Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobrý den, vím že zde není poradna stavíme svépomocí, ale i tak to zkusím. Jde mi o to, že mám starý barák a před domem kamennou podlahu nebo zápraží. A protože je strašně hrbolaté a díky dřívějšímu průjezdu traktoru jsou vyjeté koleje, ráda bych vše opravila. Přemýšlím tak, že kameny vydloubu, vyberu nějakou hlínu pod nimi, pak navezu štěrk a na štěrk písek. Pak naskládám kameny, samozřejmě si pomůžu nataženým provázkem pro udržení roviny. Nedělal jste to také tak někdo? A ještě poslední otázka myslíte, že to zvládnu sama? Foto nynějšího stavu dodám do diskuze. Děkuji za jakékoliv rady já se bohužel nemám koho zeptat.
Uff no některé kameny můžou být fakt těžké.. určitě odhalit a něčím jak píšeš podsypat? Ale fakt nevím.. to si klidně můžeš uhnat kýlu, raději na to pozvi nějakého chlapa ![]()
No nevim teda, chodnik by z toho byl určitě pěknej, ale ja bych se do toho sama nepoustela
a to se kolem zahrady pouštím do spousty věcí u kterých pak lituju, že jsem to vůbec začala ![]()
Tohle by byl 100% ten případ.. Myslim, že některý ty kameny jentak nevydloubes ![]()
Ale na druhou stranu současný stav nevypadá úplně pěkně, ale těch kamenů je škoda..
Ale obávám se, že sama ženská to nedáš
Vyrypavat ty sutry by se mi tedy nechtělo, přijde mi to jako úplně zbytečná práce. Navíc teď to mas nějak usazené, když to vyryjes a podsypes do roviny, riskujes, ze to bude málo a opět si to sedne dolů a bude nehezke. A budeš tam, kde jsi byla.
Vše se dá vyřešit chytře
Nemůžeš to například nechat přejet nějakým traktorem úplně všechno několikrát a různými směry, aby se to proste srovnalo?
To bych viděla jako řešení
![]()
To dáš…
. Zrovna dělám něco podobnýho. Vyndat šutry, podsypat hrubým makadamem a na to jemnější štěrk, nechat to chvíli sednout a pak znova osadit kameny. Není důvod, aby to ženská nedala. Já tu šoupu kamenama, co mají osmdesát kilo a víc, stačí jen trochu používat hlavu. Každej mi to tu chodí obdivovat a to ještě nejsem hotová. Těch keců, že to sama nezvládnu, jsem slyšela…
Prd leda, nenech se odradit, i kdyby to napoprvý dopadlo blbě, tak až to budeš dělat podruhý, už to půjde líp. Ten výsledek a pocit, že si to dokázala sama, stojí fakt za to… ![]()
@Semtex píše:
Vyrypavat ty sutry by se mi tedy nechtělo, přijde mi to jako úplně zbytečná práce. Navíc teď to mas nějak usazené, když to vyryjes a podsypes do roviny, riskujes, ze to bude málo a opět si to sedne dolů a bude nehezke. A budeš tam, kde jsi byla.Vše se dá vyřešit chytře![]()
![]()
Nemůžeš to například nechat přejet nějakým traktorem úplně všechno několikrát a různými směry, aby se to proste srovnalo?
![]()
![]()
To bych viděla jako řešení
![]()
Děkuju za názor. Popravdě, taky mě to napadlo, ale jedná se o zásep přímo u domu a tak to nejde. Já jsem už jednu část vydloubala a předělala. Jenže jak jsem to ničím nepodsypala, tak to sedlo a hlavně mi tam roste tráva a Randap používat nechci.
@Leny5 píše:
Uff no některé kameny můžou být fakt těžké.. určitě odhalit a něčím jak píšeš podsypat? Ale fakt nevím.. to si klidně můžeš uhnat kýlu, raději na to pozvi nějakého chlapa
No chlapa mám na prd, ten se jen válí a říkal mi, že nejlepší bude dát tam zámkovku (nechat si udělat). Jenže zaprvé to je drahé a nemáme dodělaný barák a investovat cca 60 000 Kč možná víc do zámkové dlažby se mi nechce. A za druhé mám pocit, že na vesnici k takovému selskému stavení se úplně nehodí zámková dlažba. Jinak já jsem celkem odolná a dělám na zahradě úplně všechno, ale je pravda, že mám taky strach jestli to nerozďoubu a pak nebudu vědět co s tím.
@Lifka píše:
Děkuju za názor. Popravdě, taky mě to napadlo, ale jedná se o zásep přímo u domu a tak to nejde. Já jsem už jednu část vydloubala a předělala. Jenže jak jsem to ničím nepodsypala, tak to sedlo a hlavně mi tam roste tráva a Randap používat nechci.
Koukni na pinterest, tam najdeš návodů dost.
@Janli píše:
To dáš…. Zrovna dělám něco podobnýho. Vyndat šutry, podsypat hrubým makadamem a na to jemnější štěrk, nechat to chvíli sednout a pak znova osadit kameny. Není důvod, aby to ženská nedala. Já tu šoupu kamenama, co mají osmdesát kilo a víc, stačí jen trochu používat hlavu. Každej mi to tu chodí obdivovat a to ještě nejsem hotová. Těch keců, že to sama nezvládnu, jsem slyšela…
Prd leda, nenech se odradit, i kdyby to napoprvý dopadlo blbě, tak až to budeš dělat podruhý, už to půjde líp. Ten výsledek a pocit, že si to dokázala sama, stojí fakt za to…
Je moc děkuju, to mě povzbudilo. Já jsem právě už část dělala a nějak jsem to zmršila. Proto právě teď chci udělat vše jinak. Nejprve vydloubat kameny, pak odvozit část zeminy podsypat jak píšeš makadamem (nevím ještě co to je) a na to písek. Rovnat to chci podle provázku, klacku a vodováhy a pak pokládat. Je mi jasné že ne všechny kameny jsou stejně tlustý, tak to budu podsypávat a různě hloubit. Jen nevím jestli se po určité části dávají kameny naštorc kvůli odtoku vody a lepšímu usazení (nevím jak to napsat). Je teda pravda, že některé kameny jsou veliké možná klidně 80 kg, ale to chci dělat s pomocí pajcru, kulatin, rudlíku a budu to různě šoupat.
@Janli píše:
Koukni na pinterest, tam najdeš návodů dost.
Já jsem to právě hledala a nemohla jsem nic najít. Zadávala jsem špatně klíčová slova.
Musím to zkusit znova. Děkuju za radu.
A co si někde půjčit takovej ten velkej obouruční vibrátor na chodníky (nevím, jak se to jmenuje
) a trochu si s nim zaspasovat? ![]()
@Semtex píše:
A co si někde půjčit takovej ten velkej obouruční vibrátor na chodníky (nevím, jak se to jmenuje) a trochu si s nim zaspasovat?
Tak to nevím to mě nenapadlo, ale je to těsně u baráku, tak bych se i docela bála a hlavně si myslím, že bych si rozmlátila ty kameny.
@Semtex píše:Žaba
A co si někde půjčit takovej ten velkej obouruční vibrátor na chodníky (nevím, jak se to jmenuje) a trochu si s nim zaspasovat?