Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Záleží,jestli dítě dostalo injekcne vitamin K v porodnici,pokud ano,potom měsíčně,pokud ne,potom týdně. Ja jsem to mela jinak v porodnici v Brně a jinak v Olomouci.
Tak děvčata teď jsem z toho nějaká zmatená
… před 14-ti lety,když byla dcera mimi,tak vitamín K brala,ale uz si nepamatuju jak… teď mám dvouměsíční mimi a o vit K se nikdo nikde nezmínil. Myslela jsem ze uz se nebere,ale vy tu píšete ze ano… tak to jsem z toho blázen
![]()
Pokud je Kanavit v porodnici podán injekci do svalu, už se dále nebere.Pokud je podán v kapkách nebo injekcí do žíly ( to se dává pouze nezralých dětem pod 32 týden) tak se dále podává 1 kapka jednou týdně do 12 týdne věku.
@radulaur Ahaa No jo! Vždyť mi v porodnici říkali ze ho malej dostal injekcí
Ja na to v tom zavalu informací zapomněla
Děkuji za vysvětlení ![]()
@radulaur píše:
Pokud je Kanavit v porodnici podán injekci do svalu, už se dále nebere.Pokud je podán v kapkách nebo injekcí do žíly ( to se dává pouze nezralých dětem pod 32 týden) tak se dále podává 1 kapka jednou týdně do 12 týdne věku.
Jestli injekci nebo kapky závisí na zvyklosti porodnice,mám zdravé donosene děti 4 kg váhy
I deti,které ho dostaly injekcí,tak v prvním měsíci dostavaly u dr.,kapla do pusy sama.
Osobně mi prijde jako plýtvání dostat domů celou lahvicku,vykapat pár kapek a vyhodit,u vsech dětí. I u těch,které nedostaly,se vykape par kapek.
@Katus44 píše:
@radulaur Ahaa No jo! Vždyť mi v porodnici říkali ze ho malej dostal injekcíJa na to v tom zavalu informací zapomněla
Děkuji za vysvětlení
@P4ja No jo,to je zase sto doktorů sto názorů, ja uz se ničemu nedivím, to je se vším, všude jinak… Ale opravdu jsem si vzpomněla, ze mi v porodce říkali, ze ho malej dostal injekcí a ze uz nemusíme dávat v kapkách jako dříve. Tak snad vědí co delaj
![]()
@Katus44 jo, nám to taky tak říkali. A přišli jsme k pediatrovi a on, že co ti mladí blbnou, že injekce nestačí, a dal nám i kapky. ![]()