Málo mlíka - špatná máma?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
málo mlíka - špatná máma?
Ahoj maminky spolubojovnice!
Asi se potřebuju vypovídat nebo co a zjistit, že v tom nejsem sama. Sama, která bojuje a stejně nic nevybojuje:)
Už od porodnice bojujeme s mlíčkem. Prvních asi 8 dnů nebylo vůbec, pak se úspěšně spustilo a přešli jsme od UM na mlíčko.
Jenže asi po měsíci opět boj. Nemusím přikrmovat často, ale 1×-2× denně to musí být. Jinak je řev a řev, a vztekání. Nedělám nic jinýho než jen chodím, chovám, konejším,přikládám…
Nevzdávám to, snažím se odsávat, dokrmovat mým odstříkaným..jenže toho je bohužel taky málo..z obou prs vytáhnu 80ml..a to už musí být.
Neustále otázky všech jestli kojím, rady jak to udělat abych kojila, doktorka se na mě dívá jak na exota, že proč ji dokrmuju, když přibrala dost.
Jenže pokud nedám příkrm, není žádnej spánek a jen řev a řev a řev.
Jakmile jí dám příkrm(a to fakt dávám pouze 1×-2× a to jen 90ml a jsou nám 3 měsíce!!) , tak je to najednou hodnej andílek, kterej sám usne v postýlce a je usměvavá a zlatá.
Tak nevím…snažím se, kojit se rozhodně nechystám přestat, ale je to boj!!!Jsem proto špatná máma?Všichni se na mě dívají jak kdybych za to mohla. Každý holt nemá to štěstí… snad je důležitější abychom byly spokojené hlavně my dvě.
Taky s tím některá bojujete???
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj,
hele, klid
Kojení ještě z nikoho super matku neudělalo
U prvního dítka jsem se hroutila, pořád jsem brečela, že nekojím a bylo to na nic… U dalších dětí jsem s UM byla smířená a bylo to úplně v klid. Důležité je, že miminko bude na UM spokojené, najezené (UM přece není jed
) a ty budeš spokejná s miminkem.
Je důležité spokejné miminko i maminka. Tak klid a na ostatní se vykašli
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A proč bys měla být jako špatná máma? Já tě spíš obdivuju, žes to tak slouho vydržela. Já jsem přikrmovala hned od porodnice a kojila jsem s dokrmem do 2 měsíců. Proč by měla být špatná máma, která dává UM? Není nad spokojené a napapané miminko a klidnou mamču.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Presne jak pise Fragola a Anabelka, nenapsala bych to lepe.Ja se dva mesice stresoval a kojenim á 2hodiny Gita rvala a rvala a rvala.Po dvou mesicich jsem musela ze zdrav.duvodu kojeni ukoncit. Gita na nutrilonu vpohode prezrana, spokojena. Ja jen, vykaslat se na debilni reci a kecy ostatnich, proste to udelat jak se citis, proc se trapit za kazdou cenu? kdyz to nejde,zkusit treba el. odsavacku a prikrmovat,kdyz to nepujde tak UM. hlavne se nestresovat!'Hlavni je abys byla ty v klidu , ne se stresovat kvuli kojeni. Nejsi spatna matka v zadnym pripade!
Příspěvek upraven 25.07.11 v 21:29
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj maminko,taky jsem s im bojovala,ale byla jsem vystresovana jak ja tak mala.Nakonec jsme zkoncili na UM a je klid.Mozna bys o tom mela taky premyslet,budete pak spokojene obe a jestli Ti mala prospiva,tak se zbytecne netrap.Hodne stesti.A rozhodne nejsi spatna mama.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No to já bych pak taky musela být špatná máma
Kojila jsem úspěšně necelé tři měsíce, od té doby taky 1× - 2× denně přikrmuju. Na noc vždycky (jinak bych se nevyspala
) a pak jak kdy, když třeba někam jdeme na delší dobu, beru sebou jednu dávku UM vždycky. Doma se spíš snažím přikládat, ale pokud je pořád nevrlej, tak mu dám UM i doma. Napucne se pak je vysmátej a vydrží si třeba i hodinu hrát sám pod hrazdičkou a tak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jo a odsát 80 ml, tak to máš ještě dobrý. Já už teď teda neodsávám, ale když jsem se o to tehdy ještě před zavedením UM pokoušela, tak jsem během čtvrt hodiny odsála max. 20 ml ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já vám tak moc všem děkuju za podporu a za vaše zkušenosti… Asi to nebudu tak hrotit. Malá je tak úžasná, když je spokojená…tak proč trápit sebe i ji..
A na dotěrný dotazy proč nekojím se budu muset naučit rázněji odpovídat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U první dcery jsem měla taky problémy s kojením.Malá byla takové drobátko a pořád spala a mléka si jenom pokaždé trošku cucla a zase usla.Dokonce jsem jednou malou kojila před doktorkou a ta kydž zjistila, že vypila jenom 40 ml, tak mi řekla, abych jí dokrmovala tenkrát Hamilonem.Spadla mi váhově z 2890g na 2500g Ono je to taky dáno genet.Nás mamka kojila asi tři měsíce.Já malou asi měsíc a půl a malého tři a půl.U malého bylo, tak řídké, že mu to nestačilo a to jsem večer odsála i 150 ml, ale nestačilo mu to.Špatná matka není ta co nemá mléko, ale ta co dítě nechce a nebo se o něj špatně stará, ale ty to rozhodně nejsi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pet-rus-ka píše:
Já vám tak moc všem děkuju za podporu a za vaše zkušenosti… Asi to nebudu tak hrotit. Malá je tak úžasná, když je spokojená…tak proč trápit sebe i ji..
A na dotěrný dotazy proč nekojím se budu muset naučit rázněji odpovídat
Já vždycky říkala: „Nekojim protože nekojim
“ A je to ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
to s tou špatnou mámou jsi nemyslela vážně, že ne!
to byl jen takový výkřik do tmy, aby to bylo efektivnější, viď. Tyhle myšlenky jsou asi normální chvilková depka, ve který se teď brodíš, nejsi první ani poslední, taky mě tyhle praštěný fráze napadaly, když jsem neměla co kojit a začínala s dokrmováním. Každýmu holt není zhůry dáno, už ve středověku to paničky řešily tak, že si najímaly kojnou, takže tyhle problémy byly, jsou a budou.
Ale taky jsem to zprvu brala jako osobní selhání, že to dítě neukojím, dokonce když jsem dávala flašku, tak jsem měla pocit skoro jako bych ji trávila. No blbec no ![]()
Hoď se do klidu. Před třiceti lety by na tebe koukali jako na exota, že vůbec kojíš, tak se nenech unést, dokrmuj, hlavně že bude dítě spokojené, ju? ![]()
Příspěvek upraven 25.07.11 v 21:45
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
kašli na to dej UM, bude klid, mimi bude spát a nebude ječet a ty budeš taky v poho
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Petrusko, já se snažím taky bojovat, ale moc mi to nejde. Malej od porodky ode mne saje málo, takže už v porodce to bylo s dokrmem, aby přibíral. Taky když dostal dokrm, tak byl pak hooodně spokojenej
takže nám budou 2 měsíce a snažím se kojit (vezme si max 40ml) a pak pokaždé dokrmuji (v noci to teda zatím zvládáme bez dokrmu a dělám dokrm až ráno v 6hod). Trápí mne to taky, že nekojím plně, ale nedá se nic dělat. Po dokrmu je pak malej napapanej a spokojeně spí, tak ho přece nenechám hladovět a trápit se. Navíc výhoda UM je, že se fakt dá lahvička strčit kdekoli a kdykoli, narozdíl od kojení. TO my už dali lahvičku xkrát venku na lavičce, v restauraci, v zoo no prostě všude možně
bez ohledu na počasí. Navíc se dá nakrmit z lahvičky na stojáka u kočáru, narozdíl od kojení
Určitě špatná matka nejsi, hlavní je spokojené dítko
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Petrusko, já sice oba kluky kojila a kojim (teda ted´už jen toho mladšího
) ale chci tě podpořit, jelikož v mym okolí se na mě zas všichni dívaj divně, že kojim a že staršího syna sem kojila do jeho 20 měsíců ......takže si prostě nevybereš ![]()
taky je zajímavý, že když bych potřebovala odsát do zásoby, jelikož budu muset odjet na jeden den na zkoušku, takže nebudu k dispozici tak prostě ani prd max.tak 20 ml - prostě malej to má akorát, takže když z toho ty dostaneš 80 ml, tak seš prostě dobrá ![]()
navíc někdy to holt nejde …moje kamarádka se takhle trápila u prvního syna a chvíli trvalo než se přešlo na UM, ted´u druhýho se situace opakovala a už byla klidnější a přešlo se dřív .....a co jako se kvůli tomu nezbláznim ne a že bys měla bejt špatná máma
, ale prosim tě, mámu přece dělaj jiný věci ![]()
prostě tyhlety kecy nepouslouchat, pouštět jednim uchem dovnitř a druhym ven, protože nejdůležitější je aby bylo spokojené miminko i maminka ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pet-rus-ka píše:
A na dotěrný dotazy proč nekojím se budu muset naučit rázněji odpovídat
tady byl dobrej denicek na tohle tema
https://www.emimino.cz/…ekojis-8000/#…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit