Otáčení hlavičky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
294
9.2.06 14:44

Otáčení hlavičky

Čauky holky, máme 1 měsíc a doktorka na kontrole nám říkala, že mám sledovat, zda Berča nestáčí hlavičku na jednu stranu, jinak bych musela chvílema pokládat na opačnej bok, aby tam hlavička nepadala. Tak pořád pozoruju a lámu si s tím hlavu, neboť Berča většinou usíná s hlavičkou na jednu stranu, jinak mi to přijde docela v poho. Máte s tím zkušenosti? Neplaším zbytečně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6545
9.2.06 14:46

Nevím, jak spíte. Bára spala na boku a jen mi v porodnici řekli, abych jí ty boky střídala. Víc s tím asi nenaděláš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2239
9.2.06 14:56

Neboj, urcite by sis toho vsimla. To, ze usina s hlavickou na jednu stranu nic neznamena, pokud ji sama dobrovolne dava i na tu druhou. Pry se to potom pozna i podle toho, ze ma jednu stranu vic slehlou, ale ja jsem na tohle slepa.

Terik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
720
9.2.06 15:49

Ahoj,můj starší syn odmítal otáčet hlavu na obě strany,dokonce ani za zvukem. Čekala nás rehab. a Vojtova metoda. Za 2 měsíce byl OK. :D Začali jsme to řešit kolem 2až3měsíce,tak bych zatím neplašila. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1930
9.2.06 16:05

Vojta taky neustále preferuje jednu stranu. Upozorňovala jsem na to doktorku už od začátku, ale na rehabku nás poslala až ve 4 měsících. Vojtovu metodu cvičíme asi 3 týdny a rehabka říká, že vidí zlepšení.
Ale prý jsme klidně mohli přijít dřív. Čím dřív, tím líp… Nejmenší miminko, které cvičila, prý mělo 4 týdny.

A neboj se, že bys to nepoznala, u Vojty byl ten rozdíl do očí bijící…

Dadla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
9.2.06 18:10

Ahoj.

Nám bylo doporučeno od narození pokládat Radima střídavě na jednu stranu, na druhou a na záda. Jako prevence možným problémům se to vyplatilo, navíc se procvičovaly různé svaly.

Beruška

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
9.2.06 18:24

ahoj, my take mame hlavicku pri poloze na zadech porad na jedny strane. V cem spociva ta Vojtova metoda? Asi budeme muset take zacit cvicit. :wink:

Misa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2239
9.2.06 18:35

Na Vojtovu metodu jsou dva protichudne nazory. Uz tady na tohle tema probehlo strasne moc diskuzi. Ja jsem zastankyne teto metody, protoze nam pomohla. Odborne je to popsano na www.rl-corpus.cz. My jsme jezdili az do tohoto strediska i kdyz to trvalo hodinu.
Laicky receno, jde o cviceni, pri kterem tlacis na nejaky bod a druhou rukou nutis svalstvo se zapojit. Dite u toho ze zacatku place a to mnohe matky odradi. Nejvic kriku je u sestry pri predvadeni noveho cviceni. Doma uz se u cviceni obcas i smala. Dulezite je zacit, co nejdrive. Po 6 mesicich uspesnost lecby hodne klesa. Pokud jde jen o tu hlavicku, tak za par tydnu uz cvicit nemusite. U nas se k tomu pridala spousta jinych veci, ktere jsem na dceri videla i sama, ze nejsou normalni. Cvicili jsme 4 mesice a uz nas nesleduji.

Terik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
294
24.2.06 11:19

Berča na zádech pořád preferuje jednu stranu, na druhou ji však taky otočí, tak nevim, rodina mě ujišťuje, že je to v pohodě, že jí dává na obě strany, tak nevim. Budu radši dávat na druhej bok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.3.15 09:44

Ahoj holky. kdy se vám miminka začala otáčet hlavičkou za předměty? naší malý jsou 2 měsíce a nic moc. přijde mi že moc reaguje jen něky a hlavičkou taky otáčí jen když chce.

• Citovat
  • Upravit
965
17.3.15 11:19

Asi v měsíci a půl. Teď má dva a půl měsíce a hlavu si může vykroutit, jak chce pořád na něco koukat. Nejlepší jsou zásadně věci „za rohem“ :-) I první to tak měla, ale já mám celkem akční děti, takže možná je tvoje jenom klidnější a nespěchá :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí