Kaše k večeři - bolí bříško?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
kaše k večeři - bolí bříško?
Malému je 10,5 měsíce a máme docela problém se spaním, často se budí, kroutí se a je schopný řvát i hodinu a půl (ne každou noc, ale občas se zadaří). Chci zkusit dát k večeři něco jiného než kaši - jestli je to tím, potíž je v tom, že nevím co. Sice kojím, ale připadá mi, že s výjimkou ranního kojení si spíš cucne na žízeň, takže toho už moc nevypije, kojím jen v noci (2× - 4×), ráno a vyjímečně před spaním. Proto nechci přijít o kaši jako o mléčnou dávku. Jinak má k svačině ovoce, v poledne masozeleninu a odpoledne jogurt. Zuby ještě nemá
, takže chleba s něčím asi ne. Je hodně blbý nápad dát kaši k obědu a večer zkusit tu masozeleninu?
Možná že náš problém není v kaši, ale chci to rozhodně zkusit, jestli to nebude lepší. Kaší jsem zkusila hodně druhů a nepřipadá mi, že by se to v noci nějak výrazně lišilo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
![]()
Ahoj.
Já dávám kaši jako odpolední svačinu a k večeři dávám rozmačkaný banán s jablkem, nektarinkou a nebo nějakým dalším ovocem. Záleží co mám doma.
Případně udělám kaši o dost řidčí a rozmačkaný banán dám do ní. Tuhle variantu mi snáší lépe, než samotnou kaši.
Kaši na noc nedávám vůbec. Malej po ní plakal a v noci se hodně budil.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě tak napadá co vyzkouset od Nestlé Mlíčko s kaší?nevim,ale není to třeba tak těžký jako samotná kaše.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já nevím-maso na noc-aby se nekroutil ještě víc. Co zkusit dát kaši dříve-kolem šesté a pak jen dokrmit mlíčkem?Nebo zkusit prebiotika nebo kapky na prdíky?
Anebo pak jenom zeleninu-s přílohou(rýže,pohanka,jáhly apod.)-ale bez masa.Z vlastní zkušenosti totiž nevím-děti kaši na noc dlabaly bez problémů.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ferum:
to není špatný nápad, akorát odpoledne jsem většinou někde venku, tak venku by se to docela špatně připravovalo, ne? Jak to řešíš?
Marky M: to jsem nezkoušela, jaký je v tom rozdíl? Není to prostě jen řidší kaše?
Minutet: nenapadlo mě, že maso by mohlo taky působit problémy
. Akorát nevím, kam bych to maso měla dát, kdybych dala jen zeleninu s přílohou a zase na druhou stranu, kdybych dala k obědu masozeleninu a večer zeleninu s přílohou, tak příjdu o tu mléčnou dávku a to nechci. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Marky M: to jsem nezkoušela, jaký je v tom rozdíl? Není to prostě jen řidší kaše?
Nevim právě
ale vim,že naše malá když byla mladší tak z kaše jí bolelo břicho a z Mlíčka s kaší ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
evi.an píše:Řeším to různě. Buď koupím hotovou kaši, ale to jen pokud někam jedu.
Ferum:to není špatný nápad, akorát odpoledne jsem většinou někde venku, tak venku by se to docela špatně připravovalo, ne? Jak to řešíš?
Ale většinou udělám kaši, smíchám s ovocem, dám do skleničky nebo zavírací krabičky a venku mu to dám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Malýmu je 6,5měs a taky má večer kaši.Někdy spí, někdy se kroutí ale celou noc teda ještě nespal.Díky za tip na mlíčko s kaší, vyzkouším to ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My řešily stejný problém do cca 11 měsíců. ještě než jsem odstavila dělala jsem to behem dne tak, kojeni, ovoce, zelenina, jogurt, kase a kojeni, ale porad se mi v noci hodne budil, mel prdiky, tak jsem misto kase zacala dávat mléko Nutra Defenc, nejdriv mi sunar bojkotoval, ale ted uz jsem ostavila uplne, malej pije sunar 2× denne 200ml rano a vecer a díky tomu mi spí celou noc ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky, mě ještě napadá, ty mamino, nedáváš si ostré jídlo? Z toho se mi malá kroutí moc a já si pak vyčítám, co jsem zase snědla
Ono se to nezdá, ale stačí trocha pepře nebo kari a mimča to dost špatně snáší ![]()
Jinak já k večeři měním jídla - kaši moc teda nechceme, takže dám třebas ovocnou přesnídávku a rohlík, nebo trochu nudlové polívky, když ty nudle rozvaříš, tak je fakt nemusí ani kousat
V tom je teda i rozvařená zeleninka jako mrkev apod. No jinak dávám i jogurt, ale ovocnej, bílej mi odmítá. Některé mamči dávají i bramborovou kaši. Jinak třebas chleba s máslem, ale my už máme teda čtyři zuby
A před spaním kojíme. V noci kojíme dvakrát.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@evi.an.x Mně tedy rikala dr ze masozelenina na noc muze byt
- načítám...
- Citovat
- Zmínit