Medicína proti kašli

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
28414
27.12.07 11:24

Kašel

Ahoj, syn má kašel. Přes den moc nekašle, ale v noci ho to budí. Máme Stoptussin, je jak na vykašlávání tak i na utišení kašle. Zabírá dobře, ale je hořký, malej ho neche. Nemáte někdo tip na sladší medicínu nebo kapky? Jitrocelový sirup nám nezabírá.

Předem díky :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6545
27.12.07 12:49

Co stodal?

Jinak počítám, že má vlhký kašel? Tak tam pozor, léky na odkašlávání se nedoporučuje brát před spaním, právě aby ho to moc nerušilo.

Máme podobný problém, celý den je holka OK, večerusíná OK, ale jakmile usne, záchaty kašle, až zvrací.

Přes den dávám na vykašlávání Fenorin P a teĎ jsem vl ékárně koupila na noci Tussin naopak na utišení kašle či jak to říct. Pro akutno. Zítra s ní asi půjdu k dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
27.12.07 12:56

Mně holky poradily udělat sirup z vymačkané cibule s cukrem, to mu i celkem jede, ale ještě nevím, jestli i pomáhá, jitrocelý sirup nepomohl vůbec a oni tam píšou, že se nemá dávat extra dlouho, což teda nevím, co je tím přesně myšleno, ale bojujeme přesně týden.
Noci jsou taky děs, už se večer bojím dát ho usnout :? . Zvracel až včera a dost jsem to i uvítala, protože ty hleny z krku šly aspoň pryč.
Osobně jsem ráda spíš za ty přírodní než medikamentózní tipy.
K pediatrovi bychom šli, ale jaksi máme přes svátky smolíka, že :roll: , a od pohotovosti si neslibuju nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9130
27.12.07 13:20

Ahoj,
tak nam pomohl hedelix, muzu ho jen doporucit, je i docela chutove dobry a stoji kolem stovky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
27.12.07 13:37

Nás se nejvíce osvědčil Robitusin, na noc dávám variantu na suchý dráždivý kašel a přes den na expektorans na podporu vykašlávání. Když to nepomůže, v noci dám ještě Tussin.
O zvracení z kašle můžu vyprávět :roll: , naposledy jsme měli vyblitou cestičku od postele ke dveřím a poslední šavle skončila na dřevěném vláčku o 20 kostkách :roll: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
27.12.07 14:48

Makino na to se právě těším - až to bude aspoň cestou na WC. Zatím to jsou naše postele, peřiny, budu muset koupit ještě aspoň jednu, abych mělapro případ potřeby…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
27.12.07 15:18

Ahoj janinkaz, na noc Stoptussin nedávej, dej něco na utišení kašle, doporučila bych Sinecod a přes den Ambrobene, nám to takhle zabralo a noční kašel nás trápil dlouho.Hodně nám pomohl v pokoji zvlhčovač vzduchu.
Ať jste brzy bez kašle. Kadla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
27.12.07 16:18

Taky nám zvracel z usilovnýho kašlání, ale to tak 3 týdny zpět. Stoptussin je expektorancium i atitussikum, na noc se dávat právě smí. Jak říkám, pomáhá nám (přes den vykašlává a v noci vklidu spí), ale je hořký a syn před ním utíká :roll:
Potřebuju sladkou variantu, to že mu to kapu na šťávu, džus nezabírá, prokoukne to. Díky za tipy, manžel se cestou z práce poptá v lékárně, má instrukce :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
27.12.07 16:28

Jo a vlhký vzduch doma máme. Jinak kašel vlhký, ale přes den to ven jde dobře, jen co ulehne ho to trápí :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
27.12.07 17:15

Mi taky dneska řekli v lékárně, že Stoptussin je na noc dobrý, protože sice podpoří vykašlávání, ale tím se taky uleví. Ono kdyby to jednou vychrchlal, tak se nemusí dusit třeba čtyři hoďky v kuse (to je takový náš popůlnoční turnus :roll: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
27.12.07 17:44

Nás právě taky ten kašel zlobil dlouho v noci páč jsem dávala Stoptussin a doktor říkal, že moc ten Stoptussin nedoporučuje, neboť právě obsahuje jak složky na utišení tak na vykašlávání a není dobré to brát v jednu dobu.
Sinecod i Ambrobene docela chutnají, nejhorší je Tussin, je hrozně hořký.Kadla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3787
27.12.07 18:10

My měli Mucosolvan a taky s doporučením, abychom nedávali na noc - nejpozději kolem 16hod.
Jinak pomohl spíš Hedelix.
A teď tu máme kašel znovu, zatím jen plíživě, tak zkouším cibuli s cukrem (medem).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
27.12.07 18:58

Ještě jsem si vzpomněla: hrudník mažeme bioeukalyptovým balzámem ze salusu nebo tymiánkou z justu, před spaním pořádně vyvětrat (bydlíme ale vysoko, nemáme inverzi, která je ted všude) a do vzduchu nastříkat eucasol od Justu, přes postýlku mokrou plínu nebo ručník, přes den popíjí bylinkový čaj s medem a citronem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
27.12.07 20:13

No jo vlastně, zapomněla jsem na to psí sádlo na hrudník :lol: (vepřové nám minule nepomáhalo).
Ad Stoptussin - to je zřejmě o osobním názoru toho kterého lékaře, mně dnes v lékárně nic jiného nenabídli a to se s paní lékárnicí znám.

makino - off topic - máš nejbrutálnější a nejzlomyslnější avatar, co jsem viděla. Matlala jsem si tu prstem po notebooku, než mi to došlo :twisted: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
27.12.07 20:28

Ahoj, tak nakonec existuje i Stoptussin v sirupu, je pálivější mnohem míň s karamelovou příchutí. Ten doma u malýho prošel. Takže hurááá. Jinak co člověk to názor, nám ho v lékárně taky doporučili i na noc…

Makina, souhlas s Len-til-kah, tak už jsem šmudlala obrazovku :lol: :lol: Asi zkusím jako něco ukázat manželovi, jestli se taky chytne :lol: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí