Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
Tak mě k aktuálnímu tématu karantény napadlo - pouštíte a budete pouštět ven své kočičí miláčky?
venku se pomazlí s někým cizím, je v kontaktu s cizíma kočkama, který to mají stejně, taky je možný, že nás podvádí a chodí dělat radost i do jiné domácnosti
tuší někdo, jestli se kočka může koronou nakazit nebo ji přenést? Co vím, tak od nás třeba chřipku chytit můžou a obecně nakazíme prý spíš my je než ony nás. Jsem v 7 měsíci, na rizikači už od října, tak mě možná napadají kraviny…
tak jak?
Nepouštím je nikdy, jsou čistě domácí. Nicméně kočka by to chytit neměla (ta trpí zase na jiné koronaviry), ale patogen na kožichu přinést může. Těžko říct, jak dlouho ten neřád na vzduchu vydrží a jak velké/malé to riziko je. Každopádně jestli je kočka zvyklá chodit ven, tak ti vyřve díru do hlavy, když jí najednou budeš držet doma ![]()
@Kakika to bohužel vím. Když musel být doma pár dní po nemoci a nebo po koupání v zimě, tak s ním bylo k nevydrzeni
taky nerad chodí na písek a drží to dokud ho nepustime…
Bože… dalsi blb co pousti kocku ven. A to ze muze zavinit dopravni nehodu, chytat ptaky, vybirat hnizda to uz je ti sumák ne? Nehlede na to, ze ji neco prejede
@Dandie22 na tebe jsem tady čekala. O tomhle tato diskuze není, to zkoušej někde jinde.
@Dandie22 píše:
Bože… dalsi blb co pousti kocku ven. A to ze muze zavinit dopravni nehodu, chytat ptaky, vybirat hnizda to uz je ti sumák ne? Nehlede na to, ze ji neco prejede
Taky pouštím kočku ven. Chytá MYŠI. Historický to tak kočky dělají, víš. Venku je šťastná.
@samantafox Chytá myši… taky ale neni blbá a vybira si slabsi a pomalejsi obeti jako jsou hnizda ptaku, mladata zajicu… nehlede na to, ze ji vystavujes smrti a jiny lidi nebezpecim. Ze tak frajeris urcite ma znamku? Pripadne aby skoda a zodpovednost sla za tebou… popravde kvuli kocce nebrzdim, nechci se zabit a nechci si znicit auto, kvuli pinde ktera nechava svou kocku behat venku. A snad aspon kastrovanou, protoze kocek je vsude plno, bez domova a celkove. Jo a kdyz se mrouska tak ji to vlastne hooodne bolí… tak snad aspon to. Ale tu znamku ji kup jo. Az ji nekdo prejede a neco se stane at vi kde vymahat skodu. A jinak - kocka je domaci mazlicek - takze DOMA. Driv sice kocky chytali mysi, ale na statku a siroko daleko nic. Nebo snad lovecky pes muze jen tak lovit srnky? Copak ovcak muze jen tak kousat lidi? Vzdyt od toho jsou pracovni psi ne?
![]()
Opomíjím zcela demagogické argumenty o loveckých psech a Německých ovčácích. Svou kočku mám ráda, je kastrovaná a má obojek se jménem a telefonním číslem. Stejně tak miluju svou svobodu a tak ctím svobodu své kočky. Pokud ji srazí auto, budu smutná
Udělám jí hrobeček a s dětmi si popovídáme o tom, jak život je nepředvídatelný, každý umře a nikdy nevíme kdy. Pak si pořídím novou kočku. Co se týče škody na vozidle, tak ji řidič samozřejmě může vymáhat. Za své jednání nesu odpovědnost. Nicméně, stejně jako kočku můžete v lese srazit zajíce nebo srnu. Je to život, no. Při vašem přístupu, kdy lepší je chovat se ustrašeně a nesvobodné, protože můžu vzniknout škoda by bylo lepší radši nevycházel z BYTU a nejezdit autem. Byt je zdůrazněn, protože osoba s vašimi názory je zcela jistě omezena městskými podmínkami a podivné pokroucenými názory městských intelektuálů, kteří o životě, rizicích a smrti ví prd.
PS Moje kočka chytá myši (máme slepice a králíky), je velice výkonná. Také loví občas ptáky. Ale pro ptáky je obecně mnohem větším nepřítelem současný charakter zemědělství než kočka lovící slabší, nepozorné kusy (Darwin).
@Dandie22 píše:
@samantafox a přejetá je taky šťastná
Přejetá je mrtvá. I vy zemřete. Někdy a nikdy nevíte jak nebo jak hrozně. Lidé umírají a někdy mnohem hůře a déle než sražené kočky. Starám se víc o utrpení lidí než koček, přesto bych žádné zvíře v mé přítomnosti nenechala trpět. Doporučuji přestat hysterčit.
@Tarlin píše:
Tak mě k aktuálnímu tématu karantény napadlo - pouštíte a budete pouštět ven své kočičí miláčky?venku se pomazlí s někým cizím, je v kontaktu s cizíma kočkama, který to mají stejně, taky je možný, že nás podvádí a chodí dělat radost i do jiné domácnosti
tuší někdo, jestli se kočka může koronou nakazit nebo ji přenést? Co vím, tak od nás třeba chřipku chytit můžou a obecně nakazíme prý spíš my je než ony nás. Jsem v 7 měsíci, na rizikači už od října, tak mě možná napadají kraviny…
tak jak?
Podle nejnovějšího vládního nařízení ji smíš pustit jen na nákup potravin a do lékárny, popř. za její matkou, pokud se o ni musí starat…
![]()
@samantafox doufám nikoho nediskriminujes a že ctíš i svobodu slepic a králíků. Protože jestli je máš v kotci nebo ohradě zatímco kočka si běhá volně, tak uprednostnujes jeden živočišný druh nad druhý ![]()
@samantafox Ehm. Ziju na vesnici. A je to zbytecna smrt ty demagogu. Ale kdyz je to pro tebe jen kocka a poridis jinou, tak by jsi nemela mit zadny zvire. Porovnavat divoke s domacim je mimo. Ona kocka byla slechtena jako spolecnik vis a kocku za 15k asi ven malo kdo pusti… spis nikdo… jenze problem tech sprsk kocek je ten, ze jich je vsude jak nasr*** a darujou se kdekomu no, protoze fin. hodnotu nemaji zadnou a dopada to takhle.
@Dandie22 píše:
@samantafox Chytá myši… taky ale neni blbá a vybira si slabsi a pomalejsi obeti jako jsou hnizda ptaku, mladata zajicu… nehlede na to, ze ji vystavujes smrti a jiny lidi nebezpecim. Ze tak frajeris urcite ma znamku? Pripadne aby skoda a zodpovednost sla za tebou… popravde kvuli kocce nebrzdim, nechci se zabit a nechci si znicit auto, kvuli pinde ktera nechava svou kocku behat venku. A snad aspon kastrovanou, protoze kocek je vsude plno, bez domova a celkove. Jo a kdyz se mrouska tak ji to vlastne hooodne bolí… tak snad aspon to. Ale tu znamku ji kup jo. Az ji nekdo prejede a neco se stane at vi kde vymahat skodu. A jinak - kocka je domaci mazlicek - takze DOMA. Driv sice kocky chytali mysi, ale na statku a siroko daleko nic. Nebo snad lovecky pes muze jen tak lovit srnky? Copak ovcak muze jen tak kousat lidi? Vzdyt od toho jsou pracovni psi ne?![]()
Když může kráva bučet na diskusním fóru, tak proč by nemohla kočka chytat myši? ![]()