Hrníček s pítkem - odkdy?

8276
9.2.06 12:38

Hrníček s pítkem - odkdy?

Akoj,
holky, odkdy už děti zvládají pít z hrnečku s pítkem? Jak to bylo u vašich dětiček? Já jen kojím, z lahve jsem nic nedávala, začnu až čajem při příkrmech od 6 měsíců. Nevím, zda mám ještě pořizovat lahvičku s dudlíkem nebo už hrníček???
A který hrníček z vaší zkušenosti je opravdu nekapací??? :idea:
A myslím, že jsem někde viděla i hrníček, na který se může dát i pítko i dudlík. Je to tak? A případně, kde na netu ho mají(nebo jaká značka ho vyrábí)?
Moc díky :wink:
 Alenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1234
9.2.06 12:50

Ahoj Alenko,
my jsme po skončení kojení (cca v 11 měsících, ale zkoušeli jsme to tak od 8 - bez úspěchu) přešli na láhev s dudlíkem (hlavně mlíko), ale velmi brzy jsem dudlík vyměnila za savičku.
Jde to u Aventu. Tam je stejná lahvička, stejný uzávěr, jen se může měnit dudlík za tvrdší savičky. Ty jsou bílá (měkčí, po dudlíku) a pak zelená (tvrdší). Když dítko zvládne tyhle savičky, může v klidu přejiít na hrníček.
Matýsek doteď pije mlíko z lahvičky s normálním dudlíkem, ale voud a čajík už ze zelené savičky. V noci mu ještě dávám bílou, snadněji se z ní pije.
Některé maminky tu doporučují vůbec s flaškou nezačínat, když se dlouho kojí, ale my jsme ji používali a přechod na tvrdší savičky probíhal bez problémů.
Co se týče toho nekapání, tak Avent trošku kape. Hlavně, když má bílou savičku a Matýsek s ní šmejdí po stole, tak je za chvíli úplně mokrej. Zelená už je lepší, ale když se s hrníčkem zatřese, kape taky.
Zatím nejtěsnější mi přijde hrneček od Tommee Teppee, ale ten je pro našeho Matýska zase dost těžký na sání. Maj ho na www.detskydum.cz
Tam najdeš i Avent
Tak uvidíš, co Ti poradí ostatní maminky.

M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8276
9.2.06 13:05

Našla jsem třeba tento, znáte ho někdo? Není tam psáno , zda je nekapací :? … http://www.mimibazar.cz/foto.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7708
9.2.06 13:08

ten hrníček vypadá že bude normálně kapací,ale nevím,měli jsme podobnej a kapal.
Jinak malej začal zkoušet z hrníčku někdy kolem 6m a od 11 už pil jen z toho velkýho NUK co nemá držátka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
9.2.06 13:34

Aaalenkooo tak tenhle Nuby, co máš na fotce, ten je normálně kapací a docela by se nám hodil. Ale já ho nechci, protože nejsou k němu náhradní pítka. Nuby prý dělá i nekapací hrnek s dvojím průtokem. Jinak co se týče nekapacích hrnků, mám postupně skoro všechno vyzkoušený :-). Všechny firmy mají pojistný ventil proti kapání vyřešen trochu jinak, a většinou dost neprakticky, protože se nedá kloudně vymývat. Také více či méně brání v pití, což některé děti nejsou schopny akceptovat a raději nepijí. Dobře se vymývá třeba Avent, Nuk Magic, ještě ujde TommeeTippee Easiflow nebo Bébé-jou nekapací. Ale ten Nuk se těžce pije, ten TommeeTippee je zase cítit gumou a musí se při pití skousávat pítko, Bébé-jou šíleně teče a těžko se pije. (Většina nekapacích stejně trochu teče). Ještě tak nejlepší, co se týče sání i údržby i použití na procházkách, se mi jeví Avent, pokud chceš nekapací. Já bych spíš chtěla kapací, protože ty nekapací se mi neosvědčily (ono se z nich „nepije“, ale „saje“, což nám vadilo). Jenže potřebuju kapací jen trochu (ne tekoucí proudem), to zas už by dítko kuckalo. Zaklapovací pítko nechci, kvůli vymývání. Takže mi zbývá asi malá neperlivá voda Rajec s tím vyhlášeným modrým ventilovým pítkem a do pusinky to z toho ventilu podle potřeby vymačkávat (protože pet lahev je měkká, ventil nevadí). Mně přijde po všech těch experimentech, že pokud chceš vyloženě nekapací, tak do Aventu je to dobrá investice, že nemá smysl zkoušet nic jiného, protože jsou to jen napodobeniny, dost nedokonalé. Z Aventu se nejlíp pije, teče jen trochu někdy vůbec, lze běžně na každém rohu dokoupit náhradní pítka a dobře se vymývají. Jo a je na závit, takže když upadne, nerozletí se.

Hrnková maniačka

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
9.2.06 13:40

Při kojení je podle mě lepší děti učit rovnou pít, ne sát. Klidně od začátku příkrmů. Hrn. maniačka podruhé :-)

• Citovat
  • Upravit
106
9.2.06 13:55

Ahoj Alenko,
my jsme plně kojily do 6 měsíce, pak jsem pomalu začala s příkrmy. Malou jsem na láhev s dudlíkem naučit chtěla, ale nevěděla co s tím. Takže jsme ji odložily a naučila se pít hned z hrníčku s pítkem. Teď jen když u někoho tu láhev vidí tak ji chce, ale kouše ji, protože neví, že z toho taky může něco téct.
 Cate

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8276
9.2.06 13:56

Hrníčková maniačko :lol: , já se v tom vůbec neorientuju :? , tak to chci právě zjistit. Jak a s čím začít v těch 6 měsících, jestli kapací, nekapací hrneček?! :idea:

CATE - a jaký hrneček, nekapací nebo obyčejný? :?
 Alenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
9.2.06 13:59

Ahoj! Tak já doporučuji hrníček Tommee Tippee. Neřekla bych, že je náročný na sání. Ba naopak. Spíše jde o to, že někdy déle trvá, než prcek přijde na to, jak z něj pít. Po stisknutí pítka dásněmi či zoubkami to normálně teče.
Náš malý se z něj naučil pít asi kolem devátého měsíce. Dávali jsme mu ho už dřív, ale spíš si s ním jen hrál. Do té doby pil převážně MM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
9.2.06 23:35

Ahoj Alenko,
použily jsme nekapající hrneček Baby ono, i když je čaj teplý, tak sice trochu ukápne :x, tak zkus lepší. Jinak si myslím, že záleží na chuti to neustále zkoušet, protože to jde trošku hůř. Nám se to podařilo asi až po 2 - 3 týdnech. Jinak se omlouvám za nedostatečnou odpověď :?
 Cate

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
9.2.06 23:58

U starsi dcery jsme vyzkouseli snad milion lahvicek a hrnicku - a skoncili jsme u nekapajiciho Aventu.
Mladsi jsem na nic jineho neucila. Je ji sedm mesicu a pije z nej naprosto bez problemu - ucila se to „jen“ dva mesice. Kojene deti holt pit neumi, no :) Paradni je, ze ji muzu dat hrnicek na hrani - ona si hraje, mava si s nim, obcas se napije a az na par kapek je to v pohode.
Avent je sice dost drahy, ale asi nejlepsi!
 Lesina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
10.2.06 00:23

Tak tohle téma se mi docela hodí, protože já mám s prckem bumbací problém - skoro nepije. Byl plně kojený do 6,5 měs. , nedávala jsem mu ani čaj, nic, takže se nenaučil pít z lahvičky a dosud - je mu 10 měsíců - se vlastně nenaučil pít z ničeho jiného. Asi mu málo nabízím - ale když mu ukážu hrnek, začne ho odstrkovat a prostě nechce. Z nekapacího aventu to vůbec nemělo smysl, protože z hrníčku nic neteče a on nějak nepřišel na to, že by se měl napít. Když pije (u násto znamená 2 malinké doušky), tak normálně z hrnku, nebo z hrníčků s pítkem z Ikei - které ale tečou.
Co Vašim mrňousům chutná na pití?
Díky, Pavli

• Citovat
  • Upravit
85
10.2.06 00:26

Nepřihlásila jsem se, až teď, papa

Pavli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
10.2.06 08:09

Aaalenkooo kojené děti většinou vůbec nevědí, co s nekapacím hrníčkem dělat a navíc třeba ani nemusejí mít žízeň, protože mají dost vody z příkrmů a od maminky z mlíčka, začnou mít žízeň až třeba v létě až po jednom roce apod… Já mám děti tři a bylo to tak, že dřív byly k dostání jen kapací hrnky. Naučit pít nebylo náročné, protože když se hrnek naklonil a dítko mělo žízeň, prostě si jednou upilo a od té doby začalo pít. Pokud již třeba dříve pilo ze lžičky, snadno se přešlo na hrnek. Jenže všude byla z kapacích hrnků potopa, pokud jsem nesledovala děcko jako ostříž. Tím pádem bylo horší cestování a procházky, protože se muselo pořád chodit s hrnkem v ruce, aby se nepřeklopil, a nebo dolévat těsně před pitím z utěsněné lahve třeba od přesnídávky :-). Takže kapací hrnky jsou fakt prima, ale ne na naučení principu pití (naučení viz. dále). A dřív či později se stejně batole bude potřebovat naučit sát například z tatínkovy sportovní láhve apod., takže nevidím žádné negativum naučit dítko po naučení principu příjmu pití přeučit na sání z nekapacího hrnku.

Takže naučit dítko pít lze ze lžičky či z kapacího hrnku či z nekapacího hrnku s dočasně vyndaným ventilem(lze u Aventu) či z pítka Rajec, kdy se zkrátka do pusinky nějakým tímto způsobem vpraví pití :-). Nebo zvláštní případ - pro kousací typy dětí, co všechno ožužlávají, ty se dobře naučí z TT Easiflow, neboť po zkousnutí pítka mu pití vystříkne do pusinky. (Ale ten TT Easiflow mi připadá zkůli růstu zoubků naprosto nevhodný na trvalé pití!) Pak, když dítko jeví zájem o pití, tak se může přejít na výuku sání z nekapacího hrnku. Prakticky je to ale tak, že některé děti pít z nekapacího hrnku s malým průtokem jsou líné, a ani se jim nedivím. Pro tyto případy ale existují hrnky s brčkem či u Aventu Sport pítko s velkým průtokem či klasické normální hrnky nebo to pítko na pet lahvi Rajec.

Pozor kvalita nekapacích hrnků se různí a nedovedu si představit trvale pít KVŮLI RŮSTU ZOUBKŮ z tvrdých více či méně kulatých pítek nebo z měkkého ale se stále zkousnutými zoubky (TT Easiflow). Kvůli růstu zoubků je určitě nejlepší Avent s bílým pítkem. Kvůli učení také, protože se dá snadno vyndat membrána a naučit tak dítko pít. Až se to naučí, membránu vrátit. Pokud by s membránou odmítalo sát a málo pilo, i když z Aventu to jde asi nejsnáze ze všech nekapacích hrnků, lze dokoupit Avent Sport pítko s opravdu velkým průtokem nebo prostě používat ten hrnek trvale bez membrány (ale počítat, že pak teče nejen z pítka proudem, ale i různě kolem závitu, protože na tohle vyndání membrány není uzpůsoben). Zdraví a úspěchy přeje Maniačka

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
10.2.06 08:14

Oprava :oops:

Takže NEKAPACÍ hrnky jsou fakt prima, ale ne na naučení principu pití .

Maniačka

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí