Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
neznáte někdo opravdu účinný kapičky na rýmu?Naše Terezka dostala od Martínka pořádnou rýmu a nechce jíst ani pít.Je poměrně ještě dost kojená a ani mlíčko jí nejde pít, jak má ucpaný nosík.Já jí odsaju,kápnu jí Nasivin pro kojence a bez efektu.Pořád hrozně chrčí a nosánkem nemůže dýchat.
Díky za rady.
Ahoj Lenka
Ahoj.
Když nezabral ani Nasivin, předepsala nám doktorka Pamycon - je to ale ATB.
V téhle diskusi se ATB řešila.
https://www.emimino.cz/modules.php?…
Ať se rýmy brzy zbavíte!
Beruška
Ahoj Lejlo,
na oplasknutí sliznic jsou perfektní Fenistil kapky /polykají se - ne do nosu, to asi víš…/. Bohužel jsou na recept. Ale věřím, že by mohly pomoct. Kojenci je mohou /tuším od 1 měsíce - ale my jsme je používali i dřív…/. Jinak bych třeba ještě zkusila do toho nosu jiné kapky s podobným efektem jako nasivin - třeba Otrivin, taky je forma pro kojence.
Přeju Terezce, ať zase brzy papká! Mlíčko ji poléčí…
Viťka
Ahojky,
nam na rymu zabrala morska voda ve spreji, je k dostani v lekarne. Taky je dobra vincentka ve spreji, myslim ze je to lepsi nez nejaka chemie:
Holky,díky moc alespoň za povzbuzení.
Možná opravdu zkusím ten Fenistil,to mě vůbec nenapadlo… ![]()
Pamycon znám a zrovna ATB se docela velikým obloukem snažím vyhnout-i když to nejsou klasický ATB.
Holt se obrním trpělivostí a budu ještě pár dní odsávat a kapat..... ![]()
Každopádně díky za rady a všem přeju zdravá mimíska.
Dobrou noc Lenka.
Elen,prosím Tě,jak se ta mořská voda jmenuje???
Opravdu to ten nosánek uvolní???
nepřihlášená Lejla-už už jsem se chystala na kutě ![]()
sice nejsem Elen, ale kdyz uz jsem tady… ![]()
Ta morska voda se jmenuje STERIMAR, stoji okolo 100Kc, a fakt pomaha! Podle navodu se muze strikat az 6× denne a my jsme jeste ty sopliky malinko odsali a za chvili bylo po ryme!
Jinak Vincentka ma stejny efekt, ale ta sklenicka neni pod tlakem - je tam klasicky sprej s hadickou, takze miminkum v leze se absolutne neda nastrikat ![]()
Krasny den a at je brzo po ryme!
Eliska
Lejlo, k tomu Pamyconu. Pokud už ho doma máš a zatím nepoužíváš a čekáš s jeho použitím, tak pozor, k použití je pouze do 7 dnů po vydání v lékárně. Dřív byla použitelnost 14 dní, nyní již 7dní
Ahoj Lejlo,
nám doktorka doporučila vytírat nosík mateřským mlékem, když měl Vítek poprvé rýmu (v 5 měsících
) Vincentku jsme taky zkoušeli, ale účinek nic moc, je to spíše preventivní. Teď jsem dceři koupila tu Sterimar tak jsem zvědavá, jestli to pomůže a obejde se tentokrát bez ATB kapek.
Katka
my jsem teda pouzivali morskou vodu HUMEX, jemne cisteni nosu ,pro deti a kojence. Stala kolem 200 Kc.
Ahoj holky,díky moc.Dneska jsem zaúkolovala babičku,že mi musí sehnat kapičky z mořský vody,tak jsem sama zvědavá,co mi přiveze… ![]()
Snad to pomůže,protože ten Nasivin mě hodně zklamal.
Ahoj Lenka