Nejlepší věk pro neštovice

4
12.4.14 07:46

nejlepší věk pro neštovice

Ahoj maminky, chtěla jsem se zeptat, kdy je nejlepší věk pro neštovice. Máme možnost se nakazit a malý má 20 měsíců, tak zvažuji zda do toho jít či raději ne. Děkuji za komentáře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
415
12.4.14 07:50

@Míša 4 JÁ MÁM DOMA 18MĚSÍČNÍHO PRĎOLU A SOUSEDKA NAPROTI JE ASI BUDOU MÍT TAKŽE SE NEKOMPROMISNĚ IHNED JDEME NAKAZIT :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21626
12.4.14 07:57

Nakazit bych sla maximalne pred nastupem do skoly a asi ani to ne, spis bych ockovala. V 18 ci 20 mesicich to je hazard se zdravim. Znam i pripad kdy dite skoncilo na neurologii a ucilo se znova chodit. Nastesti je bez nasledku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1637
12.4.14 08:07

@nozu Já bych do toho taky nešla, je to strašný,,záhul" pro organizmus, říkám si, co se má stát, to se stane, buď je chytí, nebo ne…ale běžet do schválně někam nakazit, na to nemám žaludek…u sousedů holčička měla ve dvou letech dost těžký průběh…ale co člověk, to názor…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Trudinka
12.4.14 08:09

Také bych se nikam nešla nakazit. Když bude mít dítě komplikace, budeš si to vyčítat Před druhými narozeninami kor. Imunita je do dvou let nedodělaná, můj ORL tvrdí, že by do tohoto věku neměly chodit děti ani do školky… Za mě NE.

• Citovat
  • Upravit
11689
12.4.14 08:15

@Míša 4 proč chceš vědomě nakazit dítě neštovicemi? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2777

@Míša 4 Ahoj, náš kluk je chytil ve 20-ti měsících na Vánoce. Průběh byl klidný, ale to nikdy nevíš předem. Jsem ráda, že to už má za sebou, ale nejsem si jistá, jestli bych ho šla nakazit záměrně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
415

Moje doktorka zase mi řekla že čím dřív tím líp takže my se jdeme nakazit stoprocentně, ale jak říkáte názor je názor…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5476
12.4.14 08:16

Už jsem to tady psala, podle mě je jedno, jeslti se dítě nakazí samo nebo plánovaně, průběh to může mít furt stejně blbý… akorát u plánovaného nakažení si aspoň vybereš, kdy se to hodí, aby dítě bylo např. po jiné stránce zdravé apod… moje děti to mají za sebou, malá to donesla ze školky (3 roky čerstvě) a po 14 dnech to chytla mladší (14 měsíců). průběh ok.
s tím vyčítáním si nakažení, to máš těžký. když to chytne neplánovaně, třeba nějak oslabený, budeš si to vyčítat, že jsi nenakazila dřív v plným zdraví. když nakazíš plánovaně, budeš si vyčítat těžký průběh, že jsi nepočkala. když naočkuješ a ono to nesedne, budeš si to vyčítat… když nenaočkuješ a onemocní těžce, budeš si vyčítat i to. život je o rozhodnutích, které někdy děláme, aniž známe důsledky a je bohužel třeba za něj vzít zodpovědnost… bohužel, jde někdy o zdraví, u některých třeba i o život, jenže která varianta je ta správná, to asi těžko dopředu zjistíš a vyčítat si je můžeš všechny, když na to přijde. to ale zjitíš až poté :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21626
12.4.14 08:22

@flakon a to ti fakt rekla detska doktorka? 8o Primo ti to doporucila v tomto veku? To je teda mazec. Kdyz syn chytil nestovice v 7 mesicich, tak z toho byla nase detska dost spatna… Nastesti nemel nijak dramaticky prubeh. Stejne budeme kolem puberty resit hladinu protilatek a pripadne ockovani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Trudinka
12.4.14 08:22

@El-Brno No tak ono to tak docela není jak píšeš - když něco uděláš záměrně a vlastním konáním a má to negativní následky, tak je to něco jiného než když se to stane bez Tvého přičinění, nemůžeš to nijak ovlivnit - a to že bude mít ošklivý průběh když se nakazí sám nevylučuje, že by ho neměl i když bys ho nechala nakazit záměrně ty. Ale o to vyčítání vlastně ani primárně nejde, já myslím že by se nemělo takovým věcem vycházet vstříc, navíc když je dítě takto malé…

• Citovat
  • Upravit
415
12.4.14 08:27

@nozu jojo řekla ČÍM DŘÍV TIM LÍP :think: A NENI JEDINÁ PLNO MÝCH ZNÁMÍCH OKOLO TAK TAKY JIM TO DR. ŘÍKALA

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
12.4.14 08:27

Az to přijde, tak to přijde. Přijít to nemusí nikdy. Vědomě nakazit dítě infekční nemocí, která může mít i těžký průběh, by mělo byt trestné. A nemusíte mi psát, že se to tak dělá léta a ze u dětí ten průběh bývá mírný. Já všechny informace znám, přesto mi to přijde pitomé. Ale každá jednáme podle svého nejlepšího vědomí a svědomí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
12.4.14 08:33

Nechápu, proč jsou pořád matky, které jsou schopné vědomě nakazit své dítě infekční chorobou, která může mít velmi vážné až fatální následky… myslete hlavou lidi!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1637
12.4.14 08:34

@ @Raduš.ka44 Naprosto souhlasím!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie