Karma a minulé životy?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
A myslíte, že když má někdo nynější život těžký a složitý, kdy mu např. zemře dítě, že je to „trest“ za to, jaký byl v minulém životě?
Sama nevím, jak se k tomu postavit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@TerezkaW píše:
A myslíte, že když má někdo nynější život těžký a složitý, kdy mu např. zemře dítě, že je to „trest“ za to, jaký byl v minulém životě?
Trefila jsi to naprosto přesně, mám to podobně. Mám taky složitý problém a trvalo mi dost dlouho než se mi podařilo dobrat, že to má souvislost s dětmi z minula.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
A věříš v něco po smrti? Nebo myslíš, že je po smrti konec všeho?
Konec všeho po smrti být nemůže, protože jsem slíbila manželovi, že ho budu chodit strašit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na Karmu verim, jen tomu nemusime rikat Karma, ale kdyz se budu chovat spatne, bude to ze me vyzarovat, lidi to uciti a budou se chovaz stejne. Muzeme tomu rikat jak chceme.
Verim, ze po smrti dal neco pokracuje. V jaky podobe a co, to uz je ve hvezdach. Parkrat jsem neco vycitila, stalo se to v ten moment. Nevim co s tim a porad si v hlave omylam, jestli ten pocit byl vazne realny. Kazdopadne sny neresim, mozek pracuje, a je to v noci shluk veci co za nejakou dobu slysel, videl a to i v televizi atd. Takze pokud se ti neco zdalo, nejsem si u toho jista, nedavala bych tomu vahu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kemeny13 píše:
Trefila jsi to naprosto přesně, mám to podobně. Mám taky složitý problém a trvalo mi dost dlouho než se mi podařilo dobrat, že to má souvislost s dětmi z minula.
@TerezkaW píše:
Myslím, že každý může mít nějakou víru v něco. Co mu lépe pomůže překonat těžké životní okamžiky a udržel si jakousi životní stabilitu. Co je normální víra pro jednoho, tak pro druhého to může být capina. Není důležité co si kdo myslí, ale jak to pomůže hlavně vám. Člověk by rád znal odpovědi na vše a pokud je zrovna tohle uspokojivé vysvětlení, tak si určitě lze psychicky takto pomoct. Pro mě je to třeba capina, protože jsem pragmaticky založena. Ale určitě chápu, že někdo uvěří…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@chs.jasmin A jakým způsobem? Nevysmívám se tomu, jen mě to zajímá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@impossible píše:
@chs.jasmin A jakým způsobem? Nevysmívám se tomu, jen mě to zajímá.
Je taková teorie, že si dětská duše vybírá své rodiče - vybere si nejlepší možnou volbu pro svůj vlastní růst a pro růst duše rodiče. Navzájem se od sebe učíme. Také věřím, že lidská duše se rodí nekolikrát, pokaždé ovlivní lidi kolem sebe, samu sebe a učí se aplní jí svěřené ukoly. Čili život není náhoda. Někdo věří, někdo ne.
Zkus si kdyžtak vygooglit, je toho hodně k přečtení na netu.
Zároven jsou různé knihy, kde děti popisují minulé životy, výběr rodičů apod. Tohle pak kolem 6věku dítěte vymizí. Opět, svobodná volba tomu věřit. Nikomu nic nevnucuju, sama tomu prostě věřím. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@chs.jasmin Hmm…, teď přemýšlím, pokud jsem si své rodiče vybrala, tak proč. Zrovna oni mi toho moc nedali. Myslím, nějaké vzorce chování apod.
Nějak si to nedovedu představit. I když je fakt, že ve školkovém věku jsem měla schopnost uvažovat jinak. Jako bych si dokázala povídat se svým vědomím či spíše podvědomím…
Pak se to vytratilo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já také věřím v další životy, v to že se duše převtěluje. Přeci je snad i tak trošku nereálné, že bychom tu byli, prožívali emoce a pak náhle nic a už nikdy nic..to mě příjde velmi jako fádní..ale nevím to samozřejmě, jako to nevíme nikdo. Jen jsem si říkala, že když je má duše teď v těle člověka, po smrti se převtělí zase do těla jiného živočicha, a opět na této planetě? Neboť věřím, že ve vesmíru jsou i jiné planety a třeba novější, a tak tam možná i nějaké lidstvo je, které prožívá středověk, ale jiný než my tady, s jinýma lidma..třeba v příštím životě budu motýlem, nebo rybou, anebo zas člověkem,…je zajímavé nad tím takto přemýšlet. Každopádně je to lepší než každý večer večer usínat s tím, že jednou umřu a nebude nic..jen tma a nic.. ![]()
Jinak jsem někde ještě četla, že duše se převtěluje ne hned na začátku těhotenství, ale později, a vybírá si své rodiče, podle toho jakou lekcí musí duše v novém životě si projít..protože děláme chyby a některé opakujeme a proto se stále rodíme, abychom duševně vyrostli, když máš nějaký problém..který teď nepřekonáš, zřejmě si ho poneseš do dalšího života a budeš to prožívat stále dokola, dokud se neponaučíš ![]()
ale jsou to vše jen domněnky, ale je hezké v něco věřit, člověk si připadá pak stabinější ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@chs.jasmin píše:
Je taková teorie, že si dětská duše vybírá své rodiče - vybere si nejlepší možnou volbu pro svůj vlastní růst a pro růst duše rodiče. Navzájem se od sebe učíme. Také věřím, že lidská duše se rodí nekolikrát, pokaždé ovlivní lidi kolem sebe, samu sebe a učí se aplní jí svěřené ukoly. Čili život není náhoda. Někdo věří, někdo ne.Zkus si kdyžtak vygooglit, je toho hodně k přečtení na netu.Zároven jsou různé knihy, kde děti popisují minulé životy, výběr rodičů apod. Tohle pak kolem 6věku dítěte vymizí. Opět, svobodná volba tomu věřit. Nikomu nic nevnucuju, sama tomu prostě věřím.
Pokud by to tak bylo, pak jsem v tu chvíli nebyla jistě při smyslech, protože takové rodiče by si dobrovolně vybral snad jenom debil.
Jak jinak by si vysvětlila fakt, že si někdo vybere rodiče, kteří se o něj nestarají, týrají ho, a ještě chlastají? ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:Životní lekce, je to z toho důvodu, aby duše mohla růst.
Pokud by to tak bylo, pak jsem v tu chvíli nebyla jistě při smyslech, protože takové rodiče by si dobrovolně vybral snad jenom debil.Jak jinak by si vysvětlila fakt, že si někdo vybere rodiče, kteří se o něj nestarají, týrají ho, a ještě chlastají?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Pokud by to tak bylo, pak jsem v tu chvíli nebyla jistě při smyslech, protože takové rodiče by si dobrovolně vybral snad jenom debil.Jak jinak by si vysvětlila fakt, že si někdo vybere rodiče, kteří se o něj nestarají, týrají ho, a ještě chlastají?
ano jak píše @Janina B1 je to jistá životní lekce, kterou si duše musí projít, aby se poučila..
mimochodem proč anonym?? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Jsem tak ráda, že ti holky už odpověděly a odpověděly přesně, jak bych odpověděla já.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@chs.jasmin píše:
Jsem tak ráda, že ti holky už odpověděly a odpověděly přesně, jak bych odpověděla já.
Jen by mě zajímalo, tak velké mé znalosti bohužel ještě nejsou, zda se rodí duše do stejné rodiny, potažmo okolí, nebo to může být i někdo úplně cizí, úplně jinde na světě… Fascinující jsou ovšem okamžiky, kdy někdo vidí ve svém miminku totožný výraz se svým dědečkem, který už je nějakou dobu po smrti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit