Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojte,
poradite mi prosim nejaku kasu pre 8 mesacne dieta, ktora je uplne bez cukru a zaraba sa do vody?
Dakujem
Elen
Ahoj Ellen,
tak pokud nejseš proti těm klasickým dětským kaším jako je hami apod. tak doporučuju kaši Milupa rýžovo kukuřičnou s banánovou příchutí,ta je bez cukru a přidává se jen voda.
A nebo můžeš zkusit nějaké instantní kaše ze zdravé výživy.Ty se taky dají dělat jen do vody.Třeba kukuřično pohanková apod.Ale musím říct,že s vodou jsou uplně bez chuti,takže já je rozdělávám do UM.Ale naším favoritem je ta od Milupy.
Kiky
Ahojky,
my používáme právě instantní kaše ze zdravé výživy (nejčastěji kukuřično-rýžovou) a aby to mělo chuť, tak do toho buď rozvařím jablko nebo odšťavním jablko s mrkví. A je to pak moc dobrý, Máťa je dlabe, až se mu dělají boule za ušima
Ty od Hami jsou moc dobré, ale jednu krabici za skoro 70,– Kč máme tak na 4× ![]()
Tereza + Matyáš (1 rok)
Ahoj,
tak my take pouzivame instantni kase ze zdrave vyzivy. Obvykle do kase pridavam rozvarene jablko, boruvky ...... Obcas take delam kukuricnou polentu (da se koupit instatntni) - je za 3 minutky hotova.
Katka
Ahojky, do roka som davala tiez kase bez cukru a najviac to vyhravala ryzova nemliecna Sunarka, davala som svoje odstriekane mlieko, neskor vodu, obcas primiesala predsnidavku (ovocnu). Bez cukru je aj ryzova krupicka od Nestle, ochutene som nasla len od Hami, ale tie vobec nechcel. Aj kase zo zdravej vyzivy sme skusali, ale nechcel ich, bol konzervativny a dlho zjedol len tu ryzovu Sunarku.
Teraz zase papa len broskvovo-hruskovu milupu, ale ta je s cukrom ![]()
Mam pocit, ze Ovocna kase od HIPPu byla bez cukru a delala se do vody. Ale uz je to nakej patek, co jsme kasovaly, takze jak je to ted nevim.
Ahoj.
My jsme pro Hami rýžovou i ochucené ( banánová, jablečná, broskvová), občas Sunarku ( v akcích, jogurtová s lesním ovocem je super). Dělám kaši do láhve
, takže řídkou, a tak nám balení docela vydrží.
Ze zdravé výživy jsou taky dobré - do mléka.
Beruška
Moje ségra dělala holkám dětskou krupičku - 250 ml.vody a v ní uvařit 2 lžičky dětské krupičky. Pak se v tom rozmíchá sunar (nebo co dítko pije), popř.ještě zředí vodou. Ale nevím jestli to teď ještě někdo dělá, když jsou ty instantní kašičky ![]()
Andělka