Dceři fialoví nehty na palcích

Jančakecalka
13.4.14 11:20

Dceři fialoví nehty na palcích

Zdravím. :mavam:
Chtěla bych se zeptat, jestli nemáte někdo zkušenosti s fialověním nehtíků na palečkách u nohou?
Dcerka to má na obou nožičkách, na jednom nahtu je už i vidět, že se jakoby nadzvedává, v půlce nehtu má rýhu. Začlo tak zhruba před měsícem. Prý jí to nebolí ani nesvědí.
Ve středu jsme byly u doktorky a ona mi jen řekla, že bud to to má po lécích, které začla nedávno užívat nové a nebo, že to může být od toho, že jí něco těžšího spadlo na palec, ale to spíš ne, nevíme o ničem a že by to bylo ke všemu na obou nohách, to opravdu nevím. Pak řekla, že to může být z nedostatku vitamínů, a v poslední řadě zmínila i to, že to může být od malých botiček, ale to také ne, na to dbám, aby jí nebyly boty malé. Koupila jsem jí tedy vitamíny a budeme čekat, co se bude dít dál.
Nevíte někdo, čím to třeba mazat? Napadla mě i plísen nehtů, ale že by to byla fialová barva?
Neměl ste to někdo? Doktorka mi sice řekla spoutu variant od čeho to může být, ale já furt pátrám…znáte to, když jde o dítě ;)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2355
13.4.14 11:27

Plísen na nechtoch nie je ani fialova, ani inak farebná, zvačša je biela. Ale na to si stačí vygúglit nejaké obrázky. Nepíšeš aká je stará, ale mohla aj zakopnút, klidne pred 1-3 mesiacmi a dávno na to zapomnela. Ono to vačšinou vylezie tak pozde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6230
13.4.14 11:30

@Jančakecalka no, lidem s cukrovkou zfialoví palec, pak odumře, pak jim ho uřežou, pak uřežou nohu pod kolenem…
Netvrdím, že je to váš případ :kytka: ale rozhodně bych to nepodceňovala. Měl by se zjistit cit v palci a udělat např. vyšetření krve. Nikdy jsem neslyšela o tom, že by někomu fialověly palce jen tak. Kdyby tam měla zánět, bolelo by ji to, takže zánět nehtového lůžka to asi nebude.
Ale můžou to být i modřiny, pokud třeba okopává nějaké věci :)
Nejpravděpodobněji budou málo prokrvené. Mívá dcera ledové nohy? Zkuste třeba ginko a ponožky s neutaženým lemem.

Příspěvek upraven 13.04.14 v 11:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jančakecalka
13.4.14 11:31

@beruskalienka Je jí necelých 5 let.

• Citovat
  • Upravit
46867
13.4.14 11:34

@Jančakecalka ja bych taky zvazovala zda to nemuze byt cukrovka. Ale tezko rict :nevim:.
Pri plisni nefialovi palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2355
13.4.14 11:35
@Jančakecalka píše:
@beruskalienka Je jí necelých 5 let.

Ja ked som bola takáto zakopávala som stále a večne som na tých prstoch niečo mala. Možno to bude mat podobné. Určite pre istotu by som nepodcenila ani čo napísala @Any83

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jančakecalka
13.4.14 11:36
@Any83 píše:
@Jančakecalka no, lidem s cukrovkou zfialoví palec, pak odumře, pak jim ho uřežou, pak uřežou nohu pod kolenem…
Netvrdím, že je to váš případ :kytka: ale rozhodně bych to nepodceňovala. Měl by se zjistit cit v palci a udělat např. vyšetření krve. Nikdy jsem neslyšela o tom, že by někomu fialověly palce jen tak. Kdyby tam měla zánět, bolelo by ji to, takže zánět nehtového lůžka to asi nebude.
Ale můžou to být i modřiny, pokud třeba okopává nějaké věci :)
Nejpravděpodobněji budou málo prokrvené. Mívá dcera ledové nohy? Zkuste třeba ginko a ponožky s neutaženým lemem.Příspěvek upraven 13.04.14 v 11:33

Citlivost palce má dobrou.Na krev chodíme kvůli její nemoci často, to už by se nejspíš něco oběvilo.
Občas zakopne, ale to každé dítě, to se mi nezdá, že by to měla z toho.
Modřiny ano, ale nechápu, proč by tam byla ta rýha, prasklina, či co to je? Dcera na rozdíl odemě nohy má pořád teplé ;) Zkusíme ty volnější ponožky. Ještě mě napadlo, jestli to třeba není z toho, jak doma nosí ty croksky? :think:

• Citovat
  • Upravit
Jančakecalka
13.4.14 11:37
@Weru píše:
@Jančakecalka ja bych taky zvazovala zda to nemuze byt cukrovka. Ale tezko rict :nevim:.
Pri plisni nefialovi palce.

Cukrovku nemá, chodíme každých 6 neděl na krev.

• Citovat
  • Upravit
20767
13.4.14 11:41
@Jančakecalka píše:

Jsi si jistá, že dělají i testy na cukrovku? Doktoři na krevních testech šetří jak mohou, pokud ti to neříká výslovně, že cukrovka to není, tak bych tam zašla a nespoléhala na to, že by to zjistili sami od sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jančakecalka
13.4.14 11:43
@radkka píše:
Jsi si jistá, že dělají i testy na cukrovku? Doktoři na krevních testech šetří jak mohou, pokud ti to neříká výslovně, že cukrovka to není, tak bych tam zašla a nespoléhala na to, že by to zjistili sami od sebe.

Jsem si jistá, protože u její nemoci se musí hlídat všecko, takže cukrovka není výjimkou, aspon na toyhle věci myslet nemusím.

• Citovat
  • Upravit
2355
13.4.14 11:45
@Jančakecalka píše:
Citlivost palce má dobrou.Na krev chodíme kvůli její nemoci často, to už by se nejspíš něco oběvilo.
Modřiny ano, ale nechápu, proč by tam byla ta rýha, prasklina, či co to je? Dcera na rozdíl odemě nohy má pořád teplé ;) Zkusíme ty volnější ponožky. Ještě mě napadlo, jestli to třeba není z toho, jak doma nosí ty croksky? :think:

Ono sa to nezdá, ale aj drobným zakopnutím sa zdeformuje necht, hlavne ak je narazené nechtove lůžko.
Vypadá to nejako podobne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2355
13.4.14 11:47
@Jančakecalka píše:
Modřiny ano, ale nechápu, proč by tam byla ta rýha, prasklina, či co to je? Dcera na rozdíl odemě nohy má pořád teplé ;) Zkusíme ty volnější ponožky. Ještě mě napadlo, jestli to třeba není z toho, jak doma nosí ty croksky? :think:

Crocsky by to mohli byt. ak maju predu tie diery. Ono sa tam može občas necht zachytit… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
13.4.14 11:48
@Jančakecalka píše:
Jsem si jistá, protože u její nemoci se musí hlídat všecko, takže cukrovka není výjimkou, aspon na toyhle věci myslet nemusím.

Aha, tak to je dobře :kytka: No mě se tohle stalo, protože jsem si na střední v lavici sundavala pantofle a opírala nohy jakoby o otočené palce směrem k zemi, strašně pohodlný :mrgreen: ale od té doby jsem měla hodně dlouho problémy s tím, že jeden zfialověl a pak začal slízat, což se opakovalo 6× :roll: Doktorka mi řekla, že to může být i z bot, které nemusí být nekvalitní ani malé, ale každý má nohu jinou a můžou na nehet trochu tlačit (ani to nemusíš sama poznat).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jančakecalka
13.4.14 11:49
@beruskalienka píše:
Ono sa to nezdá, ale aj drobným zakopnutím sa zdeformuje necht, hlavne ak je narazené nechtove lůžko.
Vypadá to nejako podobne?

Má to světlejší a od kraje do kraje nehtíku. Pokusím se to sem dát na fotu, snad to bude vidět ;)

• Citovat
  • Upravit
46867
13.4.14 11:53
@Jančakecalka píše:

Aha, tak to je jedine dobre.
Ted jsem si vzpomnela! Mne taky zfialovely palce. A bylo to z bot, nejsou mi male, ale jak jsem sla, tak jsem je drzela jakoby vys. Po odrustani jsem videla, ze je to jakoby srazena krev.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí