Mléčné kaše a složení

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
9.8.21 09:37

Mléčné kaše a složení

Zdravím, asi blbý dotaz, ale.. Chtěla bych malému koupit kašičku. Už přes měsíc začínáme s příkrmy a zaráží mě, že v mléčné kaši je klasické mléko? Chtěla jsem koupit kaši od kendamil. Není to pro mimi zahul, když se má klasické kravské mléko zavádět v podobě jogurtu nejprve tak kolem 7mesice? Pardon za otázku, jsem prvorodička a tak nějak se v tom placam. Případně mám po kaši nabídnout ještě mlíčko? Kojíme. Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7673
9.8.21 09:41

Osobně jsem kaše zaváděla pozdějí, kolem myslím 9m. Dávala jsem je na snídaní a dělala jsem si domáci rýžová, ovesná… Není to nic extra výživného. Já dávala měsíc jen zeleninu, po měsíci jsem přidala maso 3× týdně a začala pomaličku dávat i různé přílohy k zelenině. A tak jela další měsíc. Takže dva měsíce jsme pilovali jen obědy. Pak další jsem přidala dopol. ovoce (banán, avokádo a přesnidávky) a zase to měsic nechala takto.
Já jela na vše pomalinku. Ale do roka jsme zvládli že měla UM jen ráno cca 5, po obědě na spaní, to jen malinko na usnutí, a pak večer větší dávku před spaním. A už zvládala snídaní, svačinky, večeře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35531
9.8.21 09:41

A z čeho si myslíš že je umělý mlíko pro kojence? Taky z kravskyho, akorát je to upravený aby to miminko mohlo, stejně tak kaše. A jinak já jsem kaši dávala dětem až kolem 10 měsíce.

Příspěvek upraven 09.08.21 v 10:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6061
9.8.21 09:46

Můžeš koupit nemléčnou kaši a dělat ji jen z vody nebo ze svého odstříkaného mléka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37124
9.8.21 09:55

A co myslíš, že je v jakémkoliv umělém mléku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2031
9.8.21 10:21

Já jsem synovi dávala normálně kaše, co jsem uvařila doma. Nebo nějaké bio instantní, prostě pomletá obilovina. Dělala jsem je zezačátku ve vodě (případně jsem tam prskla trochu MM). Později jsem přidávala hodně rostlinnná mléka. Kravské mléko jsem dávala asi až od 1,5 roku, dříve nedělalo synovi dobře.

Ty mléčné jsem nikdy nedávala a nekupovala, podle mě je to sajrajt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
9.8.21 10:21

Kaši bych po měsíci příkrmů nezaváděla, je to brzy. Nejdřív ať baští pořádně maso-zeleninový oběd a pak nějakou svačinku (ovocnou). A ano, jak píší holky, i umělé mléko je dělané z kravského, takže tohoto se bát nemusíš. Když jsem kojila, dělala jsem kaše nemléčné buď z vody, nebo mého odstříkaného mléka. Až tak po roce občas dostali nějakou mléčnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
9.8.21 10:27

Kravske mleko ma nevhodny pomer zivin/slozeni v pripade, ze by ho pil kojenec jako jedine jidlo.
Navic nekterym detem dela problemy - inrolerance, alergie.
Mleko do kase i do UM je upravene, resp. doplne dalsi latky tak, aby to bylo co se tyce zivin ok.

Kazdopadne kase se daji delat i nemlecne a doplnit treba MM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3906
9.8.21 10:51

Můžeš koupit i nemléčné kaše a přidat tam buď svoje mateřské mléko a nebo koupené umělé mléko - ale to postrádá smysl, protože ty mléčné jsou dělané právě z umělého mléka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.8.21 11:10

Jeeee holky díky. Omlouvám se, jak říkám jen kojím, tak nemám tušení z čeho je UM, neměla jsem potřebu to studovat. :D proto se tu jak blbec ptám.

• Citovat
  • Upravit
22812
9.8.21 11:58

Z toho si nic nedělej, já taky nevěděla do jisté doby, že i um je z kravského, přitom mi říkala dr, že kravské ještě nemůže, tak v tom um je zřejmě nějak upravené. Já spíš řešila u té mléčné, že obsahovala palmový olej a v té nemléčné ne. My ale jedeme skoro od začátku um od Kendamilu a nemůžu si stěžovat, teda spíš dcerka, chutná ji to. A taky jedeme kaše od Kendamilu, jsou mléčné a žádný palmáč neobsahují a ani právě to jejich um, takže jsme zakotvily na Kendamilu a neměnily bychom ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
119
2.7.23 22:59

Taky teď řěším ty kaše, dcerka tedy má teprve 4,5 měsíců a kojim,, ale tak od půl roku jsem ji chtěla nějakou nabídnout,, i když jak čtu tak není zárukou ze se po ni nebude budit v noci …
Ale spíš jsem chtěla napsat jak mě zaráží složení těch kaš 8o :roll: hrůza děs,, nechápu na co je tam třeba 10 ruznych vitamínu :think: nebo 5 druhu oleje.
To asi budu sama mlet ryzí, oves atd., zamíchat s vodou, nebo mléko a bude to :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
2.7.23 23:04
@Svetluška82 píše:
Taky teď řěším ty kaše, dcerka tedy má teprve 4,5 měsíců a kojim,, ale tak od půl roku jsem ji chtěla nějakou nabídnout,, i když jak čtu tak není zárukou ze se po ni nebude budit v noci …
Ale spíš jsem chtěla napsat jak mě zaráží složení těch kaš 8o :roll: hrůza děs,, nechápu na co je tam třeba 10 ruznych vitamínu :think: nebo 5 druhu oleje.
To asi budu sama mlet ryzí, oves atd., zamíchat s vodou, nebo mléko a bude to :pankac:

Kase nejsou dobre jako zacatek prikrmu a uz vubec ne vecer :nevim:.
Jinak pripravis je snadno, proste danou obilovinu rozvaris a pak mixnes s mlekem a tukem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí