Odhlenění

1666
5.11.06 02:09

Odhlenění

Ahojky.

Prosím poraďte mi jak odhlenit Matěje. Ve středu jsme byli u dr. Ta nám napsala Spiropen. Od čtvrtka dávám mlíko jen ráno. Večer jsem odbourala a jogurty taky nedávám. Mates se v noci z pátka na sobotu šíleně zhoršil. Hleny mu lítají, ale nic neodsaju a vykášlavat mu to moc nejde. Myslím, že mu na kašel víc pomáhal Mucosolvan. Poraďte, čím bych mu mohla ulevit. Je mi ho hrozně líto:-( To se mu ta rýma vrazila ještě do očí, takže mu z nich teče hnis :-(

Předem díky Marci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3743
5.11.06 07:54

Malému pomohl sirup (bohužel si nevzpomenu název) od ORL lékaře na laryngitidu a stejně to trvalo 14 dní.
Z homeopatik snad IPECA - to jsem kdysi dostala od lékaře a zabralo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Šárka
5.11.06 08:10

Ahoj,
pokud má malý zahnisané očička, tak to vypadá na zánět spojivek, který je spojený s nachlazením, na ten jsou ale nutné antibiotikové kapky, které může napsat jen lékař.
Pokud má rýmu, pak může kašel být spojený s ní.
Naše Verča mívala urputné kašle a pak se zjistilo, že má chycené dutiny a proto tak kašle (dráždilo ji to ke kašli).
Radila bych zajít znovu k lekařce (při vysokých teplotách i na pohotovost)

šárka

• Citovat
  • Upravit
1829
5.11.06 09:37

Marcel,
psala jsem Ti to do deníčku, ale koukám, že už jsi diskuzi založila. Mám za to, že Spiropent a Mucosolvan se můžou brát dohromady, aspoň teda Matýsek to před měsícem tak měl.

Ale jak psala Šárka, zajeďte radši na tu pohotovost, když ho zlobí i očka.

Tak ať je brzy líp!

Hanka a Matýsek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1230
5.11.06 09:45

marci, okrem mucosolvanu je dobry aj ambrobene sirup-vlastne je to ta ista ucinna latka, musi proste dostat nieco, co mu zriedi hlieny. aj keby to mal v dutinach tak tieto dve by mu mali pomoct. Pokial sa ti zda, ze ma zapalene oci, tak radsej skocte k dr. Drzim palce.
 k.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1207
5.11.06 10:58

Psala jsem Ti i do deníčku.
Ještě k těm očím. Marči to občas mívá. Stačí vykápnout oko několikrát denně Opthalmoseptonexem a je to dobré. Ten se dá koupit i volně. POkud by se to nelepšilo je lepší mast, ale tu předepíše pouze lékař. A pokud mu oko vytíráš, tak bacha jednou gázou jedno a druhou druhé. Ať se to nepřenese.

A ten kašel kromě léků pít a pít, aby se hlny rozředily a na noc bych mu dala olejový zábal. Ale to máš v deníčku.
Držte se

Hamina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
267
5.11.06 11:23

Marci, vynechala bych i to ranní mléko, neboj, to mu nemůže těch pár dní ublížit. Naopak nasaď ten čaj proti nachlazení od Lerosu, ať ho vypije co nejvíc. Moc držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
5.11.06 13:06

Marci,
tuším, že zakysané mléčné výrobky - jogurty, zákysy - nezahleňují, jen klasické mléko, tvaroh, a taky zahleňuje banán.
A na odhlenění je taky dobré hodně hodně pít, aby se zředil a šel pryč.
Taky jsme s tím ještě před 14 dny bojovali :cry: , tak se brzo uzdravte.
Rýma se nám taky často dává do očiček, ale rychle se z nich sama ztratí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
847
5.11.06 13:41

Spiropent je na rozšíření průdušek, aby se dítěti lépe dýchalo, většinou se k tomu bere nějaký sirup - u nás zabírá Hedelix, má dobrou chuť a je dost účinný. Je dobré to brát dohromady, někdy stačí ten Spiropent jen na noc, pro lepší dýchání. Samotný Spiropent ti na kašel asi nepomůže.

Bubina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect