trvanlivost kojovody

475
10.11.05 11:17

trvanlivost kojovody

Ahoj holky, mám dotaz ohledně pití. Malý nechce pít nic jiného, než vodu. Takže mu převařuju kojeneckou vodu, ale zajímá mě, jak dlouho po převaření tu vodu můžu podávat. Vždy dám do hrnečku trochu, tu za den vypije a zbytek dám do lednice. Jak dlouho ta převařená voda v lednici vydrží? A taky, jak dlouho se musí dětem kojovoda převařovat?
Díky za rady, Kuřátko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1234
10.11.05 11:24

Ahoj Kuřátko,
kojenecká voda se nepřevařuje. Já jsem někde četla, že jí to spíš vadí, ale nevím přesně, čím. Převařuje se normální a dobrá voda.
Já matýskovi dávám každý den vodu, čaj, kaši z kojenecké vody (i s ní ředím jídlo) a tu flašku mám prostě otevřenou do té doby, než ji spotřebuju. A Matýsek je zdravý jako rybička (ťuky ťuk)
Podle mě je prostě převařování vody zbytečnost, navíc u půlročního dítěte už to opravdu není nezbytně nutné.
Jinak co se týče trvanlivosti převařené vody, tak pokud ji dobře uzavřeš, tak je hodně dlouhá.
 M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
10.11.05 11:38

Ahoj,

od 7 měsíce používáme obyčejnou vodu. Kvalitou si nejsem příliš jistá, a proto ji převařuju, pokud z ní dělám UM nebo čaj. Vychladlejší ji přeliju do prázdných lahviček (už nevyvařuju), uzavřu a dám do ledničky. Pak jenom vytáhnu, odřeju ve vodní vázni (příp. v mikrovlnce - podle intenzity řevu mimi), nasypu UM nebo čaj, proštěrkám a konzumujeme. Čaj mívám i několik hodin v zásobě - nikdy nevím, kdy bude mít žízeň. Na vaření používám normální vodu.
Jinak my vodu vhodnou pro kojence (tak napsáno na etiketě) taky převařovali. To, co napsala Meduza, jsem nevěděla. Už budu chytřejší. :D

Beruška

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
684
10.11.05 11:58

Každá otevřená umělohmotná lahev by měla být spotřebována do 24 hodin. Pak jsou v ní už dost přemnožené bakterie. U mimča to asi ze začátku dodržovat budu, ale Ledový čaj mám otevřený třeba 3 dny a taky žiju:o)

Gejby

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
225
10.11.05 12:37

Ahoj holky,no tak teraz neviem :roll: na kojeneckej vode(etikete na flaske)sa pise,ze sa ma na pripravu cajov a UM prevarit.Zatial som ju kupila len raz lebo Tobias nechce nic okrem MM nic ine pit.Dopijala som ju ja asi tak 2dni a bola v pohode.Myslim,ze ked uz konecne bude pit aj nieco ine tak sa snad nic nestane ked vodu nespotrebujeme hned do 24h hmmm?Ved to nema sancu mimco tolko vypit a kupovat 500ml balenia kojeneckej vody je dost neekonomicke.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
10.11.05 12:52

Kuratko, naprv chcem povedat, ze nebud zufala, ze male nechce pit nic ine ako vodu, naopak bud rada, ved je to uplne super, na smad sa ma pit voda a nie ziadne sladke somariny. Moj maly pil dojcensku vodu od pol roka, neprevarenu, nejak som nesledovala, ako dlho je flasa otvorena, ale spotrebovavali sme ju asi rychlo, lebo sme cela rodina presli na tuto vodu, len sem-tam kupujeme nejaku inu. A pije ju doteraz (ma 21 mesiacov), ale sem-tam mu dam uz aj z vodovodu.

• Citovat
  • Upravit
Kac
5049
10.11.05 13:11

Voda balena vs. vodovodni

Ahoj,
taky se priklanim k nazoru, ze je lepsi voda nez nejake caje nebo slazene stavy.
Muj Honzik malo pil od malicka. Tak jsem potom aby neco vypil. davla do jedne lahne vodu, do druhe caj, aby si to kombinoval.
Nebo taky treba jsme hrali na to, ze davame hrackam pit a jednou hracka a po druhe Honzik. Tak si vzdycky jenom lokne, ale pije.
Podotykam, ze nechtel ani neumel pit pres dudlik a UM nechel taky. Tak jak jsme skoncili s kojenim 14m, tak s pitim mlika prestal.
Ted uz mu zase chutna, delam mu detske kapucino, tak to mu jede.:-)
Tak piti zdar
 Kac+H

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
843
10.11.05 15:18

no tak teraz neviem… ja prvý raz počujem, že otvorená umelohmtná fľaša by sa mala spotrebovať do 24 hodín… :?: :arrow: a potom by mi hlavne nešlo do hlavy 5 litrové balenie kojeneckej vody??? veď to sa predsa do 24 hodín spotrebovať nedá :wink: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
827
10.11.05 15:54

Já jsem tohle řešila selským rozumem. Hodně malinké miminko = vyvařování dudlíků, převařování koj. vody a samozřejmě vyvařovaní lahviček od mlíčka. Starší mrně (zhruba od počátku plazení se) olizuje nepřevařenou podlahu, psa atd. = netřeba převařovat vodu, dudlíky a nádoby na příkrmy, stačí umýt normální pitnou vodou. Jediná vyjímka je dlouho načatá voda nebo např. voda v kanystrech při delším pobytu na chatě bez vodovodu. Tu logicky radši převařím a to klidně i dospělým. Jinak, když nám jako miminečku spadl i náhradní dudlík na zem, tak jsem ho v klidu umyla v pitné vodě a dala dceři zpátky, protože vlasní prso před kojením taky přece nepřevařuju.
Bludička + Kamča + Janeček

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1089
10.11.05 19:33

Necitala som ostatne prispevky, ale asi tu vnesiem trochu flegmatizmu :D
Zijem v NL a tu ziadna kojenecka voda neexistuje. Nic. Ja teda davam malemu obycajnu vodu z vodovodu. Rano nalejem do pohara, cely den z toho pije, podla potreby umyjeme, vymenime a vecer nechame pohar susit. A tak dookola.
Mne toto pride uplne normalne a zda sa mi uz, prepacte mi vsetky ten vyraz, dost prehnane, aby sa dietku ta kojenecka voda este aj prevarala. Aky vlastne mas na to dovod?
Dieta nie je z cukru, to nase jedlo vcera na zahrade hlinu :x z cerstvo okopaneho travnika… a urcite pribudnu aj dalsie vylomeniny :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí