Operace žlučníku a stavy po

Anonymní
16.3.23 14:35

Operace žlučníku a stavy po

Ahoj

Od úterý jsem po operaci žlučníku, dnes mě propustili domů.

Všechno je tak nějak v pohodě ( bolesti samozřejmě jsou, ale to k tomu patří )

Zajímá mě kdy jsi tak nějak začali jíst normální stravu? Při propouštění mi dali seznam co smím s co ne. Nicméně se toho fakt bojím a celkem ráda bych dala aspoň toust se šunkou. Tak mě zajímá zda je to vlastně už teď reálné. Případně co jste asi tak Vařili k obědu 😳
Ještě mě zajímá jak dlouho jste měli stehy, a kdy jste se vrátili do normálního života.
3.4 mám nastoupit do práce. Zvládnu to nebo budu ještě nějak omezena?

Děkuji za odpověď

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1953
16.3.23 14:44

To mě taky zajima, mam žlučníkový kamínek, takže jsem ve fázi objednaní a čekání

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.3.23 14:47

Tím toustem ze šunkou myslíš co?
Jinak já nastupovala za 5 týdnů po operaci, dřív by to nějak šlo max o týden, ale za tři týdny ani náhodou a to dělám v admistrativě. Bolesti jsem neměla, ale ani přes přísnou dietu nebylo trávení ok a měla jsem problém udržet v sobě jídlo a pokud to mělo jít, tak jsem musela být v absolutním klidu. Dietu dle návodu jsem dodržovala i přísněji 3 měsíce a omezovala jsem se výrazně rok.
Teď už jím sice zdravě, ale největší omezení je v tom, že musím hlídat, abych jedla častěji v menších porcích. Úplně 100% to ale už není a nikdy nebude bez ohledu na to, co jím.
Ale kolegyně byla ok za dva týdny a po měsíci jedla s vyjímkou smaženého úplně normálně.
Takže to neovlivníš. Pokud pracuješ fyzicky, do práce bych se nevracela bez ohledu na to, jak se budu cítit dřív než za 6 týdnů.
Anonym zdravotní stav.

• Citovat
  • Upravit
1953
16.3.23 15:08

Můžu se vás zeptat, prosím jak dlouho jste čekala na operaci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.3.23 15:26

Tak normálně :) v nemocnici jsem dostala dnes ráno veku s máslem a kávu tak mě zajímá zda k tomu i přidat šunku nebo počkat

No ptala jsem se dr na to před operací řikala že můžu jít normálně ale zeptám se pak jestě na kontrole na chyrurgii ;)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.3.23 15:29

@nick mandarinka
Prvně jsem měla jít už prosinci ale z dovodů nemoci odloženo jinak jsem čekala asi měsic a pul až dva přesně nevím. Každopádně to záleží na vytíženosti nemocnice no.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.3.23 15:39

Dušenou šunku normálně můžeš, teda v mých pokynech to bylo. Že já měla problém dostat do sebe i dvě kolečka suchého rohlíku je věc jiná.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.3.23 15:49

O to mi právě jde, v pokynech co mohu a nemohu taky respektive se tam pise libová šunka. Takže jsem si koupila kuřecí. Dala si kolečko a dobrý no. Spíš přemýšlím co třeba zítra na oběd 😳 kurěcí maso a kde udělat a jak a rozmixovat nebo kousky 😳 mě jako ani ráno ta veka nevadila🤔
Spíš jako už se mám od zítra řídit seznam a prostě udělat si z povelených surovin snidanii oběd atd

• Citovat
  • Upravit
24994
16.3.23 15:55

Dieta asi měsíc, osoba po operaci na nic z potravin nereagovala, z ničeho ji nebylo špatně. Normální fungování (bez sportu a větší fyzické zátěže) asi po 10-14 dnech.

Příspěvek upraven 16.03.23 v 15:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1917
16.3.23 15:55

Prvý týždeň som šla jedla v podstate bez tuku, ryža kura zelenina. Druhý som zaradila menej tučné syry, tretí už skoro normálne len som vynechala najviac tučné alebo nadúvajúce jedlá a po mesiaci som už jedla všetko. 6t po sme mali teambuilding v praci a tam som sa spokojne prežrala úplne bez problému :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24994
16.3.23 15:56
@Anonymní píše:
O to mi právě jde, v pokynech co mohu a nemohu taky respektive se tam pise libová šunka. Takže jsem si koupila kuřecí. Dala si kolečko a dobrý no. Spíš přemýšlím co třeba zítra na oběd 😳 kurěcí maso a kde udělat a jak a rozmixovat nebo kousky 😳 mě jako ani ráno ta veka nevadila🤔
Spíš jako už se mám od zítra řídit seznam a prostě udělat si z povelených surovin snidanii oběd atd

Proč bys měla kuře mixovat? Ty neumíš kousat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35846
16.3.23 17:08
@Anonymní píše:
Spíš jako už se mám od zítra řídit seznam a prostě udělat si z povelených surovin snidanii oběd atd

Tak jestli jsi zvládla toast, tak na co mixovat ve kuře? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
16.3.23 17:42

Ahoj,
jsem patnáctý den po operaci, stehy mi vytáhli devátý den. Na jídlo jsem opatrná, ale zase to nijak nehrotím. Prostě zkouším po malých dávkách, ne smažený a ne tučný. Ale třeba jsem si uvařila těstoviny s mletým masem a drcenými rajčaty, večeřím saláty s mozarelou, sušený rajčata a olivy…nic se mi nestalo. I Birell jsem si dala, ale ten mi teda moc nejel.
Těch čtrnáct dní jsem ležela, včera jsem už šla na krátkou vycházku a v pohodě.

Nicméně, strejdovi po žlučníku řekli, ať si doma udělá řízky a prostě to zkusí, co to s ním udělá. A neudělalo to s ním vůbec nic. Ale třeba táta, ten běžel snad po vším. Máma si zas po měsíci dala na trzích langoš a nic se jí nestalo. Prostě je to individuální a zkoušej podle toho, jak se cejtíš.

Spíš se zeptám zdejších… Mám doma půlroční holčičku, v nemocnici mi hrozně strašili kýlou. Do teď jsem ji nenosila. Ale tady na Emiminu jsem našla hromadu diskuzí maminek po operaci s dětma. Opravdu jste čekaly doporučovaných osm týdnu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7938
16.3.23 17:53
@Panina píše:
Ahoj,
jsem patnáctý den po operaci, stehy mi vytáhli devátý den. Na jídlo jsem opatrná, ale zase to nijak nehrotím. Prostě zkouším po malých dávkách, ne smažený a ne tučný. Ale třeba jsem si uvařila těstoviny s mletým masem a drcenými rajčaty, večeřím saláty s mozarelou, sušený rajčata a olivy…nic se mi nestalo. I Birell jsem si dala, ale ten mi teda moc nejel.
Těch čtrnáct dní jsem ležela, včera jsem už šla na krátkou vycházku a v pohodě.

Nicméně, strejdovi po žlučníku řekli, ať si doma udělá řízky a prostě to zkusí, co to s ním udělá. A neudělalo to s ním vůbec nic. Ale třeba táta, ten běžel snad po vším. Máma si zas po měsíci dala na trzích langoš a nic se jí nestalo. Prostě je to individuální a zkoušej podle toho, jak se cejtíš.

Spíš se zeptám zdejších… Mám doma půlroční holčičku, v nemocnici mi hrozně strašili kýlou. Do teď jsem ji nenosila. Ale tady na Emiminu jsem našla hromadu diskuzí maminek po operaci s dětma. Opravdu jste čekaly doporučovaných osm týdnu?

Já jsem byla na operaci žlučníku (laparo), když měl malej 9 měsíců. Operace v pátek, pustili mě v neděli, od pondělí jsem fungovala normálně včetně vší manipulace s dítětem. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
16.3.23 18:10

@Sonmi Jo, takové reakce jsem tu četla ve starších diskuzích. A vůbec jsem nechápala. Takhle brzo jsem hekala kvůli stehům :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí