Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Hrozně se mi líbí karavany,kterým říkám „domeček na kolečkách“
a poslední dobou taky mobilhami.Ráda bych něco podobnýho vlastnila a s karavanem vyrážela třeba po čechách a nebo měla mobilham kam bychom mohli jezdit jako na chatu.Máte s tím některá zkušenost?Vlastníte karavan nebo mobilhame?
Mahdal- a není to mobilhaus (snad jsem to napsala dobře)?? Nedávno kolem nás jeden jel po silnici a překvapilo mě jak byl malý, ale to je něco jiného.
Mě se taky líbily, myslela jsem, že bychom jeden koupili mojí mamce na léto, aby měla soukromí a byla nám blíž, ale zdály se nám dost drahé. Manžel to propočítal a současně s koupí pozemku, je prý lepší postavit dřevostavbu přesně dle Tvých představ a potřeb. Nakonec jsme koupili se zahradou rovnou domek, takže mobilhaus zůstal pouze v mých oblíbených www stránkách. ![]()
ony to budou různé jazykové mutace … mobilheim německy, mobile home anglicky
předpokládám, že tím myslíš takový ten několikapokojový jakoby karavan, který se dá teoreticky přetáhnout z místa na místo. My do něčeho takového jezdíme do kempu na jihu Francie. Jsou tam dvě ložničky, obývák, kuchyňka, záchod, koupelna, v podstatě se tam dá pohodlně pobývat. V chladném počasí je v tom ale docela zima, to se už musí topit. Kdysi jsme počítali, na kolik by koupě něčeho takového vyšla a opravdu to není levné a navíc to nemá až tak dlouhou životnost. Pokud máte pozemek, určitě se vyplatí tam postavit něco pevnějšího, i třeba srubík ze dřeva.
Jo,to bude ono
Já totiž nedávno viděla v televizi reportáž o sestře jedný známý herečky,která prodala byt a koupila sina zahradu ten mobilhame a normálně v něm bydlela,celoročně i v zimě a hrozně si to chválila.Ukazovali tam i vnitřek a vypadalo to úplně jako byt
No,já z toho byla unešená,je to takový útulný.Mám právě pocit,že snad říkala,že to vyšlo na něco kolem 300 tis.což mi zase nepřijde tak hrozný ![]()
nazdar mahdalko,my si pujcujem karavan na dovolenou,vloni nas v nem bylo 8 a byli jsme u more. je to fakt perfektni,zvlaste byt s karavanem v kempu,ktery je super vybaven,–pracky,susicky atd. letos mame opet karavan pronajaty,ale ten uz stoji primo na place v kempu a my tam prijedeme autem.ma 3 loznice,vybaveni se vsim vsudy,televize,internet,velky pristresek.nasi dospeli kluci,i jednoho holka zas s nama jedou! divim se, v jejich letech uz se vlastne s rodicema nejezdi…ale kdyz se jim to libi…jedeme na ostrov sylt a uz se nemuzeme dockat…
ahoj Maltik
Vy se máte,závidím a jedu s Váma
My kdysi ještě s mým ex manželem taky byli v kempu v karavanu,byl přímo na pláži,kousek od jezera.Ale byl to ještě takovej ten zastaralej tip
a na terásce byla lednička.Aloni jsme byli s přítelem na jižní Moravě v kempu a jedna rodina tam měla právě ten mobilhome(nebo jak se to píše
)normálně si v kempu zaplatili pronájem místa a dali si tam svůj mobilhome a jezdili tam jako na chatu.Ten nápad se mi docela líbí
to bych te klidne brala,hlavne na hlidani..
my jsme zpocatku karavan pronajali a objizdeli tady ty zabavny parky,treba v bavorsku apod.je to perfektni,celej den na nohach,atrakce atd.,vecer vlezes do karavanu,uz nemusis nikam jet a spis na miste.decka uplne nadseny.....
Beru,jedu s váma jako chůva
Jo,to by se mi taky líbilo.A nebo tím karavanem cestovat a objíždět kempy
tak si najdi na internetu pujcovny a zjisti si co to stoji. a nezapomen se zeptat pritele,jestli ma o takovou dovcu vubec zajem.ale myslim si ,ze na toto leto uz je pozde,neco rezervovat.u nas by uz sance nebyla,to se musi uz v listopadu…
Ahoj karavan máme a jezdíme s ním na dovolenou.
Mobilheim je sen mého muže,sehnat se dá za cca 250-300 tisíc.Životnost je veliká
musí se o to člověk starat,ne to jen hodit na pozemek a děj se vůle boží.Uvnitř jsou kolikrát hezčí než kdejaké byty či domy.Pokud máte možnost jděte do něj ![]()
Maltik,tohle léto pojedeme zase nejspíš pod stan,asi opět na Vranovskou přehradu,je tam krásně.Ale příští rok bych zkusila tu půjčovnu karavanů,přítelovi by se to taky určitě líbilo ![]()
Jo,taky jsem slyšela,že ten mobilhome stojí kolem 300 tis.ta základní verze,což se mi zdá super.A jak je to uvnitř krásný a útulný.Taky je to můj sen jeden vlastnit
Je to pěkná věc, my s karavanem byli v Itálii, ale jezdíme jen občas, takže se nevyplatí ho kupovat a půjčujeme si ho tady - http://www.superkaravany.eu/. Jsme čtyřčlenná rodina, takže to vyjde přibližně jako ubytování a nemusíme být omezený na jednu lokalitu ![]()