my ji teda palici hodně zhutnili pri pokladce, tak jsme se na hutneni zamkovky vyprdli, ale je to makacka, ted děláme stání na auto a to uz se dřít palici tolik nebudem. Pak se to vezme zabou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61085
1.7.21 13:28
@Lifka píše:
Děkuju, to je pravda, že se písek vymílá nad tím jsem nepřemýšlela. Bude nejlepší dát tam ten jemný štěrk, to je výborný nápad. Ale tu žábu (už vím jak se to jmenuje :-)) používat nebudu. Nevím jak ji sem dopravit sama a říkám si, že dřív to taky nějak speciálně nehutnili. Chci mít co nejmenší spáry, aby tam moc nerostl plevel a taky, aby šel dobře vytrhat. Jinak já doma dělám taky všechno. Před minulý rok jsem si vymyslela jezírko z vany a u toho malý hrad, tak jsem začala tvořit a máme hrad i s jezírkem a bylinkovou spirálou. Ale je pravda, že kolikrát to udělám špatně a pak to předělávám, ale zase chybami se člověk učí.

Chce to vzit větší gumovou palici a buchat to tím..
Jak je ta plocha chodníku velká? Co pod to dát plachtu aby ta nerostlo tolik travy? Plachtu a pak na to sypat ty kameny.. Z kamenů ti taky proroste tráva, ale jde dobře trhat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79980
1.7.21 13:32

@Janli Jestli se po tom bude jezdit, tak musí hutnit. Jinak tam ty koleje bude mít zase. A pokud to nezhutni a polozimjen tak, stejně to nebude rovné, protože to bude sedat nerovnoměrně. Velký balvan a menší plochy šutr si nesedne stejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
493
1.7.21 13:51
@inkakřivák píše:
@Janli Jestli se po tom bude jezdit, tak musí hutnit. Jinak tam ty koleje bude mít zase. A pokud to nezhutni a polozimjen tak, stejně to nebude rovné, protože to bude sedat nerovnoměrně. Velký balvan a menší plochy šutr si nesedne stejně. [/cita
No právě bojím se aby to nedopadlo špatně a já celoměsíční práci neměla zničenou. Jezdit se tam občas bude a je mi jasné, že každý kámen má jinou hmotnost a pak si sedá jinak. Je to docela kumšt udělat tu podlahu dobře. Je zase pravda, že ta podlaha tu je cca 100 let a pořád drží to zase zámkovka za 100 let už možná nebude vůbec jen drť.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
493
1.7.21 13:53
@a12 píše:
Chce to vzit větší gumovou palici a buchat to tím..
Jak je ta plocha chodníku velká? Co pod to dát plachtu aby ta nerostlo tolik travy? Plachtu a pak na to sypat ty kameny.. Z kamenů ti taky proroste tráva, ale jde dobře trhat

Tak nad tím jsem taky přemýšlela, ale asi plachtu nechci. Jinak plocha je cca 50m2. A sypat tam kameny nemůžu některé mají i víc jak 50 kg a to by nevypadalo vůbec dobře. Musím to sestavit jako puzzle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79980
1.7.21 13:54

@Lifka Vykašli se na to. Maximálně bych tovycistila a nazdar. Určitě k tomu máte starší dům, hodí se to k němu. Takže vytrhat plevel a hotovo. Mohla bys do spár nasázet mateřídoušku, prodává se nízká, která snese seslapani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79980
1.7.21 13:57

A jak koukám na ty fotky znovu, tak ještě jinak. Vytrhat plevel anebo polít roundapem, vyškrábnout spáry a vysypat pískem. Pokročit, nechat usadit a hotovo. Rozhodně bych to nevybírala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
493
1.7.21 13:59
@inkakřivák píše:
@Lifka Vykašli se na to. Maximálně bych tovycistila a nazdar. Určitě k tomu máte starší dům, hodí se to k němu. Takže vytrhat plevel a hotovo. Mohla bys do spár nasázet mateřídoušku, prodává se nízká, která snese seslapani.

Já to čistím pořád a vadí mi jak se tam drží voda a kolikrát ta pejřka nejde ani vytrhat a Randap mi je proti srsti. Je pravda, že ke starému baráku se to hodí víc jak beton. Už nad tím váhám rok a pořád nevím co s tím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
493
1.7.21 14:02
@inkakřivák píše:
A jak koukám na ty fotky znovu, tak ještě jinak. Vytrhat plevel anebo polít roundapem, vyškrábnout spáry a vysypat pískem. Pokročit, nechat usadit a hotovo. Rozhodně bych to nevybírala.

Nejhorší je, že je velká voda tak z kopce vezme i trochu hlíny a ta se mi tu pořád usazuje. Takže jsem pod tím ještě chtěla udělat (nevím jak to popsat) trubu nebo tu žlutou hadici na vodu a svézt tu vodu do kanalizace. A udělat tam takové malé jímky nebo co to je s kovovou mřížkou navrchu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí