Jake pouzivate “zdrave” korenici smesi pro deti?

Anonymní
18.8.21 21:00

Jake pouzivate “zdrave” korenici smesi pro deti?

Ahojte, zajimaji me tipy na koreni vhodne pro deti. Syn 14m uz ochutnava nekdy nase jidlo, ale pouzivam obcas klasicke smesi na dochuceni (grilovaci koreni, nekdy bujon). Pouzivam koreni malo, i malo solim, takze snad mu to parkrat neublizilo, ale rada bych to vymenila za zdrave smesi, prece jen v tech vitanach a maggich je jeste buhvico.

Budu rada za kazdy tip. :palec:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1709
18.8.21 21:01

Sonnentor, ale je dražší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
18.8.21 21:08

Směsi že supermarketu prakticky nepoužívám (občas nějakou dostanu a tu pak mám minimálně pět let :mrgreen: ).

Kupuju si jen speciální směsi od Antonína, na různá „cizokrajná jídla“, ale tím krmíme až větší děti.
S batolatama jsme si úplně v klidu vystačili s červenou paprikou, kmínem, římským kmínem, pepřem, česnekem, majoránku, tymianen, rozmarýnem, petrželkou, koprem, kurkumou, bojovým listem a novým korenim. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
18.8.21 21:08

Sonnentor nebo Horalka, ta stojí pár korun.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22958
18.8.21 21:09

Já jsem používala hodně všelijaké bylinky, sůl s mírou a bujony vůbec v tomto věku, dělala jsem si třeba domácí vývar a zamrazila..A jinak bio bujony a hlídat složení. Občas koupím zeleninový vývar z dmka a takových věcí je více.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20926
18.8.21 21:14
@Anonymní píše:
Ahojte, zajimaji me tipy na koreni vhodne pro deti. Syn 14m uz ochutnava nekdy nase jidlo, ale pouzivam obcas klasicke smesi na dochuceni (grilovaci koreni, nekdy bujon). Pouzivam koreni malo, i malo solim, takze snad mu to parkrat neublizilo, ale rada bych to vymenila za zdrave smesi, prece jen v tech vitanach a maggich je jeste buhvico.Budu rada za kazdy tip. :palec:

Stačí se dívat na složení ne? Nekupovat nic se solí a různý podravky, bujony apod. srajdy. A určitě mu to neublížilo, neboj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2806
18.8.21 21:15

Grešík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2250
18.8.21 21:18

Cokoliv kde neni sul a glutamat. Jinak je to fakt jedno v malym mnozstvi je to spis fajn, ze to dite ma tu chut pestrejsi a hlavne uz to neni to jidlo jen slichta, ale i neco co muze rozvijet chutovy poharky :)
Jako nejidealnejsi je proste koupit jednodruhovky a ty pridavat. Kazdopadne do google si zadej koreni bez soli a vyjede ti toho dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.8.21 21:20

Staci cerstve bylinky a koreni v zakladnich variantach, ne ty presolene namichane smesi :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42775
18.8.21 21:21

Od Antonína nejvíc chutná Bejby gril

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
18.8.21 21:28

Vadi tam hlavne glutamat, koukej na slozeni.

Ja si teda vystacim v zakladu s par druhy - himalajska sul, sladka paprika, kmin, bazalka, oregano, majoranka, muskatovy orech, skorice, nove koreni, bobkovy list.
Spoustu jidel udelas chutne uz tim, ze maso i zeleninu na zacatku orestujes.
Pripadne zeleninaje lepsi pecena, nez uvarena (pecu priklopene a lehce podlite).
Plus do polevek a omacek je fajn domaci dlouho tazeny vyvar, staci predem namrazit.
A dochucovat i olivacem nebo kouskem masla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30324
18.8.21 21:30

Mícháme si kořenící směsi sami doma. Dáváme méně soli a je to pak bez glutámátu atd. Bujony nepoužívám, vývar si dělám sama. Bylinky si suším ze zahrádky, co mi vyroste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14697
18.8.21 21:35

Ty hotové směsi se strasne rychle přejí, fuj. Přestala jsem to používat a jsem rada. Dali jsme to jen dvakrát nebo třikrát na maso ke grilování a i tak už to nemuzu ani cítit. Úplně stačí jako zaklad sůl, pepř a pak ještě neco (jednodruhoveho) k tomu.

A vývar? Hodis do hrnce nějakou zeleninu a skelet z kuřete a za tři hodiny slijes a necháš zamrazit po jednotlivých porcich. Není důvod kupovat kostky, to je ještě daleko větší humus než grilovaci koření :lol: Já mám takhle vždycky v mrazáku zásobu a když potrebuju, vezmu si.

Kup si tu “super jednoduchou” kuchařku od Pohlreicha, je tam jedno výborné jídlo vedle druhého bez umělých dochucovadel a nezdrahala bych se dat ani malému ochutnavat, až doroste. Už teď si občas něco vymíní :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
643
18.8.21 21:55

U nás v samčách všude mají koření Specio, míchají to tu u nás v kraji. Ve většině směsí je teda i sůl, ale pak už zkrátka jen to koření, není tam glutamát ani jiný zlepšováky. A já je mám moc ráda, mám tu už prakticky kompletní výbavu, takže to se jen tak nepřejí… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44208
18.8.21 22:05

Davídkovo koření bez soli a glutamátu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie