Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky potřebovala bych poradit,
Dcera byla zdrava občas rýma ale nic hroznýho a od roka je to peklo. Nejdřív měla zánet v uchu byly jsme v nemocnici a od té doby už to jsou 3 měsíce pořád rýma a kašel. Je vždycky tak maximálně týden zdravá a 3 týdny nemocná. Už v nemocnici říkali že se jí prořezávají 2 špičáky a ještě pořád nejsou venku myslíte že by to mohlo mít souvislost s tím maroděním je zahleněná teče jí rýma a hnusně kašle dásně má nateklé a slintá od včera bere antibiotika ale ani Dr. už si s ní neví rady. Díky za jakoukoliv radu už jsem zoufala
A myslíš, že by jí dal doktor ATB, protože se jí derou zuby… to těžko. Má malá horečky? Jaké vyšetření jí dělal? CRP, výtěry, moč?
No to je další věc s mojí Dr. nejsem vubec spokojená příští měsíc jí budu měnit nedělala žádný vyš. jen si jí poslechla jela jsem na krční a výtěry má v pořádku ale prý to má na pruduškách tak antibiotika asi nutný budou ale prostě pořád se jí ty kašle a rýmy vrací už ani pomalu nikam nechodíme tak to ani nemůže nikde chytit.
U nás jsem bacilonosič já. Já jsem prakticky nemocná v tahu od Vánoc, s menšími či většími výpadky. A co jsem slyšela, nic tak zvláštního prý nejsem. Jen že děti jsou na tom holt hůř. Taky minimálně jednou za měsís mají něco vážnějšího, v březnu ouška, a zrovínka mi jeden marůdek zase spinká na gauři u pohádky. Tím rozhodně nechci tvrdit, že bys měla cokoli zanedbat jen proto, že je to „jen“ rýma (trvající půl roku).
Chtěla jsem imunologii nebo alergo ale ta Dr. nás nechce nikam poslat že prý děti marodí tak mám vydržet proto jí měním. No já mám právě asi 5let stafilokoka v krku to jsem říkala na krčním ale když malý vyšli výtěry v pořádku tak to snad není od toho ne? ![]()