Kaše na noc - poměr

335
26.8.21 07:17

Kaše na noc - poměr

Ahoj maminky, napadlo mě, pokud třeba prckovi nebude stačit dávka kaše na noc 150 ml/45 g prášku (Sunar), je možné přidat více vody + prášek? Nebo by se to dělat nemělo?

Děkuji za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
mackA159
26.8.21 07:20

Ano můžeš. Přídavej podle toho jakou konzistenci chceš mít.

• Citovat
  • Upravit
335
26.8.21 07:23

@mackA159 takže mužu třeba mít 200 ml vody a např. 60 g prášku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
867
26.8.21 07:57

Nám doktor říkal, že kaše na noc by neměla být vůbec, že je zbytečně těžká. Ono teda samozřejmě záleží na věku dítěte. Ale jinak si myslím, že není problém ji nastavit, pokud zachová poměr vody a prášku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14127
26.8.21 08:59
@solip píše:
Nám doktor říkal, že kaše na noc by neměla být vůbec, že je zbytečně těžká. Ono teda samozřejmě záleží na věku dítěte. Ale jinak si myslím, že není problém ji nastavit, pokud zachová poměr vody a prášku.

To prece zalezi na diteti :nevim: pediatri navic rikaji kazdych 10 let neco jineho 8)

Starsi se zacal v noci budit, tak dostaval naredenou kaši, tak se napucnul a byl v klidu. Mladsimu to nedelalo dobre, byl neklidny, tak ji dostaval rano. Nesnasim univerzalni rady :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35711
26.8.21 09:02

My jsme dělali buď ridkou do flašky, kde jsme udělali trošku větší dirku aby to teklo a nebo pak hustou na lžičku. Vzdycky podle oka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
26.8.21 09:04

No kaše je na noc zbytečně těžká, Když ji dáš hodně, tak miminko může bolet břicho. Ale jinak já se teda množstvím na návodu nikdy neřídila, udělala jsem množství od oka, prisypala ten prášek, aby byla dobrá konzistence a hotovo, když bylo málo, tak sem ještě pridelala další.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
26.8.21 09:19

@Lelanda99 Nikdy jsem neřešila poměr. Prostě jsem od oka nalila vodu, přisypávala kaši, dokud mi přišla hustá tak akorát. Co jsem potom u kamarádek zjistila, každá má to své „tak akorát“ při jiné hustotě. Za mě je to asi jedno, prostě tak, aby to prckovi šlo papat.

@solip Mně žádný doktor neřekl ani ň, že dávám na noc kaši. Ale z vlastních zkušeností musím uznat, že jak je kaše hodně sladká, má velký přísun energie, tak se synovi nechtělo spát. Při prvních příkrmech jsem to nepozorovala, ale potom jsem nechápala, proč vždycky večer začal tak řádit. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
867
26.8.21 09:27

@FlorenceF Jenkins tak promiň, že rozdávám univerzální rady. Napsala jsem to, co nám říkal pediatr. Nevidím na tom nic spatneho🤷‍♀️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
335
26.8.21 10:18

Díky holky, jsem v tomto nováček, tak se radši ptám :) uvidíme, jak se to chytne u nás. Malý je jedlík a UM už ho bohužel nezasytí. Tak přemýšlím, že ji zkusím a uvidím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14127
26.8.21 10:21
@solip píše:
@FlorenceF Jenkins tak promiň, že rozdávám univerzální rady. Napsala jsem to, co nám říkal pediatr. Nevidím na tom nic spatneho🤷‍♀️

To nebylo na tebe ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kolicek95
26.8.21 12:06

Dávám od oka, dávám k večeři. Kojí se v noci furt stejně. Mně teda kaše moc těžká nepřijde, když si jí dám sama k snídani, tak mám vždy do hodiny hlad :D, pro mě je to nejlehčí snídaně, co snad může být, tak jsem celkem v klidu i u dítěte.

• Citovat
  • Upravit
37131
26.8.21 12:09

@Kolicek95 taky záleží jakou dáváš kaši :D sobě k snídani asi nedáváš ty miminkovske instantni ne? :D navíc snídaně je něco jiného než večeře, ta kaše ti spíš nastartuje, doplní energii a zaplacne žaludek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kolicek95
26.8.21 15:37
@Kriss Tina píše:
@Kolicek95 taky záleží jakou dáváš kaši :D sobě k snídani asi nedáváš ty miminkovske instantni ne? :D navíc snídaně je něco jiného než večeře, ta kaše ti spíš nastartuje, doplní energii a zaplacne žaludek.

Ale to složení je pořád stejné, mléko a obilnina. Já si dopřeju navíc hodně másla a cukru :lol:. A jak říkám, mně rozhodně žaludek nezaplácne. :D Já si trochu myslím, že ty kaše k večeři jsou zbytečně démonizované, ale každé dítě je samozřejmě jiné, někomu asi fakt večer sedět nemusí.

• Citovat
  • Upravit
37131
26.8.21 16:15

@Kolicek95 tak někdo dělá kaši jen z vody bez mléka, třeba já mléko nesnesu a i tak mě kaše po ránu zaplacne na celé dopoledne :D když si představím chudáka miminko mít tu kaši ještě o to mléko sytější, tak by mi v noci bylo taky pěkně zle :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí