Kaše k večeři - bolí bříško?

1720
26.7.11 09:08

kaše k večeři - bolí bříško?

Malému je 10,5 měsíce a máme docela problém se spaním, často se budí, kroutí se a je schopný řvát i hodinu a půl (ne každou noc, ale občas se zadaří). Chci zkusit dát k večeři něco jiného než kaši - jestli je to tím, potíž je v tom, že nevím co. Sice kojím, ale připadá mi, že s výjimkou ranního kojení si spíš cucne na žízeň, takže toho už moc nevypije, kojím jen v noci (2× - 4×), ráno a vyjímečně před spaním. Proto nechci přijít o kaši jako o mléčnou dávku. Jinak má k svačině ovoce, v poledne masozeleninu a odpoledne jogurt. Zuby ještě nemá :roll: , takže chleba s něčím asi ne. Je hodně blbý nápad dát kaši k obědu a večer zkusit tu masozeleninu?
Možná že náš problém není v kaši, ale chci to rozhodně zkusit, jestli to nebude lepší. Kaší jsem zkusila hodně druhů a nepřipadá mi, že by se to v noci nějak výrazně lišilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
594
26.7.11 09:38

:mavam: :mavam: :mavam:
Ahoj.
Já dávám kaši jako odpolední svačinu a k večeři dávám rozmačkaný banán s jablkem, nektarinkou a nebo nějakým dalším ovocem. Záleží co mám doma.
Případně udělám kaši o dost řidčí a rozmačkaný banán dám do ní. Tuhle variantu mi snáší lépe, než samotnou kaši.
Kaši na noc nedávám vůbec. Malej po ní plakal a v noci se hodně budil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
26.7.11 09:55

Mě tak napadá co vyzkouset od Nestlé Mlíčko s kaší?nevim,ale není to třeba tak těžký jako samotná kaše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
607
26.7.11 09:59

Já nevím-maso na noc-aby se nekroutil ještě víc. Co zkusit dát kaši dříve-kolem šesté a pak jen dokrmit mlíčkem?Nebo zkusit prebiotika nebo kapky na prdíky?
Anebo pak jenom zeleninu-s přílohou(rýže,pohanka,jáhly apod.)-ale bez masa.Z vlastní zkušenosti totiž nevím-děti kaši na noc dlabaly bez problémů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1720
26.7.11 10:05

Ferum: :mavam: to není špatný nápad, akorát odpoledne jsem většinou někde venku, tak venku by se to docela špatně připravovalo, ne? Jak to řešíš?

Marky M: to jsem nezkoušela, jaký je v tom rozdíl? Není to prostě jen řidší kaše?

Minutet: nenapadlo mě, že maso by mohlo taky působit problémy :oops: . Akorát nevím, kam bych to maso měla dát, kdybych dala jen zeleninu s přílohou a zase na druhou stranu, kdybych dala k obědu masozeleninu a večer zeleninu s přílohou, tak příjdu o tu mléčnou dávku a to nechci. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
26.7.11 10:08

Marky M: to jsem nezkoušela, jaký je v tom rozdíl? Není to prostě jen řidší kaše?

Nevim právě :nevim: ale vim,že naše malá když byla mladší tak z kaše jí bolelo břicho a z Mlíčka s kaší ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
594
26.7.11 10:22
evi.an píše:
Ferum: :mavam: to není špatný nápad, akorát odpoledne jsem většinou někde venku, tak venku by se to docela špatně připravovalo, ne? Jak to řešíš?
Řeším to různě. Buď koupím hotovou kaši, ale to jen pokud někam jedu.
Ale většinou udělám kaši, smíchám s ovocem, dám do skleničky nebo zavírací krabičky a venku mu to dám.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12429
26.7.11 10:45

Malýmu je 6,5měs a taky má večer kaši.Někdy spí, někdy se kroutí ale celou noc teda ještě nespal.Díky za tip na mlíčko s kaší, vyzkouším to :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
26.7.11 10:51

My řešily stejný problém do cca 11 měsíců. ještě než jsem odstavila dělala jsem to behem dne tak, kojeni, ovoce, zelenina, jogurt, kase a kojeni, ale porad se mi v noci hodne budil, mel prdiky, tak jsem misto kase zacala dávat mléko Nutra Defenc, nejdriv mi sunar bojkotoval, ale ted uz jsem ostavila uplne, malej pije sunar 2× denne 200ml rano a vecer a díky tomu mi spí celou noc :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2616
28.9.11 04:03

Ahojky, mě ještě napadá, ty mamino, nedáváš si ostré jídlo? Z toho se mi malá kroutí moc a já si pak vyčítám, co jsem zase snědla :think: Ono se to nezdá, ale stačí trocha pepře nebo kari a mimča to dost špatně snáší :wink:
Jinak já k večeři měním jídla - kaši moc teda nechceme, takže dám třebas ovocnou přesnídávku a rohlík, nebo trochu nudlové polívky, když ty nudle rozvaříš, tak je fakt nemusí ani kousat :-) V tom je teda i rozvařená zeleninka jako mrkev apod. No jinak dávám i jogurt, ale ovocnej, bílej mi odmítá. Některé mamči dávají i bramborovou kaši. Jinak třebas chleba s máslem, ale my už máme teda čtyři zuby :-)A před spaním kojíme. V noci kojíme dvakrát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1479
20.3.17 09:15

@evi.an.x Mně tedy rikala dr ze masozelenina na noc muze byt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie