Lehká mentální retardace?

1134
15.4.14 18:42

Lehká mentální retardace?

Dobrý den maminky dnes jsem byla s malým (4 měsíce) u doktorky vypisovala nám žádanku na neurologie kvůli pasení koníčku (trošku míň zapojuje levou ruku) No a doktorka na žádanku do kolonky základní diagnoza: F70 což jsem si našla že znamená, lehká mentální retardace… :,( Mám mít strach? malej je jinak akční živej brouká směje se… a ještě má velký rozfíl mezi obvodem hrudníku a hlavičky, Hlavička 41,5cm a hrudník 48cm.. máte někdo něco podobného? Mám strach aby byl malý v pořádku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1134
15.4.14 18:43
@Zástavanda píše:
Dobrý den maminky dnes jsem byla s malým (4 měsíce) u doktorky vypisovala nám žádanku na neurologie kvůli pasení koníčku (trošku míň zapojuje levou ruku) No a doktorka na žádanku do kolonky základní diagnoza napsala: F70 což jsem si našla že znamená, lehká mentální retardace… :,( Mám mít strach? malej je jinak akční živej brouká směje se… a ještě má velký rozdíl mezi obvodem hrudníku a hlavičky, Hlavička 41,5cm a hrudník 48cm.. máte někdo něco podobného? Mám strach aby byl malý v pořádku
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3416
15.4.14 18:44

A to ti doktorka nic nerekla??? :? To je pristup!!! 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1134
15.4.14 18:47

@Setkub Právě že vůbec :cert: co je to F70 jsem si našla až doma na internetu, akorát jsem se jí ptala na ten rozdíl v obvodech jak moc to vadí ona mi řekla že to nejspíš bude tím jak je prcek velkej (má 8,16kg) ale pak se tak divně podívala na sestřičku a napsala to jako jeden z důvoudů k vyšetření

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
15.4.14 18:48

Rozštípneš to definitivně leda tak, ž doktorce zavoláš ( nebo dojdeš osobně) a zeptáš se. Osobně si myslím, že je to jen rutina, pro špatné pasení koníčků žáná spešl číselná diagnoza není, tak tam prostě hodí něco obecného. Mentální retardace zamená zpoždění vývoje, což hodně upjatě vzato, špatné pasení koní ve 4 měsících, může tak někdo označit.

Příspěvek upraven 15.04.14 v 18:53

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6814
15.4.14 18:49

@Zástavanda Já bych se neplašila, zřejmě tam napsala špatnou diagnozu nebo to neřeší a něco tam nepíše. Mentální retardace se přece nedá u 4 měsíčního určit :roll: Bud v klidu, dostanete nějaké cviky a vše se spraví :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1134
15.4.14 18:50

@Lama Lama No já už jdu zítra na tu neurologii tak se dozvím tam, jen mě zajímalo jestli někdo o tom nebude něco vědět :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
15.4.14 18:50

@Zástavanda Hrudník nám doktorka snad ani jednou neměřila :think: Teď přemýšlím, jak by to mohlo souviset s případnou retardací. Víš co si myslím? Že se buď sekla v diagnoze (myslím tím to číslo) nebo tam prostě něco napsat musela a nenašla příhodnou diagnozu, tak tam frkla toto. (asi jako chlap když šel na krev kvůli zjištění krevní skupiny…doktor nevěděl, co tam napsat, tak tam frknul chudokrevnost :lol: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1134
15.4.14 18:52

@dari74 No ona ještě na diagnozu právě koukala do taháku (takový knížky kde má právě čísla všecch diagnoz) ale snad máte pravdu a jen zbytečně plaším

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3416

Neboj, myslim, ze kdyby to bylo neco takoveho, pobavi se o tom s tebou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
@Kakika píše:
@Zástavanda Hrudník nám doktorka snad ani jednou neměřila :think: Teď přemýšlím, jak by to mohlo souviset s případnou retardací. Víš co si myslím? Že se buď sekla v diagnoze (myslím tím to číslo) nebo tam prostě něco napsat musela a nenašla příhodnou diagnozu, tak tam frkla toto. (asi jako chlap když šel na krev kvůli zjištění krevní skupiny…doktor nevěděl, co tam napsat, tak tam frknul chudokrevnost :lol: ).

tak nějak. pojišťovna prostě chce k výkonu diagnozu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1134
15.4.14 18:54

@Kakika nám to právě přeměřuje jestli se to vyvíjí stejnoměrně, ale je fakt že malej je docela tlusťoch :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19609
15.4.14 18:54

Nejspíš musela napsat nějakou diagnozu na žádanku, klid :hug: předpokládám, že je to klasický postup.
edit: než to nasmolím, už to někdo napsal :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
15.4.14 18:56

Mým dětem taky nikdy nikdo neměřil hrudník, ale moji mají veliké kebule, tak nevím, co by z toho kdo vyvodil :mrgreen:. Z číselné dg. bych si fakt hlavu nedělala, něco se tam napsat musí, ne každý příznak je jasně přiřaditelný k nějakému číslu, tak se tam frkne něco podobného (věř mi, vím to z vlastní praxe :mrgreen: ). To, co popisuješ, spíš vypadá jako nějaká predilekce, to je v dnešní době běžná věc (myslím, že spíš se to víc sleduje, než že by se to více vyskytovalo), je dobře, že na to dr. nekašle. Neboj, bude to v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
15.4.14 18:57
@Zástavanda píše:
@Kakika nám to právě přeměřuje jestli se to vyvíjí stejnoměrně, ale je fakt že malej je docela tlusťoch :mrgreen:

Mě to fakt překvapuje. První, co jsme si u našeho syna všimli (fakt to bouchlo do očí) byl právě velký hrudník. Přišlo mi to u prcka hrozně nepřirozené. A i přesto ho nikdo neměřil. Nevím jak v porodnici, u měření jsem nebyla, ale dětská vždy jen celkovou délku a obvod hlavičky. Máte asi přepečlivou dr. :hug: Uvidíš zítra na neuro. Myslím si, že ve čtyřech měsících se mentální retardace nediagnostikuje :kytka: Spíš by to asi definovala jako opoždění od psychomotorického vývoje, ale na to asi číslo diagnozy není

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí