Kamery v zaměstnání
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Ja si myslim, ze by to mel zamestnavatel oznamit, ze budou nebo jsou kamery.
Jen nesmi byt v satnach…myslim… ![]()
Nevim to na 100%
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak me bylo pri podpisu smlouvy receno, ze kamery tam jsou v prodejne kvuli zlodejum, ne na smirovani personalu. Takze jsem souhlas podepsala.
No jasne ze se i smirujou prodavacky, i jak stoji, jestli nema zalozeny ruce chvili, jestli nestojime blizko sebe a nekecame apod.
Vim, ze uz prede mnou kdosi takhle vyhozenej byl, proste jednou za 3 mesice jede nadrizena na vedeni, kde se proberou zabery z kamer (mimo jine..),a dostane „masaz“ za podrizeny, a pokud to byl v jejich ocich neprimerene chovani, dostal vyhazov..
Takze kamery fakt nejsou jen kvuli zlodejum.
- Citovat
- Upravit
Nevím, proč anonym, ale odpověď najdeš zde, včetně právní úpravy.
http://www.pravniprostor.cz/…mestnavatele
Samozřejmě v tomto případě zcela chápu umístění kamer ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Mám otázku: Může zaměstnavatel vyhodit zaměstnance kvůli tomu, co viděl na kamerách? Jde o moji známou, pracuje v pekárně, každé si tam bere něco domů, tedy bral, jenže jim tam nainstalovali kamery, nikdo jim o tom neřekl a známá má bobky, že ji mohli vidět, ukazují sice při odchodu tašky, ale zatím jim to procházelo, že si to nabalili jako svačinku. Múže zaměstnavatel vůbec nahrávat? A archivovat? Nebo s tím musí zaměstnanci souhlasit? Pochopím to u pokladny, v bance…
tak pokud někdo krade v práci tak pak má bobky no.. jak je to podle zákona jestli jim to musí oznámit nebo se to bere jako veřejný prostor - nevím..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
K instalaci kamer zaměstnavatel nepotřebuje souhlas zaměstnanců, zároveň má však zákonnou povinnost prokazatelně zaměstnance seznámit s tím, že na pracovišti jsou kamery rozmístěny. Kamerové záznamy se mohou určitou dobu archivovat. Pokud je na kamerách zaznamenána prokazatelná krádež, ano, může to skončit rozvázáním pracovního poměru.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak jako upřímně to jí kus pečiva stojí za ostudu a možná třeba i vyhazov? A není jim trapně si v práci ten žvanec ukrást a kamuflovat to jako svačinu? Jestli si zaměstnavatel všiml, že kradou tak se nedivím, že si dal kamery. Mamce kdysy zaměstnanci taky kradli, udělala na provozovnu v makru nákup a jak si udělala pár dní na to inventuru, chybělo a tak prostě dala kamery a jak brblali. Ale to byl kus sýrů tam, housky na hambáče sem, limonáda atd. Prostě blbiny za pár korun a jak to počítala dalo to do kupy pěknou pálku o co jí obrali. Takže sledovala z domu provozovnu přes kamery a jak viděla, že kradou sebrala se a jela tam už s výpovědí v ruce a dotyčný ani nedodělal směnu. A dobře jim tak. Ale tak pokud někomu za to stojí kus pečiva… Každý svého štěstí strůjcem. Jinak kamery jsou běžná věc, manžel je měl v práci, v obrovské hale taky. Nesmí být akorát v šatně, sprše a toaletě
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kdyz je to znama, tak nemas duvod k anonymu, ne?
Proc by si mela delat svacinu v praci a brat si ji domu?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Může vyhodit. Útok na majetek zaměstnavatele (či spolupracovníků) je zákonným důvodem k okamžitému zrušení pracovního poměru ze strany zaměstnavatele.
Pokud zaměstnanci podepsali, že o kamerách vědí, tak není proč by záznam nemohl být přijat soudem jako důkaz. A je jedno, že jim bylo řečeno, že je to kvůli zlodějům zvenku a ony zachytily zloděje zevnitř.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
to je mi otázka
člověk „krade“ a ještě se snad bude ohrazovat, že byla chycena, protože ji neřekli, že tam jsou kamery
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na základě záznamu z kamer nesmí. Ale může ji tak sledovat a pak při prohlídce rohlík najít. U nás máme kamery u vstupu, takže kdyby nás vedení vidělo jít pozdě, tak podle záznamu neudělá nic, ale jakmile vyběhne na chodbu a chytí nás, tak už jsme postižitelní.
radši anonym.
- Citovat
- Upravit
Kdysi jsem kamery v praci resila. Kamery maji slouzit k ochrane majetku zamestnavatele, takze ano, jestli krade, klidne ji muze vyhodit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já si myslím, že by to zaměstnavatel měl říct že tam budou nebo že tam jsou dané kamery ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
K tomu pečivu, ted poprvé dělám, kde se nesmi nic brát/ albert/ holt se to musi odepsat a vyhodit, sice nechápu, stejně už je to odepsaný… jinak od učnáku se bralo běžně, a to i v drubežárnách žensky braly maso, samozřejmě si nikdo nemohl nabalit tři tašky rohliků, ale pokud si vzal těch rohliku deset a půlku chleba, nikdo s tímnic nedělal, takže to je o zvyku, nikdy až na to maso, by mě nenapadlo tohle považovat za kradež, babi dělala v kuchyni a také si nosili dom zbytky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám otázku: Může zaměstnavatel vyhodit zaměstnance kvůli tomu, co viděl na kamerách? Jde o moji známou, pracuje v pekárně, každé si tam bere něco domů, tedy bral, jenže jim tam nainstalovali kamery, nikdo jim o tom neřekl a známá má bobky, že ji mohli vidět, ukazují sice při odchodu tašky, ale zatím jim to procházelo, že si to nabalili jako svačinku. Múže zaměstnavatel vůbec nahrávat? A archivovat? Nebo s tím musí zaměstnanci souhlasit? Pochopím to u pokladny, v bance…