Kašel!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
519
14.11.16 18:38

Můžete mi poradit? Syn má už podruhé během měsíce kašel. Začalo to laryngitidou, to přešlo do vlhkého kašle, to jsme přeléčili, ale minulý týden zase v úterý rýma, od čtvrtka kašel… Byli jsme v pátek u dr, protože v noci hrozně kašlal… Doktorka doporučila sinupret a na noc máme dávat sinecod… Přišlo mi, že se kašel zlepšil přes den i přes noc, v noci kašlal jen dvakrát, ale dneska po ránu kuckal, pak dobrý, ale odpoledne po spaní zase jen kucká a kucká… Nejhorší je, že pořádně nepoznám, jaký je to kašel… Chvíli mi přijde, že vlhký, pak zase suchý… Co dělat???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
14.11.16 19:06

Možná mišpulníkový sirup? Info je v diskusi o tradiční čínské medicíně tady na emi. Taky zkouším co se dá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1240
14.11.16 19:37

@Lucias12 ja kdyz nevim jestli je kasel suchy nebo vlhky davam Stoptussin sirup, je na tlumeni sucheho a zaroven napomaha vykaslavani, a malymu taky nejlip zabira a celkem mu i chutna :palec:. Taky se nam na noc osvedcila do pokojicku cibule.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
519
14.11.16 20:17

@xammy Ten jsme taky v průběhu toho měsíce dávali, ale teď už nám ho doktorka nedoporučila… Uvidím, jak bude kašlat v noci a zítra a pokud se to nezlepší, tak půjdu ve středu znovu k mudr… Už to doma nějak nedáváme… Syn má sestru dvojče a dohromady už jsou nemocní přes měsíc, pořád si to nějak předávají nebo co… :-(.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1240
14.11.16 20:28

Jeste je dobry dat hodne pod hlavu a zvlhcovat vzduch. Loni jsem koupila zvlhcovac a fakt to pomohlo, malyho trapil kasel 8 tydnu a v noci z kaslani i zvracel. Taky uz jsem byla zoufala a vyzkousela vsechno mozny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
519
14.11.16 20:34

@xammy Jo, pod hlavou zvýšený má, uvidím, jestli to bude stačit… Právě v noci to bylo dneska už ok… Ale přes den pořád kašlal, tak uvidím, jak to bude vypadat dál…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
519
15.11.16 11:06

Tak v noci spal úplně bez problému… :-). Zakašlal tak dvakrát… :-). Přes den pokuckává teda dost, ale tak uvidíme, jak to bude pokračovat… Řekla bych, že mu začlo víc tect z nosu, ale podle toho, co jsem četla, tak to je jeden z účelu sinupretu, tak snad začíná zabírat a zabere i na ten kašel…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
15.11.16 12:58

Minulý rok malý kašlal celou zimu, přišlo mě to spíš jako zadní rýma, protože kašlal jen v noci, zkoušela jsem snad všechno, ani doktorka mu nepomohla, zkusila jsem udělat domácí tymiánový sirup a spustila se mu rýma, na tu mu doktorka napsala antibiotické kapky a bylo po kašli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
519
15.11.16 13:03

Zadní rýmu jsme taky loni měli a dostali jsme na ni právě sinupret a pomohlo to… Tak uvidím, jestli to letos zabere taky… Teď jsme udělala cibulu s medem a citrónem, do pokoje dala rozkrojenou cibulu. To by bylo, aby jsme se toho konečně nezbavili :-). Jsme doma s různým nachlazením už měsíc a děti už docela prudí, jak nemají to vyblbnutí venku… :-(.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
15.11.16 13:15

Letos jsem začala dávat od podzimu sirup MULTI IMUN, malý je zatím zdraví, tak uvidíme, jak je sirup účinný, Sinupret jsem malému také minulý rok dávala, ale vůbec ho nechtěl, takže násilím, ale pak mu ta rýma vlezla právě na zadní rýmu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
519
15.11.16 13:19

@wendeaa Multiimun jsem začala dávat minulý týden… Bohužel jsem si vzpomněla pozdě… Naše děti naštěstí všechny léky jí bez problémů a ještě si pochutnávají..:-) Taky se někdy divím.. Akorát u kapek do nosu mi ukážou, že chtějí i do druhé dirky a pak řeknou fuj :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
519
24.11.16 06:07

Tak jsem tu znovu… :-( Potřebuji poradit… Včera jsem meilem konzultovala s doktorkou, ale dnes nevím, co dál a doktorka tam dnes ani zítra není. Syn bral včera 14tý den sinupret, o víkendu skoro nekašlal, ale v úterý odpoledne a ve středu ráno už zase víc kašlal… Ale v noci na středu spal ok, nekašlal. Tak jsem jí psala, jestli mám pokračovat v sinupretu nebo dát stoptussin. Ona mi napsala, že můžu pokračovat v sinupretu, ale pokud v noci spí, tak by nedávala nic… Stoptussinu se zkoušíme vyhýbat, neboť tlumí kašel a ten pak déle trvá /navíc je to ochranný reflex, který čistí dýchací cesty/. Tudíž jsem sinupret vysadila. Syn přes den pokuckával (nic strašnýho), ale k večeru už kašlal častěji… Dala jsem ho spat a bez problému usnul… Ale o čtvrt na jednu začal kašlat a kašlal a kašlal. Tak jsem mu po půl hodině neustálého kašlání dala sinecod a ještě cca půl hodiny kašlal a pak byl zbytek noci klid. Co byste dělali? Dávali byste znovu sinupret nebo přes den nedali nic a na noc dali rovnou sinecod?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
24.11.16 06:40

Já na noc dávala sinecod kapky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
519
24.11.16 06:44

@wendeaa Ten jsem v noci taky dala, abysme se vyspali.. Dneska ho dám rovnou večer před spaním.. Ale jde mi o to, jestli teda přes den nedávat nic - jen med s cibulí a citrónem.. Nebo nasadit zpět ten sinupret, ale ten jsme podle mě brali dost dlouho..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
24.11.16 07:29

Já bych dávala jen ten sinecod na noc a Sinupret už nenasazovala, jen tu cibuli s medem :-) ať jste brzo fit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí