Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Budu jako trotl, ale opravdu jsem tohle nikdy neřešila sama. A teď protože si to chci vyřešit sama, tak se nemůžu zeptat manžela a musím se zeptat tady ![]()
Ztratila jsem kartu do foťáku. Problém je, že během let šel vývoj tak dopředu, že vůbec netuším, co tam pořídit jiného. Mám foťák Fujifilm FinePix 1800, nehodlám ho měnit, jsem s ním spokojená a mám k němu nostalgický vztah (byl zakoupen při příležitosti narození staršího dítěte…).
Na foťáku je napsáno, že tam patří xD karta.
Ale já už jsem tam měla nějakou jinou, řekla bych, že tu SDHC.
Jenže samozřejmě netuším, jestli to tak skutečně bylo, můžete mi někdo tedy napsat, jak to v dnešní době s kartami je a jak poznám, zda mi bude ve foťáku fungovat?
Díky ![]()
No, já bych si došla i s fotákem někam do obchodu a zeptala bych se tam, jakou by mi doporučili ![]()
No jenomže já nevím, jestli to třeba v alze jde. Ale asi jo, je to vlastně normální obchod, ne?
http://www.digimanie.cz/…05BADA0.html http://www.megapixel.cz/…inepix-s1800 Podle toho tam jdou karty SD i SDHC..
Ale to je jinej a trochu novější foťák; i když já si teda myslím,že jsem tam tu sdhc kartu měla. No nic, zkusím alzu. díky za reakce!
@DMartina píše:
Ale to je jinej a trochu novější foťák; i když já si teda myslím,že jsem tam tu sdhc kartu měla. No nic, zkusím alzu. díky za reakce!
kdyz tak tam maji i tu XD kartu…
(ja si to myslela, protoze ta recenze je z roku 2010, ale kdyz nevim nejaky podtyp, tak vic nepomuzu)
@DMartina píše:
No jenomže já nevím, jestli to třeba v alze jde. Ale asi jo, je to vlastně normální obchod, ne?
No, jestli tam máte třeba Datart nebo Elektroworld, tak tam ti určitě poradí ![]()
Tak toto jsem si o tvém fotoaparátu přečetla " "* Interní paměť má kapacitu 23 MB, lze ji rozšířit SD a SDHC kartami .* "
Takže asi tyto karty. Foťák vypadá dobře, ale má vadu tu, že má baterie 4 AA.
Jinak přeji skvělé fotky ![]()
@mark76 píše:
Tak toto jsem si o tvém fotoaparátu přečetla " "* Interní paměť má kapacitu 23 MB, lze ji rozšířit SD a SDHC kartami .* "
Takže asi tyto karty. Foťák vypadá dobře, ale má vadu tu, že má baterie 4 AA.
Jinak přeji skvělé fotky
To ale není můj foťák… Udělala jsem překlep hned v úvodu, je to FF A800 (ne 1800(, obyč kompakt…
každopádně, závěr je takový, že v Alze moc nebyl kdo by radil, ale vzhledem k ceně, na jaké SDHC karty začínají, jsem to riskla a je to tam! Díky všem zúčastněným za rady…
Dobrý den.
mam takový problém s kartou. vyndal jsem kartu z fotáku že jí přez čtečku karet skouknu v počítači, ale v počítači se nic neukázalo, myslel jsem že to je čtečkou tak jsem to zkusil přez jinou i přímo přez foták a karta prázná. pořád to ukazovalo že to chce formátovat a přitom to ani z formátovat nešlo. Takže karta je nějak zničená a nejsem si vědom jak.Jak je možný zničit kartu.Je to možný nějakým kratákem? děkuji všem za odpověd.
U karet - stejně jako u flash disků na USB - je možnost zničení statickým výbojem (snad to píšu dobře). Stokrát se ti nic nestane a po sto první máš po médiu.
Takže: zásadně karty a USB disky vyjímat při odpojeném napětí. V počítači se to dělá přes spodní lištu, „odebrat USB zařízení“ (ikonka se zelenou šipkou) a u foťáku zásadně při vypnutém vypínači. A před manipulací s médiem se ještě pro jistotu dotknout radiátoru nebo většího kovového předmětu a nedělat tu manipulaci, když máš na sobě polyesterovou košili nebo něco takového.
DĚKUJI ZA ODPOVĚD, JEŠTĚ BY MNĚ ZAJÍMALO JESTLI SE DÁ TAKOVÁ KARTA S FOTKAMA ZACHRÁNIT?
Existuje specializovaný software a firmy, které se tím zabývají - ale v podstatě jde jenom o pokus s nejistým výsledkem. Funguje to na podobném principu jako záchrana dat ze „zemřelých“ harddisků.
Ale kde hldat, to bohužel neporadím. Nikdy jsem to nepotřeboval.