Karpaly? Pretizeni?

Anonymní
16.3.23 18:53

Karpaly? Pretizeni?

Ahoj posledni dobou se mi casteji stava, ze me zacnou brnet ruce? Prsty a zapesti. Nekdy v noci, ale to jsem myslela, ze je prelezene. No a dnes jsem michala testo a zacalo me brnet v zapesti a prostrednicku. Muzou to byt karpaly? Nebo neco horsiho? Ruku muzu normalne pouzivat, jen citim to simrani, nekdy me i boli. Kdysi jsem to mivala z prace, ale jen v zapesti. V prosinci jsem byla na neurologii se zady, prohlizela me od hlavy az k pate a vse ok.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
102828
16.3.23 19:13

Podle popisu to na karpály úplně nevypadá… jako první bych tipovala páteř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3847
16.3.23 19:32

Karpaty jsou nádherný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2256
16.3.23 19:52

Já karpal mela, brnění prstů palec až prostrednicek. Bylo to až hnusný, bylo to pak už bez pauzy. Ruku jsem měla pretizenou a následkem byl karpal. Prislo to jako blesk u jednoho cviku, kde je na zápěstí a prsty velký tlak a už to neodešlo. Byla jsem u praktické, něco mi napsala a vitamín B. Ruku jsem maximálně přestala používat a setrila. Jsem pravak, byla to leva, ale pořád jsem v ní drzivala dceru (malý mischelin) abych pravou něco udělala. Tak tomu bylo na dlouho konec, ruce jsem vyměnila a prostě ji takhle nosila jen v nejnutnejsich případech.
Ruka si odpocinula a asi po 3-4 týdnech přestala brnet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.3.23 19:55

@j.a.n.i1 s pateri problemy mam, to je pravda.

• Citovat
  • Upravit
102828
16.3.23 19:58

Já to mám právě taky od páteře, já od krční… A hlavně u karpálů by měl brnět buď palec až prostředníček nebo prsteníček a malíček, nebývá to v jiných kombinacích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.3.23 20:00

@j.a.n.i1 me ted brni obe ruce od loktu dolu, takove jemne mravenceni. Tak snad to bude take pater, taham casto dite.

• Citovat
  • Upravit
shadowbabe
17.3.23 09:18

Pokud je podezření na karpály, tak lze toto zjistit tzv. EMG vyšetřením :mavam:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení