Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
od kdy jste dávaly sýry typu lučina atd. a dávaly jste je jen tak nebo na chlebu. Ještě jedna otázka od kdy jste dávali mimi jídlo co jíte, bez koření, rozmačkané vidličkou a jak jste to děly s masíčkem? Už nás to mixované nějak omrzelo.
Moc děkuji za odpovědi Markéta + Terezka 8m
Ahoj, u nas Lucina apod. od 10m s pecivem(zachvili na to opet vlitnem), „dospelacky jidlo“ od 1r, maso kdyz uz je vic zubu krajim na maly kosticky. Sany.
Ahoj Markéto,
1. Momentálně jsme v pokusné fázi. Prokázaná částečná alergie na bílkovinu kravského mléka ustupuje a my máme od lékařů požehnání vyzkoušet normální mléčné výrobky. Lučinu a Gervais od 1 roku (děti bez problémů ji mohou asi dřív). Chleba Radimek normálně jí - suchý, takže mu to budu mazat.
2. Jídlo rozmačkané vidličkou jíme asi od 8měsíce. Zpočátku jsem část namixovala a část rozmačkala. Poměr jsem měnila, až po 10 dnech jedl jen mačkané. Masíčko uvařím vcelku a překráju přes vlákna, pěkně se nadrolí.
Dobrou chuť
Beruška
Ahoj, od kdy muzu dávat tvrde sýry a kolik toho muže snist roční dite? Mala miluje eidam, ale bojim se ji ho dávat více kvůli soli. Takže zatím dostává jen na ochutnání.
No tak ja teda sýry zacla trochu zkoušet az po roce, nejdřív trochu cottage, pak si na návštěvě asi v 14-15mes vzal z mísy kousek eidamu, nedávno jsem mu dala kousek koziho a goudy.Jsem zatim opatrná kvuli soli, malému jidlo zatim vubec nesolim…hledím hlavne na kvalitu sýru, vzhledem k tomu, ze toho sní trochu, tak ok ![]()
@Carmen6
náš miluje tvrdý sýr. Osobně zastávám názor, že když nezhryže 10 dkg na posezení, je to ok
většinou dávám plátek na chleba
Ale minule se obsloužil goudou a evidentně mu moc šmakovalo ![]()
Já myslím, že naprosto v pohodě můžeš dávat.. Normálka na pečivo..:)
Taky uz jsem dala, ma 9m, ale spis mu jede Lucina nebo jenom maslo ![]()
Díky, holky. Lucina ji právě moc nejede. Takže plátek denne by neměl byt problém, že?