Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@K.Black píše:
moje oblíbená věta, děti ji milují
I u nás
je nesrtelná, nese se z generace na generaci. Asi je to prostě pravda
Jinak já mám čerstvou 15, má peníze za známky, sama to tak chce, nechcce kapesné, chce prašule za známky, je vyčůraná, jedničkářka, na výzo vyznamenání, takže si dokáže za týden přijít i na 300,–. To naštěstí málokdy, mívá tak 160,–-200,– Ale kupuje si z toho i kredit, my dobíjíme dvakrát ročně, na narozeniny a za výzo
@araw píše:
I u nás![]()
je nesrtelná, nese se z generace na generaci. Asi je to prostě pravda
![]()
![]()
Jinak já mám čerstvou 15, má peníze za známky, sama to tak chce, nechcce kapesné, chce prašule za známky, je vyčůraná, jedničkářka, na výzo vyznamenání, takže si dokáže za týden přijít i na 300,–. To naštěstí málokdy, mívá tak 160,–-200,– Ale kupuje si z toho i kredit, my dobíjíme dvakrát ročně, na narozeniny a za výzo
To bych mohla taky zavést!! nejstarší má na střední z každého předmětu pouze dvě známky za pololetí, takže bych ušetřila.. ![]()
@peggy.sl píše:
To bych mohla taky zavést!! nejstarší má na střední z každého předmětu pouze dvě známky za pololetí, takže bych ušetřila..
U nás bohužel těžce prodělečné, každý rok ji lámu na kapesné a ona nechce a nechce ![]()
@araw píše:
U nás bohužel těžce prodělečné, každý rok ji lámu na kapesné a ona nechce a nechce
Já jak znám mojí dcerušku, tak by za jedničku hodila taxu 1000 Kč za kus a byla bych taky v prodělku.. ![]()
Ve třinácti nevim kolik jsem měla, ale v patnácti jsem dostávala ve všední den 200 na den, s tím že to mám na autobus do školy a svačinu. a v pátek jsem dostávala 500 na diskotéky. Je to už skoro 14 let
ale asi bych to neměla psát ![]()
@ohýnek píše:
Ve třinácti nevim kolik jsem měla, ale v patnácti jsem dostávala ve všední den 200 na den, s tím že to mám na autobus do školy a svačinu. a v pátek jsem dostávala 500 na diskotéky. Je to už skoro 14 letale asi bych to neměla psát
Tady bys to psát asi neměla
![]()
@alisee dávám 200 týdně a jsem na to jak ty
přijde si jak největší chudák,
Naše děti (13 a 10) dostávají peníze za známky vždycky za celý měsíc, za 1-10kč, za2-5kč, za 3 nic, za 4-5 vrací, za 5-10kč vrací, dcera je schopná si vydělat a ušetřit, syn se nechce učit a je občas v -, nic není zadarmo, mobil mají na tarif s limitem-platí tatínek
No tak věty typu: „mami, ale xy má tohle, a má dovolené tamto“ „ale ty nejsi xy!!“ „xy mě nezajímá…“ apod tady probíhají taky (ostatně kde občas ne, že?
Diskusi jsem založila proto, abych se ujistila, že nejsem se svým názorem úplně mimo. ![]()
@alisee Sestra ma trinactileteho a dostava kapesne 300 + kredit do mobilu. Je sporivy, takze kazdy mesic si z toho i stovku dve usetri a pak si treba jednou za cas koupi neco vetsiho.
Urcite by me hlavne zajimalo, za co chce dcerka tech 1000Kc mesicne utratit..
@alisee Nejsi mimo já mu nepřidám, ani kdyby se na hlavu stavěl. Když pak vidím co i za to kupují tak se mi otvírá kudla v kapse.
![]()
Ahoj, muj 16ti letý syn dostává 500 kč a 200 kredit, je v prváku na průmyslovce, dcerá má 12 let, je na základce, dostává 250 kč a 200 kredit, myslím, že je to až dost, když všechno ostatní, včetně školních potřeb, kupuju já, akorát holka s tím není schopná vyjít a kluk je naprosto v poho, a to na základce dostával stejný peníze jako ona a ještě ušetřil ![]()
@ohýnek píše:
Ve třinácti nevim kolik jsem měla, ale v patnácti jsem dostávala ve všední den 200 na den, s tím že to mám na autobus do školy a svačinu. a v pátek jsem dostávala 500 na diskotéky. Je to už skoro 14 letale asi bych to neměla psát
Tak to už se nedivím, proč mi dcera říká, že jí to přesně takhle nestačí..budu muset opravdu zvýšit denní dávky..
![]()