Bezplatný právník??!!

342
10.11.05 20:14

Bezplatný právník??!!

Ahoj holky, potřebuji nutně radu.
Ségra má doma velký problémy, švagr jí nedává žádné finanční prostředky, a včera ji poprvé zmlátil, takže se snad konečně rozhodla to řešit, ale nemá na právníka a je tak pitomě hrdá, že si od rodiny prostě pomoci nenechá.
Není na sociálním odboru nebo na soudu k dispozici nějaká bezplatná právní poradna?
Díky moc za každou radu. Ája

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5618
10.11.05 20:20

Ahoj Smailinko,

je mi moc lito tvoji sestry, ale pokud je situace takova, je to opravdu nejrozumnejsi rozhodnuti. Odbornik pres pravniky nejsem, ale urcite neco takoveho existovat musi. Minimalne treba pres linku duvery nebo tak, ne?

hodne sil

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2185
10.11.05 21:15

Ahoj.
Ma mamka pracovala na mestskem urade a tam platili pravnika, ktery mel poradnu zdarma pro obyvatele mesta jednou tydne. Takze radim, at se sestra zkusi poptat na mistnim MU, jestli neco takoveho maji taky. Kdyby ne, at se zetpa na socialce co radi v takovych pripadech.

Hodne stesti tve sestre

H.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
748
10.11.05 21:25

Nejdřív teda sestře hodně odvahy a síly na to všechno to zvládnout!!! co vím, tak na každém magistrátu, nebo mú by měl fungovat právník pro občany. V Brně existuje bezplatná právní poradna pro občany. Pokud si ale zadáš na netu do nějakého vyhledávače právní poradna, tak ti to pomůže. Znám adresu www.babinet.cz kde vlevo ve sloupku je právní poradna a tam určitě najdete radu nebo odpověď. Určitě to zkus ten babinet! Hodně štěstí Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
10.11.05 23:02

Právníka může kontaktovat přes magistrát města nebo přes sociálku, pokud má děti i přes odbor péče o děti. A v první řadě by měla odhodit „hrdost“ ta opravdu není na místě a rodina by měla být seznámená se situací hned od začátku od ní, než to on stihne vyžvanit jako první a všecko překroutit ve svůj prospěch!!!
Sindinka

• Citovat
  • Upravit
2221
11.11.05 11:15

Re: Bezplatný právník??!!

Smailinka píše:
Ahoj holky, potřebuji nutně radu.
Ségra má doma velký problémy, švagr jí nedává žádné finanční prostředky, a včera ji poprvé zmlátil, takže se snad konečně rozhodla to řešit, ale nemá na právníka a je tak pitomě hrdá, že si od rodiny prostě pomoci nenechá.
Není na sociálním odboru nebo na soudu k dispozici nějaká bezplatná právní poradna?
Díky moc za každou radu. Ája

Ahoj…
A o čem by se tvá sestra chtěla poradit?? Možná bych jí poradit dovedla…, můžeš napsat klidně soukromou zprávu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
342
11.11.05 17:58

Ahoj, díky všem za rady.

Olusko, už jsem zkoušela poslat 2 SZ, ale mám je stále v nedoručených. Můžu ti to tedy poslat na mail?

Díky Ája

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1718
11.11.05 20:41

mažu svůj příspěvek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2221
12.11.05 23:51

Ahoj
Samozřejmě, že můžeš, ale už mi zrovna dneska došly ty zprávy od tebe, juknu na to a nejpozději v neděli odpovím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
13.11.05 22:15

Ahoj holky,
bezplatná právní pomoc je poskytována na Právnické fakultě UK, myslím, že se studentíci snaží, nejsou praktici, ale lepší než nic.
 Pihule

• Citovat
  • Upravit
342
14.11.05 19:39

Ahoj holky, všem vám moc děkuju za rady i za podporu!! :D

Hezký večer. Ája

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dark.engel
14.3.11 13:55

achoji at tvoje sestra okamzite od nej odejde!!!nema cenu byt hrda!ja to zazila,aj tedka diky tomu kryplovy mam na cely zivot nasledky kazdych 10let operaci,uz mam jednu za sebou!ale taky jsem byla hrda chodila jsem na box myslela jsem ze v te dobe su nekdo!ale bezplatny spravnici poradny axistuji aj na netu jich je dost takze tak at tu pomoct vyhleda at neni pozde!!!jako se vse stalo me!!!holka neblbni!!!!!

• Citovat
  • Upravit
petr sma
19.5.12 23:43

s poctivosti do zadku

muj synvpondelinalezl postakovu penezzenku s cca60 tisici
jako spravny obcan-vů… jiodevzdal -nadhera
ale postza uvedla tam bylo 110tisic
taaaaak vpatek byl chlapec predvolan k vyslechu po pravu utrpnem.v ramxci vyslechu mlaceni hlavou o stul vgaeraziu bez kamer,vyslecendo naha.sposkozovanim mobylu.provolavanim kreditua td.
a pakse dozvi informaci z obacniho uradu ze ,zbytek penez bal vracen anonyme poste.
clapec povaslechu c. policie trpi krvacenim z nosu.pomocovanim bolestmi hlavy a nocnimi murami.z toho důvoddu spava s rodici
jak to mam resit pro boha ,s poctivce udelali lumpa

• Citovat
  • Upravit
18305
20.5.12 00:02

Smailinka: dřív než právník by se mělo řešit to domácí násilí. I když vlastně takové finanční vydírání je vlastně taky druh násilí…

Existuje taky organizace, která se tím zabývá - jmenuje se SPONDEA.
Jejich webové stránky najdeš tady

Našel jsem ale jenom to, že působí v Brně. Jestli mají působnost i ve zbytku republiky, nevím. Ale na zkoušku bych jim poslal mail s popisem problému - tím se nedá nic pokazit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2727
2.11.12 10:53

Hypotéka

Dobrý den, Potřeboval bych poradit s hypotekou. S manželkou jsme si vzali hypoteku před 3 roky a na 30let. Fixace nám končí za dva roky. A manželka si našla nového chlapa a chce přestat platit Hypotéku. Nechá si ten byt i klidně vzít od banky. Mužu se s hypotéky vyvazat, to vím ale potřeboval bych poradit jestli mám nárok na polovinu peněz, které jsme doposud do toho vložili. Žijeme pořád ještě celou dobu spolu. Děkuji za odpověď

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure