Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky synovi (necelé tři roky) se udělal asi tak v pátek pupínek, myslela jsem že jsme chytly neštovice(byl v kontaktu s nakaženým)ale žádný jiný se neudělal, od soboty se to rozlezlo a udělal se stroupek, manžel měl v nose opar, tak nevím jestli to třeba nechytl od něj, ale takhle na tváři???
setkaly jste se někdo s tímhle? mám radši zajet k dr.?popř. co na to? děkuji za rady
@TynaCut kluk měl něco podobného a bylo to impetigo. Rozhodně bych k dr zajela, ať se to nerozlejzá ![]()
Evidentně to mokvá…jeď dnes k doktorce…určitě…ať je to, co je to…
Ani opar ani nestovice. Rozhodne to nevypada dobře a je to zanicene, jela bych k dr. Soukrome hadam, ze to bude na ATB.
Jen me zaujalo - je to ditko skutecne tak zlute( jako při zloutence) nebo to jen dela fotak? ![]()
Děkuji už se chystáme k dr. pak pisnu
@mroe nene není to mě dělá foťák na mobilu ![]()
Tak holky je to impetigo, prý to má dost hluboké, ale máme zatim jen framykoin mast když se to nezlepší do tří dnů dostane antibiotika jako léky, tak uvidíme. díky za rady ![]()
@martina.se můžu se zeptat jaký to mělo průběh u vás, udělalo se to i jinde na těle? nezůstaly po tom jizvy? a nechytl to zrovna někdo z rodiny? děkuju ![]()
@TynaCut píše:
@martina.se můžu se zeptat jaký to mělo průběh u vás, udělalo se to i jinde na těle? nezůstaly po tom jizvy? a nechytl to zrovna někdo z rodiny? děkuju
jéje, takže je to ono? no klukovi je 8. ale první příznak - puchýř na noze
druhý den puchýř na ruce, třetí ten puchýř na nose, tam se mu to začalo rozjíždět. Táta s nim byl u dr, kluk vyfásl klacid (atb) a framykoin. Už druhý den bylo poznat, že to ustupuje. Nos a oči (měl to roztahané po obličeji, jak se drbal), tak se mu zahojily zcela bez problémů. Ruka taky, na noze to měl hodně ošklivé, má tam teď flek - ale jen takový tmavší, myslím, že s prvním opálením to zmizne a na podzim nebudem vědět, že něco měl
Jinak neleknout se - rádo se to vrací - kluk si to „vysmrkal“ na nose o měsíc později znovu - už jsme jen mazali framykoinem, zmizelo velmi rychle. Jinak měla jsem tu další dítě, nechytlo - já byla v těsném kontaktu vč. pusinek atd, taky jsem to nechytla. Ale každý večer nové pyžamo, vyvařila jsem vše ložní. Ten cca týden to bylo náročné na hygienu
, měl i svůj ručník na ruce atd.. prostě vše oddělené.
@martina.se hmm to si užijem zas velikonoce, a jak dlouho je to nakažlivé nevíš? jinak děkuji za informace jsem zvědavá jestli se mu to objeví ještě někde
![]()
@TynaCut píše:
@martina.se hmm to si užijem zas velikonoce, a jak dlouho je to nakažlivé nevíš? jinak děkuji za informace jsem zvědavá jestli se mu to objeví ještě někde![]()
nakažlivé je to jen prvních 24 h poté, co začne brát atb..