Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, a co mel v nemocnici? Jen infuze, nebo i mliko? Jinak u nas davaji hodne mliko s ryzovym odvarem ruzne redene…z pocatku prrvlada odvar, pak se zvysuje porce mlika…jinak hodne pit, aspon vodu, ev. caj, hermankovy, feniklovy…je jeste hodne mala, spis, kde se nakazila…kure ani vajicka asi nejedla…je nekdo v rodine jeste nemocny"
Samotne kakani se muze upravovat dlouho, berete nejake laktobacily?
@PeBe24 Určitě rýžový odvar. Je malá, takže nic jiného ani nemůže. Koj dál a častěji tím do ní dostáváš tekutiny. Asi to bude trvat déle, když je maličká a nemůže vlastně nic než mléko. Co nějaký ten kulíšek, ale to nevím od jakého věku se to dává
Dost zírám, že tě v nemocnici nepoučili co máš dělat.
@PeBe24 můj syn to měl v roce a půl. - kakání se mu upravovalo cca 3měsíce a stále má „citlivější střeva“… hodně mu pomohla tato probiotika - http://www.lekarnakrupska.cz/…5240096.html po nich se mu stolice hodně zlepšila!!! tři měsíce jsem je dávala denně a dodnes dávám obden nebo co tři dny… zdravé střevo je základ imunity ![]()
jsou i Infant dophilus (bez plus) - jsou levnější ale dává se více gramů v jedné dávce, tak to vyjde na stejno a s tím plus mají více pribiotik…
@PeBe24 a bylo by dobré, aby sis ze stravy vyřadila mléčné výrobky…
Syn to měl v roce a půl, měsíc jsem vařila bez tuku a stejne nic, potom dostal antibiotika a bylo to v pořádku. Nicméně u takhle malého mimca nevím. Kamarádka vzdravotni sestra vyléčila dvouletaka lžící slivovice… ![]()
Po kampylobakterii jsem zhubla patnáct kilo
Snad rok jsem se dávala dohromady. Stačila jedna večeře ve slušně vypadající restauraci ![]()
@Meredit většinou se to atb neléčí…
hlavně dávat dobrá probiotika - zdravé bakterie se musí posílit, aby mohly bránit střevo. potvory se pak vykadí…
nám dělali po třech týdnech kontrolní výtěry… byly ještě pozitivní… pak za tři týdny další - už negativní a za dva týdny opět - také negativní…
@Krčka píše:
Po kampylobakterii jsem zhubla patnáct kiloSnad rok jsem se dávala dohromady. Stačila jedna večeře ve slušně vypadající restauraci
téééda!!! tak to muselo být extra silné
mě se děti dávaly do kupy dva měsíce minimálně… a min. půl roku byly dost ohledně trávení citlivé…
Já jsem z toho byla za tři týdny venku…
@PeBe24 při každém průjmovém onemocnění se vyřazují mléčné… prostě střevo je v nemoci neumí trávit a vzniká tam kvašení a průjem zůstává.. dr. říkala omezit - nepomáhá to, tak je vyřaď ![]()
KOjení se to netýká.. normálně koj… ale ty je raději nejez, nepij.
já jsem dávala i jiná probiotika, ale nejlepší je ten Infant dophilus plus… infant - dětský - jediný obsahuje dětskou složku - přečti si na tom odkazu. U nás v lékárně mi je objednali za 250kč - takže se i vyplatí je objednat z netu.
@PeBe24 hlavně aby malá nebyla dehydrovaná - koj co nejčastěji.. cucnout i mezi kojením… a pokud by měla málo mokré plenky, tak mezi kojením dávej po lžičkách převařenou vodu…
@3HE to netuším, každopádně i když jsem proti nadužívání ATB byla jsem tenkrát ráda že nám je dala. Syn byl (a je) hodně hubený, nesměli jsme vůbec žádný tuk, koupila jsem kvůli tomu parní hrnec a i po třech týdnech stále nic
Takto měl po týdnu klid a byl v pořádku, dávali jsme dál probiotika, ale už jen pro zotavení.
A jinak tedy po této zkušenosti po manipulaci s kuřecím masem stříkám všechno hystericky Sanytolem ![]()
@Meredit píše:
A jinak tedy po této zkušenosti po manipulaci s kuřecím masem stříkám všechno hystericky Sanytolem
já dělám více hysterických věcí - porcuji kuře jen ve dřezu, pak ho přelévám i s tím použitým nádobím vroucí vodou… a myčku s tímto nádobím dávám na největší teplotu. S masem pracuji v rukavicích… atd.
@Meredit píše:
@3HE to netuším, každopádně i když jsem proti nadužívání ATB byla jsem tenkrát ráda že nám je dala. Syn byl (a je) hodně hubený, nesměli jsme vůbec žádný tuk, koupila jsem kvůli tomu parní hrnec a i po třech týdnech stále nicTakto měl po týdnu klid a byl v pořádku, dávali jsme dál probiotika, ale už jen pro zotavení.
tak asi to bylo nutné… ![]()