Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, potřebovala bych pomoc. Dcera je od rána unavená a kašle a teď jsem jí naměřila teplotu. Už přes tři hodiny mi brečí, protože jsem ji nutila být v posteli. Je celá zpocená a to jsem ji před chvílí převlékla. Vadilo by nechat ji bez přikrývky a čaje? Ten do ni taky totiž nedostanu…
Už mě z toho bolí hlava.
Dík všem za rady. ![]()
Jak je stará?
Určitě nemusí být přikrytá, pokud sama nechce… Čaj mi přijde také zbytečný.
@Vlče1 Ty ji chceš uvařit nebo co? URČITĚ bez přikrývky a horkého čaje. Čaj vlažný, pokojovou nebo mírně chladnější teplotu. Jestli kašle, tak nic studeného. Ale teplé nápoje v tomhle horku určitě ne. Normálně jí podávej jakékoliv tekutiny. Když se nebojíš sladkého, tak klidně sirupovou vodu… nebo samotnou vodu.
Já bych ji rozhodne nenutila byt v posteli, proč? A ještě přikrytá, vzij se do její kůže, chtěla bys byt pod perinou v takovém vedru? Já bych taky brecela
kolik ji je roku? Nesrazela bych teplotu, az podle toho, jestli by se vyšplhala nad 38.5. Dej ji vlázny čaj, vodu a půst pohadku ![]()
@lucije28 3 roky, od rána je tak mrzutá a protivná… už z ní šílim. ![]()
Naopak, jak pisou holky, dala bych ji cokoli, co by pila, ale hlavne ne teple, pokojovou teplotu. Klidne stavu, jestli ma teplotu, i kdyz jinak nase mala stavu nedostava, ale kdyz byla ted nemocna, tak cokoli, hlavne, aby pila a dostala do sebe nejake kalorie. A nevahala bych a dala ji pod vlaznou sprchu, u nas to zabira, vlezu si tam (teplota musi byt prijemna pro me) s ni a male se ulevi, vetsinou pak dobre usne, ve vedrech ji to jde hur, i kdyz neni nemocna.
@Vlče1 omlouvám se za češtinu, píšu z tabletu a obča mi to přiřadí jiný výraz
no jooooo, je mrzuta, není ji dobře, tak to tak je
dej ji, co chce, sladký, šťávu apod. Pohádky a pohodicku
nebo se ji zeptej, co chce ![]()
Pokud nema zimnici, tak prikryvku v takovem vedru vubec nepotrebuje. Naopak ji to zhorsuje teplotu
Přikrývku? chceš jí uvařit??? dcera taky má teploty, spí nepřikrytá
pije klasika studené - ne ledové, spíš pokojovou teplotu.¨
v posrteli ji nenuť být, jen dodržujte klid - žádný lítání ![]()
Hele, já jsem taky zrovna nemocná, jsem v tričku s krátkým a kalhotkách, přikrytá lehoučkou přikrývkou
Nemocného kluka nenutím být v posteli, jen když horečkuje hodně a cítím, že je malátný, tak si lehne a kouká na pohádku, deku mu dám dle jeho chuti, ve vedru by ji jistě nechěl. Nápoje dávám studené (pokojová teplota).
Ahojte, možná to bude trošku mimo, ale téma je aktuální, tak se zeptám…Moje malá - 5 měsíců - je od soboty protivnější, myslela jsem, že z horka, co teď bývá. Včera se mi to už ale nezdálo, měla horkou hlavinku, tak jsem měřila teplotu a měla 37,8. Dnes má zatím jen 37,2, ale je pořád hodně unavená a nevrlá. Většinou se budí s pláčem, to nikdy nedělala. Myslela jsem, že je to horkem, ale teď ráno horko není. Napadají mě buď zoubky a nebo neštovice? Měla jsem pásový opar a byla jsem upozorněná od dr, že je možnost, že malá bude mít neštovice
nechci zbytečně plašit, ale zároveň nic nechci zanedbat ![]()
Jo a jinak jí nic není, nemá kašel, rýmu, nic, jen teplotu a nevrlost…
@Haňulu zdravím pokud nemá pupínky tak neštovice asi ne. ale zuby klidně. to jsou mimi hodně nevrlé. tak tady v těch vedrech hodně těkutin a asi bych se vyhýbala sluníčku.
@Dvěstěnožka děkuju, já právě nevím, jak bych ty neštovice poznala. Na sluníčko nechodíme ani tak, když už jsme byly venku, tak ve stínu.