Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
No jo vlastně, zapomněla jsem na to psí sádlo na hrudník
(vepřové nám minule nepomáhalo).
Ad Stoptussin - to je zřejmě o osobním názoru toho kterého lékaře, mně dnes v lékárně nic jiného nenabídli a to se s paní lékárnicí znám.
makino - off topic - máš nejbrutálnější a nejzlomyslnější avatar, co jsem viděla. Matlala jsem si tu prstem po notebooku, než mi to došlo
.
Ahoj, tak nakonec existuje i Stoptussin v sirupu, je pálivější mnohem míň s karamelovou příchutí. Ten doma u malýho prošel. Takže hurááá. Jinak co člověk to názor, nám ho v lékárně taky doporučili i na noc…
Makina, souhlas s Len-til-kah, tak už jsem šmudlala obrazovku
Asi zkusím jako něco ukázat manželovi, jestli se taky chytne
![]()
makina píše:
Lentile, Janinko, promiňte......![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Už jsem to viděla u sousedů a byla jsem tím nadšená:D Brutus:D Akorát to pak uživatelka změnila a já jí dlouho nemohlap oznat:) Je to fakt super!
Jo, ale Stoptussin v sirupu je prý až od dvanácti kilo, a to můj borec ještě nemá (paní se mě zeptala, prý „kolik vážíte“, tak říkám po pravdě „šedesát“
).
Ta mucha je šílená, navíc v životní velikosti… my máme breber pořád plný byt a jak jsem periferně viděla něco se mi tu hemžit, už jsem ju vraždila
(jako jo, on je to možná mravenec či co, ale když člověk nekouká přímo na to, tak je to přesně jeden z těch hmyzáků, co mě tu pořád vyvíteco).
Tak hlásím, že manžel se nechytl. Prý jestli si jako myslím, že je úplně blbej
Hned věděl, že jak to s tím broukem je
![]()
Makino neruš ho, je parádní ![]()
Manžel se nemohl chytit, protože je muž a nestíhá zároveň číst, identifikovat a zneškodňovat
.
Gabinka píše:makina píše:Už jsem to viděla u sousedů a byla jsem tím nadšená:D Brutus:D Akorát to pak uživatelka změnila a já jí dlouho nemohlap oznat:) Je to fakt super!
Lentile, Janinko, promiňte......![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Janinko, já si ju rozhodně nesmažu! Už jsem s ním namíchla tolik lidí, že by to byla věčná škoda…
Lentile, zkus ho přečůrat tím tussinem, ten se může od 2 měsíců.
Ale teď čtu ten stoptussin:
Dávkování
Pokud lékař neurčí jinak, dávkuje se podle hmotnosti pacienta:
hmotnost počet dávek na den počet kapek v jedné dávce
do 7 kg 3-4 8
7-12 kg 3-4 9
12-20 kg 3 14
20-30 kg 3-4 14
30-40 kg 3-4 16
40-50 kg 3 25
50-70 kg 3 30
nad 70 kg 3 40
Maximální denní dávka guaifenesinu je pro děti do 2 let 300 mg/den
(102 kapek), pro děti od 2 do 6 let 600 mg/den (204 kapek), od 6 do 12 let
1200 mg/den a pro dospělé a děti od 12 let 2400 mg/den.
Dávkování:
do 12 kg 3-4 krát denně 1,25 ml
od 12 do 20 kg . . . . .
Mi máme taky asi 12,5 kg, dostal dávku od 12 do 20 kg.
Makino ale to je dákování u těch kapek ne? U sirupu je to jak jsem napsala.
Dávkování:
Přípravek Stoptussin baby sirup se užívá podle hmotnosti pacienta: do 12 kg - 1,25 ml 3-4× denně; 13-20 kg - 2,5 ml 3× denně; 21-40 kg - 2,5 ml 3-4× denně ; 40-70 kg - 5 ml 3× denně ; 71-90 kg - 5 ml 4× denně; nad 91 kg - 7,5 ml 3-4× denně. Odstup mezi jednotlivými dávkami má být 4-6 hodin. Bez porady s lékařem neužívejte přípravek déle než 7 dnů. Jestliže máte pocit, že účinek přípravku Stoptussin baby sirup je příliš silný nebo příliš slabý, řekněte to svému lékaři nebo lékárníkovi.
Ahoj, chtela bych se poradit. Malej kasle a kapicky mu nejedou, je to na nej horke a hodne bojujeme. Nemate nekdo nejaky tip, co by jsme mohli vyzkouset? diky
Ahoj Ancovicko, nám pomáhá bitusílek. Lucince (1,5roku) moc chutná, má příchuť pomeranče a není hořky. Jako jeden z mála je čistě přírodní. Za dva tri dny bude po kašli. Rychle uzdravení!
Ahoj Serone, dekuji za odpoved. Zeptam se v lekarne. Libi se mi, ze je to ciste prirodni. Rada vyzkousim a dam vedet. Diky moc.
Ahojky, ja Ti neporadim, sama bych potrebovala radu-mam suchy drazdivy kasel a pri nem me pali na hrudi…