Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahoj, holky. odkdy jste dávaly mimisky do jídelní stoličky. malá sama ještě nesedí a židličku máme bohužel nepolohovatelnou(dar příbuzných)
díky. petra
Ahoj Petro.
Vím, že se děti nemají posazovat, ale pokud jí do židličky po:,–(íš a je pevná a neklinklá sebou, tak bych jí tam po dobu jídla dala. Já se na to ptala své rahabiliotační a za tu chvíli se nic nestane, pokud nejíte hodinu(to tu někdo praktikuje).
ahoj,
my jsme zacali pozivat jid. stolicku az Honzik umel sam sedet. Do te doby jsem ho krmila v polohovaci a zajistene kolibce. Potom se zacal uz zvedat a byl k neudrzeni:-) Ze zacatku ho taky jidlo vubec nebavilo, musela jsem ho zabavovat nejakymi hrackami, aby vubec jedl. Ted se to uz da. Zkousi vse sam a nekdy, treba pri snidani muze sedet na velke zidli: Jako tata:-))
Tak at vam chutna a dobre se sedi.
Pa Kac+H
Ahoj Petro,
U nás se dřevěná jídelní stolička používala od 8 měsíců. Radimek již sám celkem bezpečně seděl a do autosedačky - kolébky, ve které jsme krmili do té doby, se již skoro nevlezl. Nejprve jsme ho asi týden posazovali jen na chvilku bez jídla, aby pochopil, jak se v ní sedí. Potom byl v pohodě.
Beruška
ahojky,
dokud se prcek nepo:,–(il,neposazovala jsem ho ani ja(mam docela problemy s pateri,tak jsem byla pecliva a pribuzenstvu neoblomna
),tudiz do te doby jedl v autosedacce(vajicku).A ze si sedl az v devatem mesici,neco jsme si uzili:)/treba v kocarku atd./
Muj nazor tedy je-neposazovat,dokud si sam nesedne.
Any
Díky, holky. já malou krmím na klíně, v autosedačce by nevydržela - pořád se vrtí, něco ošahává, shazuje všechno na zem… Sama se ještě nepo:,–(ila, ale při včerejším náhodném posazení mnou udržela rovnováhu a celkem dlouho seděla. Vím, že se to nemá, ale neposazuju jí často
No a to držení jednou rukou a krmení druhou, mezitím zvedání všeho, co je hozeno na zem, a ještě kontrola, aby na sebe nic nepřevrhla atd. je celkem náročné. Na druhé straně nechci, aby si ničila zádíčka. tak nevím
petra
Ahoj Petro,
Sárku jsem dala do stoličky, až když už sama seděla a do té doby byla krmena v autosedačce - vajíčku.
Terezu bych v autosedačce neudržela ani náhodou a tak jsem zvolila variantu klín. A zjistila jsem, že není nic pohodlnějšího než krmení na klíně - samozřejmě vše bylo v dostatečné vzdálenosti od Terezy, která chtěla do všeho sahat a házet na zem. Jednou rukou jsem jí musela držet a ještě jsem si držela její jednu ruku. Velice brzo pochopila, že se buď nají a nebo se bude vrtět, dělat blbosti a půjde bez jídla od stolu.
Doporučuji vydržet na klíně do té doby než bude malá sama sedět. Zbytečně bys jí zadělala na zdravotní problém v budoucnu.....
Pavla
Ahoj,
náš Vojta (7m) už sice sedí bez potíží sám, ale od doby, co jsem začali s příkrmy, krmím ho v autosedačce. Je to pohodlné pro oba:-).