Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky.
Prosím poraďte mi jak odhlenit Matěje. Ve středu jsme byli u dr. Ta nám napsala Spiropen. Od čtvrtka dávám mlíko jen ráno. Večer jsem odbourala a jogurty taky nedávám. Mates se v noci z pátka na sobotu šíleně zhoršil. Hleny mu lítají, ale nic neodsaju a vykášlavat mu to moc nejde. Myslím, že mu na kašel víc pomáhal Mucosolvan. Poraďte, čím bych mu mohla ulevit. Je mi ho hrozně líto:-( To se mu ta rýma vrazila ještě do očí, takže mu z nich teče hnis ![]()
Předem díky Marci.
Malému pomohl sirup (bohužel si nevzpomenu název) od ORL lékaře na laryngitidu a stejně to trvalo 14 dní.
Z homeopatik snad IPECA - to jsem kdysi dostala od lékaře a zabralo.
Ahoj,
pokud má malý zahnisané očička, tak to vypadá na zánět spojivek, který je spojený s nachlazením, na ten jsou ale nutné antibiotikové kapky, které může napsat jen lékař.
Pokud má rýmu, pak může kašel být spojený s ní.
Naše Verča mívala urputné kašle a pak se zjistilo, že má chycené dutiny a proto tak kašle (dráždilo ji to ke kašli).
Radila bych zajít znovu k lekařce (při vysokých teplotách i na pohotovost)
šárka
Marcel,
psala jsem Ti to do deníčku, ale koukám, že už jsi diskuzi založila. Mám za to, že Spiropent a Mucosolvan se můžou brát dohromady, aspoň teda Matýsek to před měsícem tak měl.
Ale jak psala Šárka, zajeďte radši na tu pohotovost, když ho zlobí i očka.
Tak ať je brzy líp!
Hanka a Matýsek
marci, okrem mucosolvanu je dobry aj ambrobene sirup-vlastne je to ta ista ucinna latka, musi proste dostat nieco, co mu zriedi hlieny. aj keby to mal v dutinach tak tieto dve by mu mali pomoct. Pokial sa ti zda, ze ma zapalene oci, tak radsej skocte k dr. Drzim palce.
k.
Psala jsem Ti i do deníčku.
Ještě k těm očím. Marči to občas mívá. Stačí vykápnout oko několikrát denně Opthalmoseptonexem a je to dobré. Ten se dá koupit i volně. POkud by se to nelepšilo je lepší mast, ale tu předepíše pouze lékař. A pokud mu oko vytíráš, tak bacha jednou gázou jedno a druhou druhé. Ať se to nepřenese.
A ten kašel kromě léků pít a pít, aby se hlny rozředily a na noc bych mu dala olejový zábal. Ale to máš v deníčku.
Držte se
Hamina
Marci, vynechala bych i to ranní mléko, neboj, to mu nemůže těch pár dní ublížit. Naopak nasaď ten čaj proti nachlazení od Lerosu, ať ho vypije co nejvíc. Moc držím palce!
Marci,
tuším, že zakysané mléčné výrobky - jogurty, zákysy - nezahleňují, jen klasické mléko, tvaroh, a taky zahleňuje banán.
A na odhlenění je taky dobré hodně hodně pít, aby se zředil a šel pryč.
Taky jsme s tím ještě před 14 dny bojovali
, tak se brzo uzdravte.
Rýma se nám taky často dává do očiček, ale rychle se z nich sama ztratí.
Spiropent je na rozšíření průdušek, aby se dítěti lépe dýchalo, většinou se k tomu bere nějaký sirup - u nás zabírá Hedelix, má dobrou chuť a je dost účinný. Je dobré to brát dohromady, někdy stačí ten Spiropent jen na noc, pro lepší dýchání. Samotný Spiropent ti na kašel asi nepomůže.
Bubina