Čestné prohlášení-spol.zdanění manželů!

120
9.2.06 18:21

Čestné prohlášení-spol.zdanění manželů!

Ahojky holky!
Dneska jsem pročítala různé články ohledně spol.zdanění manželů. A chci se zeptat, rodičák se do toho nezapočítává, tím pádem nemám příjem a musím napsat nějaké čestné prohlášení a já vůbec netuším, jak to mám napsat.
Poradíte mi prosím?
Lilinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
9.2.06 18:39

Ahoj Lilinko,
pracuji u zdroje, takže úplně jednoduše:
Prohlašuji, že jsem po celý rok 2005 byla na mateřské dovolené a neměla
jsem jiné příjmy.
Jméno, příjmení, rodné číslo a podpis
To je všechno. Krátce, jasně, výstižně.
Tak zatím ahojky. Martina.

• Citovat
  • Upravit
120
9.2.06 23:30

Ahojky!
Mockrát děkuji. Napíši to tak.
Lilinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
414
9.2.06 23:53

Mně to taky dost trápí, protože je prý potřeba potvrzení zaměstnavatele o tom příjmu?? a já mám pozastavený živnostňák, takže žádného zaměstnavatele nemám. To si mám jít pro to potvrzení na finančák? Jsem z toho blázen :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
614
10.2.06 06:52

Ahoj,
a co se jit zeptat na financak, kam spadate? Myslim, ze pokud prijdete s usmevem a s pokorou :roll: , urcite vam radi poradi?
Jinak u zamestnanych maminek t.c. na materske je potreba zavolat do zamestnavateli a on by vam mel vystavit potvrzeni o prijmech.
 Eliska

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
10.2.06 12:57

Aprilko, ve tvém případě čestné prohlášení taky postačí a o tom pozastaveném ŽL se v něm taky můžeš zmínit. Pa M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2064
10.2.06 13:13

Makinko,ahojky,koukám,že taky pracuješ pro všechny,co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17026
10.2.06 13:16

ahojky,
taky jsem psala cestne prohlaseni a skoro jsem se trefila do toho,co napsala Martina :D -tedy jen jsem nenapsala,ze jsem byla na MD,ale ze jsem nemela zadne prijmy,rodne cislo a podpis. Snad to neva.
 Any

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
10.2.06 21:45

Potvůrko, chápu, že normálního člověka musejí ty papíry dost deptat :roll: :roll: :roll: :roll: . Mě občas taky. Tak se snažím pomoct :D :D :D . M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
326
10.2.06 21:49

A jak je to, když jsem rodičák pobírala až od 4.ledna ? Mám si na ty první 3 dny nechat něco vystavit zaměstnavatelem ? jak potom to zapíšu jako mé příjmy ?
Děkuji někomu znalému za odpověď.
 Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
10.2.06 22:06

A co jsi lenko dělala od 5. ledna? Jestli jsi nastoupila do práce, tak v potvrzení zd. příjmech máš uvedeno, že se týkají 01-12/05, takže nic neřešíš a nikde se to neuvádí. M. A nebo jestli jsi od 5. ledna neměla žádné zd. příjmy, tak napíšeš čestné prohlášení, že jsi za zd. období 2005 neměla žádné zdanitelné příjmy. M.
Jo, holky, jestli jste některá někde pracovala na dohodu o prov. práce nebo prac. činnosti a nepodepsala daň. prohlášení, tak tento příjem je srážkovou daní vyrovnán a nikam se do spol.zd.neuvádí. M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
326
11.2.06 21:46

Makinko, děkuji za odpověď, ale asi jsem se nepochopily, takže pokud ještě tady nakoukneš, tak se to pokusím ještě jednou vysvětlit. Od 1-4.12005 jsem ještě brala mateřskou od zaměstnavatele a od 5.1. jsem začala brát rodičák od státu = žádné příjmy. A já si nevím rady právě s těmi prvními 4 dny v lednu. :cry: Prostě jsem dostala od zaměstnavatele v lednu ještě nějaké 2000Kč a nevím, jak to tam mám zapsat, aby z toho nebyl nějaký průšvih.
Ještě jednou děkuji Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
11.2.06 22:22

Leni, mateřská od zaměstnavatele není žádný zdanitelný příjem, tudíž se neobjeví nikde v daňovém přiznání. Je pouze příjmem, který se započítává jako příjem manželky pro odpočet částky 21720 ročně na manželku (ten nesmí přesáhnout 38040, takže pokud jsi za rok neměla ještě nějakou nemocenskou nebo jiný zdanitelný příjem, tak si manžel může na tebe uplatnit slevu 21720 z daňového základu).
Takže se tě týká jen čestné prohlášení, jak je popsáno výše v této diskusi.
Pa Makina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
326
11.2.06 22:32

Ještě jednou mockrát děkuji.
Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek