Miminko již 3 týdny kašle

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
14376
31.3.19 22:42

@Liliana_24Nina malý (16m),to má letos už podruhé. První trvalo tři týdny,teď už je to přes 14 dnů a pořád ještě kašle. Já dávala Hedelix sirup a řekla bych, že zabral líp, než ty ostatní. Na noc mám nějaký zklidňující od doktorky, po něm opravdu téměř nekašlal a vyspal se on i já. Ale nebydlím v Čechách, nevím, jestli je k sehnání. Ještě bych zkusila cibulovou šťávu,matraci zvednout výš, aby spala v polosedě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31.3.19 22:46

Nepozvraci se z té cibule?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2996
31.3.19 22:47

@Liliana_24Nina synovi bylo pres rok, kdyz dlouhodobe kaslal. Poslechove byl v poradku a doktorka doporucila Gastrotuss. Divila jsem se, protoze jsem jej pouzivala u deti na reflux. Zkusila jsem to a po par davkach opravdu zabral a syn uz nekaslal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26559
31.3.19 22:50

Zkus nejaky zvlhcovac do loznice. Ty leky, kapky, nic z toho nefunguje poradne, deti nevykaslavaji, pokud nedoplnuji vyrazne vic tekutin a to u malych deti byva problem, tak pak se kasel protahne. Hodne vlhky vzdych by mel pomoct.
@luci.no To ale kaslal diky tomu refluxu, to byva hodne caste…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
700
31.3.19 22:55

Já už si nepamatuji od kolika let, ale jedna moudrá stará doktorka nás od dusivých záchvatovitých kašlů zachránila - napsala nám zyrtec a ještě nějaké podobné kapky, vždy pět kapek ráno na zklidnění. Také jsem dávala dithiaden. Ale opakuji že už si vůbec nepamatuji, kolik malé bylo, tak se kdyžtak omlouvám.
Pro akutní případ kdyby se dítě začlo dusit, jsem měla doma nějaký čípek, plus pokyn dýchat „do mražáku“ (co se týče akutních stavů jsem hysterka, chci vědět vždy co na první pomoc kdyby bylo nejhůř).
Jinak všechny sra.čky typu robitusin, acc, jitrocel..nic nepomáhalo.
Ještě je fajn na hrudníček psí sádlo.
Držím palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.3.19 22:58

Psi sádlo je od 3 let tak nevím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3094
31.3.19 23:00

Pozor u Hedelixu a u dalších přípravků na léčení vlhkého kašle - ty se mohou dávat jen přes den, ne na noc. Uvolňují hleny a při spánku může být nebezpečné. Manžel takhle jednou dal synovi na noc Biotussil a on se pak v noci vzbudil s kašlem a dusil se, jak mu ty hleny zalepily dýchací cesty.

Kromě Biotussilu dost používáme Stoptussin, ten zároveň tlumí suchý kašel i trochu ředí hleny, ale může se na noc. Když se v noci dítě rozkašle a já mu co nejdřív dám Stoptussin, tak to většinou brzy přejde a může spát. Ale zase mám pocit, že to ten kašel spíš tlumí, než že by ho to léčilo. Ale když malá nemůže spát, třeba by jí pomohl… Stoptussin sirup můžou děti od 6 měsíců, přečetla jsem si teď v příbalovém letáku. 1,25 ml pro dítě do 12 kg 3-4× denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3094
31.3.19 23:10

@lilithlilith „čípek a do mrazáku“ se provádí při laryngitidě, ale to by doktorka snad poznala. Tam myslím velké zahlenění nebývá - dítě se dusí, protože se mu stáhnou dýchací cesty, stává se to dost často v noci. Ty čípky jsou teď nedostatkové zboží, jestli se teda situace v posledních pár měsících nezměnila.

Jo a je pravda, že při jakémkoliv nachlazení moje doktorka i doktorka mých dětí doporučuje nějaké antihistaminikum, aby se zmírnila reakce těla - tzn. např. kapičky Fenistil nebo ten Dithiaden.

A jak píše @Lenka_Hal, od věci není ani zvlhčování. Dá se i zvlhčovat přímo sliznice v nose nebo v krku, tzn. např. stříkat do nosu a/nebo do krku Vincentka sprej.
A k tomu nepití - jo, malé děti moc žízeň necítí. Já jsem v kritických situacích napájela dítě stříkačkou z lékárny - opatrně samozřejmě, aby mu to nevlítlo do dýchacích cest. Ono když už to dítě má v puse, tak to zpravidla nevyplivne, takže tímhle způsobem je do něj dá dostat celkem velké množství tekutiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
31.3.19 23:17

Nedam dopustit na psi sadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
375
1.4.19 00:33

na suchý dráždivý kašel nám zabírají jen Fenistil kapky. Žádné sirupy (Sinecod, Stodal apod.) nám nikdy, opravdu nikdy na tento typ kašle ani v nejmenším nepomohly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4507
1.4.19 07:46

Malý má 9M a měl taky dlouhý kašel a nejvíc teda pomohlo odsavat třeba 10× denně. Doktorka vysvětlovala ze ty hleny jim tečou všude a jak se jich neumí zbavit, tak je to pořad dráždí ke kasli. Praktikovali jsme to týden, přes den Prospan a za týden bylo konečně po kašli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
1.4.19 08:16

Jestli je holčička zahleněná, může pomoci masáž hrudníku. Naučili nás to v lázních a od té doby na tom jedeme. Kdykoli má syn vlhký kašel, masíruju mu hrudník a záda směrem zdola ke krku. Pomalu a asi tak 10-12×. Pak odkašle a má klid. Trochu se divím, že vám doktorka nepředepsala nic na noc na uklidnění, le ten Zyrtec nebo Fenistil se dá koupit v lékárně. Polož malou tak, aby měla výš hlavu a nedráždilo ji to tolik ke kašli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.4.19 11:43

Tak dík holky za rady :* dnes jsem koupila prospan sirup a hele, po jedné dávce už nekašle každou sekundu, což je super :srdce: tak uvidíme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
1.4.19 12:06

Hlavně večer a v noci ať je líp! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie